12-06-2017, 12:00
Cidden su ana kadarki tecrubelere gore olustur bir kural listesi. Bakmadan altina imza aticam
[MP] Stellaris - Multiplayer: Haziran 2017
|
12-06-2017, 12:00
Cidden su ana kadarki tecrubelere gore olustur bir kural listesi. Bakmadan altina imza aticam
12-06-2017, 12:21
benim çıkmama sebep olan durum şu ki, adm bana teknoloji anlaşması gönderdi. sınırımda değildi pasifistti yani beni tehdit edici bir tavrı yok. ben de militarist değil pisişik etiğe sahibim. velhasıl kelam anlaşmaya çok dikkat etmedim. 12 enerji 12 madeni gördüm ama aylık olduklarını farketmedim. son mihvalde anlaşma uygulamaya geçtiğinde enerjimin - 4-5 lere madenimin ise 3 lere kadar inmesiyle uyandım. üstüne pirate oluşup istasyonları yıkmaya başlayınca oyunum kitlendi..
bunda 2 hatalı var.. birincisi en başta ben.. anlaşma koşullarını iyice incelemeliydim . hemen atlamamalıydım. ikincisi ise adm .. şark kurnazlığına gerrek yok. oyun oynuyoruz. single de oynamıyoruz.. karşındaki insana biraz olsun saygı.. oyundan çıkma sebebim ise sinirlendiğim ve oyunum kitlendiği için saçma sapan şeyler yapmak yerine ayrılmayı yeğledim. bunun için kusura bakmayın.. kural oluşumunu destekliyorum..
12-06-2017, 21:45
(12-06-2017, 12:21)jax61 : benim çıkmama sebep olan durum şu ki, adm bana teknoloji anlaşması gönderdi. sınırımda değildi pasifistti yani beni tehdit edici bir tavrı yok. ben de militarist değil pisişik etiğe sahibim. velhasıl kelam anlaşmaya çok dikkat etmedim. 12 enerji 12 madeni gördüm ama aylık olduklarını farketmedim. son mihvalde anlaşma uygulamaya geçtiğinde enerjimin - 4-5 lere madenimin ise 3 lere kadar inmesiyle uyandım. üstüne pirate oluşup istasyonları yıkmaya başlayınca oyunum kitlendi.. Jax şark kurnazlığı yapmıyordum önceki multide bilim teklifi yaptığımda fazladan verdiğim her bilim için 2 kaynak aldığımı aksi durumda 2 verdiğimi söylemiştim aynı tarifeyi bu oyunda da uyguladım üstelik sen zor duruma düşünce aldığım kaynakların yarısını geri vermeyide kabul etmiştim.
13-06-2017, 22:46
mesele şu ki bunu ben bilmiyordum.bilmem de mümkün değil... ikinci olarak sen fazladan bilim vermiyorsun .. sadece benden fazla araştırma yapmışsın o kadar..bu yaptığın şark kurnazlığıdır .. başka bir açıklaması yok..
Genel İşleyiş
Zafer Koşulları
17-06-2017, 08:27
Bu kurallarla ilgili görüşlerinizi dile getirin güzel bir şablon oluşturalım bundan sonraki etkinliklerde kullanabileceğimiz. Ayrıca araştırırken bir de çok hoş bir RP kural fikirlerine rastladım ancak o tarz bir oynanış herkese uymayabilir ancak yapabilirsek çok zevkli olacağını düşünüyorum.
17-06-2017, 09:39
diplomasi kuralları yüzdesel olarak değişmeli bence.. zira 4 kişilik bir federasyon feci şekilde güçlü olabilir.. düşünün oyunda 6 kişisiniz 4 ü federasyonda.. bence sınırlama medeniyetlerin %20 sini kapsayabilir. ya da 25 bilemiyorum. rakam atmasyon sonuçta.. kurulan federasyon veya paktların diğer ülkeleri % 100 tehdit eder hale gelmemesi gerektiğini düşünüyorum. zira bu bloklaşmaya sebebiyet verip rpyi sıkıntıya sokar..
Okumadan yaziyorum, hersey kabul. Yazdikdan sonra okuyacagim.
okudukdan sonra edit: itirazim kesinlikle yok ama bazi kurallar aciklama gerektiriyor. ethice gore davranmak nedir tam olarak mesela. Burasi biraz muallak. Dumanin en sinir oldugu seylerden birine dair ek bir duzenleme onereyim hazir yazioken. Cok baskin bir guce erismeden (overwhelming filo) galaksinin obur ucuna sefer duzenleyip savaslara mudahil olmak yada savas baslatmak yasaklansin. Galaksinin obur ucu demek, merkez gezegeninizin bulundugu galaksi yarisindan obur taraftaki herhangi bir yer. Bu kisitlama defansif anlasmalar ve federasyon icin gecerli olmaz.
18-06-2017, 21:49
Aslında en önemli detay atlanmış burada. Açılan oyunlarda bot oranı ne kadar olacak ? Bot sayısı fazla olan bir oyuna göre mi bu kurallar yoksa bot olmayan bir oyuna göre mi ?
|
|