[MP] Humankind - Multiplayer: Mart 2022
hmnkd-logotype-white.png
Multiplayer Etkinliğine Hoş Geldiniz

Etkinlik Saatleri
  • Oyun cumartesi 20:00-23:00 saatleri arasında oynanır. Etkinliğin başlayabilmesi için en az üç oyuncu katılım sağlamalıdır.

Oyun Ayarları
  • World: Harita büyüklüğü oyuncu sayısına göre belirlenecek.
  • Pace: Slow (Oyun başka bir oyun sonu ayarı tetiklenmezse 180 tur sürecek)
  • Timer: 60 saniye (Tur süresi sahip olunan her şehir için +5 saniye uzar)
  • Katılımcılardan talep gelmezse geri kalan tüm ayarlar standart seviyede olacak

Oyuncular
Ara
Katılıyorum.
Ara
Katılıyorum
Ara
Bu cumartesi mi
Ara
(03-03-2022, 21:16)yafeshan : Bu cumartesi mi

Haftaya başlamayı planlıyoruz. Oyunu indirmeyi düşünenler varsa önümüzdeki cumartesiye yetişemeyebilirler.
Ara
O zaman katılıyorum
Ara
Katılıyorum.
IbnE9P2.gif
Ara
Katılımlar açık. Etkinlik önümüzdeki cumartesi saat 8:00'da başlıyor.
Ara
Saat 8:00'da oyunumuz başlıyor.
@Gurt
@SoulForged
@yafeshan
@Attila the Hun

Harita büyüklüğü (6 kişilik) normal olmalı diye düşünüyorum. Tur süresi fazla uzamasın diye (4 kişilik) small seçebiliriz ama bazı kültürlerin bonusu fazladan şehir sahibi olmak. Küçük harita onlara haksızlık olabilir.

unknown.png

Dengeli bir başlangıç olabilmesi için Pangea en mantıklısı gibi gözüküyor. Zaten başlangıç şehrini hangi bölgeye kuracağımızı bir süre dolaştıktan sonra kendimiz seçiyoruz. New world oyunu çok dengesizleştiriyor önceki multide bu problemi yaşadık bu yüzden bu seçeneği kapatmak en mantıklısı. Onun yerine ada sayısını çoğaltabiliriz denizlerde güçlü olan kültürler bu şekilde avantaj yakalayabilir.

unknown.png

Tur süreleri önceki multideki gibi ama bu sefer savaş turlarına da süre koymalıyız. Savaşlar çok uzun sürebiliyor ve savaşta olmayan oyuncular oyundan soğuyor. Oyunun bitiş şartını da süre limiti yapsak daha iyi herhangi bir oyun sonuna rush yapılmasın sakin bir oyun olsun.

unknown.png?width=939&height=676

Son olarak kültürler çok dengesiz olduğu için her oyuncuya bir kültür yasaklama hakkı verebiliriz.
[+] 2 üye Rzenma nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Oyun kuruldu

Lobi id: 5a6e5327-6770-4ce0-8957-5886c77a885a
Ara
@SoulForged için 15dk daha bekliyoruz.
Ara
İlk oyun gününü yarım saat geç tamamladık. Gurt yarın işi olduğu için erken çıkmak zorunda kaldı. Herkese iyi geceler haftaya aynı saatte devam ediyoruz.
[+] 2 üye Rzenma nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
20220312230028_1.jpg

Emevîler olarak Franklara (@Rzenma) savaş ilan ettik ve Memphis'i kuşattık. Franklar -aşağıdaki muharebe başladığında Lehler olmuşlardı- kuşatmayı yarmak için bize saldırdı. Başlangıçta köylü askerlere karşı işler iyi gitse de Frank takviyeleri mağlubiyetimize sebep oldu.

20220312235150_1.jpg

Fakat üstün üretim kabiliyetimizle bu yenilgiden hemen sonra takviyelerimizle tekrar saldırdık. Muharebeye asker yığmaya devam ediyoruz ve eninde sonunda bu savaşta galip taraf olacağımıza inanıyoruz.
IbnE9P2.gif
Ara
Dün katılamadım etkinlige kusura bakmayın. Güzel oyun olmusa benziyor
Ara
Yarin aksam devam edecek miyiz
Ara
Yarın yine aynı saatte devam ediyoruz.
Ara
Lobi bir saat içinde kuruluyor.

@Gurt
@yafeshan
@Attila the Hun
Ara
Lobi kuruldu.
Ara
Etkinliğimiz sona erdi kazanan @yafeshan'ı tebrik ederim.

Ati ile geçen haftadan kalan savaşımızda ülkemi korumayı başardım zaten betrayal war açtığı için savaş desteği düşüktü fakat yafeste savaş açınca pek bir şansım kalmadı ve yıkıldım zaten tüm askerlerim doğudaki savaştaydı bu yüzden batıdaki şehirlerim kolayca düştü. Sonrasında diğer oyuncular oyunu bitirme konusunda anlaştılar. Başka bir etkinlikte görüşmek üzere katılan herkese teşekkür ederim.
Ara
Pangea haritasinda bu tip bir son kaçınılmazdı bence. Herkez dip dibe, kim nereye outpost atiyor belli degil. Bence adalı harita daha eglenceli olur. En azindan gemi kullanmak icin mazaret olurdu ve oyun ileriki caglara uzardi.

Ayrica turlar fazla hızlı geciyor. Savas ekraninda bile sure yeterli degil. Bol askerli savaslarda askerlerin bir kisimini oynamaya zaman kalmiyor.
[+] 1 üye yafeshan nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara

Konuyu Okuyanlar: 8 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.