[MP] Stellaris - Multiplayer: Kasım 2019
kural diyor ki ;

3.Bir federasyona katılan oyuncu sayısı, oyunun başlangıcındaki oyuncu sayısının 3'te 1'ini geçemez.
ve yine kural diyor ki;
1.Oyun içerisinde herhangi bir bug, exploit vb. oyun açığından yararlanılamaz, nation-ruining sayılabilecek davranışlar sergilenemez.
ve yine kural diyor ki;

7.Halihazırda savaşta olan bir oyuncuya açılan savaşta oyuncu gezegeni alınamaz.

şimdi sizin kurduğnuz federasyona bakalım. federasyon üye sayısı 4!
federasyona üye olması gereken kişi sayısı 8/3=2,66

şimdi yapay zekayı da işin içine katarak hesaplıyor ve 16/3 den 5. bilmem kaç bularak federasyonun üye sayısını çoğaltıyorsunuz. madem ki yapay zeka bu hesabınıza dahil.. neden kurallar yapay zeka devletler için işlemiyor ve 7. kural benim savaş açtığım yapay zeka devlet için işletilmiyor?

savunma mekanizması şöyle imiş. kuralda yz belirtilmiyormuş.dolayısıyla federasyonda 2 oyuncu varmış ve yapayzeka hesapta yokmuş. yapay zeka hesapta olursa da kural geçerliymiş. arkadaşım ben savaş açtığımda karşımda kaç medeniyet bulacağım ? 4 ..kaç bulmam gerekiyor? 2

hadi yapay zekalı hesap yaparsak federasyon üye sayısı 4 olsun.. federasyona üye olurken yapay zeka hesaba katılıyor ama iş savaşa sıra geldiginde yapay zeka kurallara dahil değil! savaş açtığım yapay zekaya gezegen alma savaşı açılıyor.. üstüne de tehdit ediliyoruz gezegeni işgal etmememiz hususunda...

oyun içerisinde yaptıgınız bu kelime oyunlu kuralı izah edip yanlışlığı düzelteceğiniz yerde karşılaştığımız muamele ise ;

sen zaten hep böyle yapıyorsun.. sen bizi geriyorsun.. kuralda hata yok ..sen şaka mısın vb söylemler..

kural önerisi mi istiyorsun ? yapay zekanın da hesaba katılıp katılmadıgını kurala yaz !
eğer yapay zeka hesaba dahil ise tüm kurallları yapay zekaya uygula! yok eğer dahil değilse o federasyondaki yapay zekaları oradan def et!!

benim devletimin oyunda durumu kötü değil bilakis sizden kat be kat iyi idi! aç saveyi bak! iknizin değil 4 federasyon üyesinin filosunu toplasan filoma erişemediği bir yerde durumumun kötü olduğunu ancak sen düşünürsün ..

oyunu terketme sebebim yazdıgınız kuralı kelime oyunları ile savunup beni taciz etmeniz idi..
FxO_A92WYAI--2l.jpg
Ara
Eğip büken sensin yapay zekayı işine gelince hesaplıyorsun işine gelmeyince hesaplamıyorsun.
Oyun başı 8 oyuncu vardı federasyonda 2 oyuncu var
Sen 8/3 diyip 2.66 sonuç çıkarıp yapay zekayıda oyuncudan hesaplıyorsun sonra eee siz 4 kişisiniz deyip sert söylemlerine başlıyorsun.
Biraz lag yaptı diye senin üstüne vazife olmayan sözleri, etkinlikteki katılımcı arkadaşa çok sert şekilde söylemen hoş değildi
2 devletlik federasyon kurulucağına kişi gider defansif pakt yapar
Ara
(11-11-2019, 09:50)Ferreke : Eğip büken sensin yapay zekayı işine gelince hesaplıyorsun işine gelmeyince hesaplamıyorsun.
Oyun başı 8 oyuncu vardı federasyonda 2 oyuncu var
Sen 8/3 diyip 2.66 sonuç çıkarıp yapay zekayıda oyuncudan hesaplıyorsun sonra eee siz 4 kişisiniz deyip sert söylemlerine başlıyorsun.
Biraz lag yaptı diye senin üstüne vazife olmayan sözleri, etkinlikteki katılımcı arkadaşa çok sert şekilde söylemen hoş değildi
2 devletlik federasyon kurulucağına kişi gider defansif pakt yapar
Federasyondaki oyuncu sayısı 2 ama medeniyet sayısı 4!! Hadi bakalım..galaksinin yapay zekalarinin tamamini federasyona alalım..sonra herhangi bir federasyona üye olmayan oyuncunun üstüne salalım..nasılsa federasyondaki oyuncu sayısı 2!! Yapay zeka ?? Onunla ilgili kuralda birşey yazmıyor!!! Savunmaniz bu! Açıkça 1. Kuralı ihlal ediyorsunuz bir de savunuyorsunuz..oyunu laglayan adama söylediğim sert söz :bı sal bizi de oynayalım..bana söyleseler kesin oyunu terk ederim..o kadar sert..
FxO_A92WYAI--2l.jpg
Ara
Lag yaptı diye herhangi bir oyuncuya sataşmak düzgün bir hareket değil. Sonuçta mpyi kazanınca cumhurbaşkanı olmayacaksınız.
[+] 3 üye Gurt nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Ben oyunu kazanıp cumhurbaskanj olmaya gelmedim..sanıyorum forumdan bir süre uzak duran oyuncuya layık görülen muamele bu..hep beraber ağız birliği edip jax61 forumdan gitmişti ,geri gelmiş.. hadi intikam alalım mı dediniz ..ne bu tavir..lag yapan adama sanki hicbirsey denmiyormus da birtek ben mi bu konuda şikayet etmişim..brk007 çok lag yapıyorsun ..cümlesindeki rahatsız edici onur kırıcı kelimeyi bana söyler misin gurt!bu söze karşılık olarak modemime söyle  de hizlansin sozune karşılık yok ben sana diyorum.bir sall bizi de oynayalım cümlesi mi onur kırıcı idi??internetiniz yetmiyorsa bize sebep olmayın da oynayalim.bu mu onur kırıcı ?  Hayırdır arkadaşlar ..hoşgeldin hediyesi mi bu?  Nedir bu tavrın sebebi?
FxO_A92WYAI--2l.jpg
Ara
Sataşmak düzgün bir hareket değil dedim ve sataşmadım diyip sal bizi ya tarzı şeyler söyledim diyorsun. Bak ben mpde değildim adama ne dedin bilemem. Ferrekenin iletisindeki bi sal biziyi gördüm. Herhangi bir üye etkinlikte interneti kötü diye bi sal bizi ya mı dicez? Forumdan uzaklaşmışsın tekrar gelmişsin bunlar beni ilgilendirmiyor. Dikkat ettiysen o konu hakkında en ufak birşey söylemedim. Mağdur edebiyatı yapmak için hemen gittim geldim hoşgeldin bu mu diyorsun. Tekrar söylüyorum herhangi bir etkinlikte interneti kötü diye sal bizi denmez. Oyunun yöneticisi eğer çok çok lag yapıyorsa uygun bir dille bunu söyler zaten jax.
Ara
(11-11-2019, 11:58)Gurt : Sataşmak düzgün bir hareket değil dedim ve sataşmadım diyip sal bizi ya tarzı şeyler söyledim diyorsun. Bak ben mpde değildim adama ne dedin bilemem. Ferrekenin iletisindeki bi sal biziyi gördüm. Herhangi bir üye etkinlikte interneti kötü diye bi sal bizi ya mı dicez? Forumdan uzaklaşmışsın tekrar gelmişsin bunlar beni ilgilendirmiyor. Dikkat ettiysen o konu hakkında en ufak birşey söylemedim. Mağdur edebiyatı yapmak için hemen gittim geldim hoşgeldin bu mu diyorsun. Tekrar söylüyorum herhangi bir etkinlikte interneti kötü diye sal bizi denmez. Oyunun yöneticisi eğer çok çok lag yapıyorsa uygun bir dille bunu söyler zaten jax.
Hhmm o zaman onur34 e oyunu donduracak derecede laglayan adama neden birşey soylemedigini sor gurt..gelip bana anlatma..dakikalarca oyun dondu..hic birşey denilmedi..madem oyunda da yoksun ..o zaman işin derinini bilmeden gelip ortaya atlayıp yorum yapma..
FxO_A92WYAI--2l.jpg
Ara
Bunu sende onura özelden diyebilirdin adama sal bizi demek yerine. Eu4te dakikalarca host bekleniyor twde dakikalarca askerlerin hareketi bekleniyor ve inan böyle birşey yapılmıyor. Saygı jax önemli olan tek şey saygı. İnternetim kötü diye biraz oyun durdu diye sataşılmaz kimseye.
Ara
Konunun er geç buraya geleceğini biliyordum. Biraz geç gelmiş, hiç gelmeseydi keşke. Savunma falan yapıp gereksiz polemik yaratıp buradaki değerli forum üyelerinin zamanını çalmayacağım. Ne olup ne bittiğini zaten oyundaki arkadaşlar biliyor. 

Jax kurallardan dolayı multiden ayrılmışsın, olabilir. Bir dahaki etkinlikte bu kuralın düzenlenmesini isteyebilirsin.

Benim dün internetim iyi değildi ben de farkındaydım bunun, oyun yöneticisinden uyarı gelmesini bekledim ki ardından internetim sebebiyle oyundan çıkacağımı söyleyip çıkayım. Sen bu işi erkene getirttin biraz, olsun.
Ara
Onur'a özelden diyemem çünkü ekli değil bende.stellariste ozel.mesaj için oda kurmak gerekiyor onu da bilmiyorum..kaldi ki bunu benim demem değil host ve GM olarak onun bunu kontrol etmesi gerekir.etmiyorsa niye sen karıştım demenin manası ne? .kural hatası oluyor hatayi yapan GM ve üstteki postta bunu deklere ediyor ..sıkıntı yok..oyuncu lagliyor çıt yok..herşeyin sorumlusu ben miyim ..kusura bakmayın arkadaşlar..bir daha gelmem oyununuza ..verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı kusura bakmayın..kalsın oyununuz size..bu kafayla devam edin..

(11-11-2019, 12:09)brk007 : Konunun er geç buraya geleceğini biliyordum. Biraz geç gelmiş, hiç gelmeseydi keşke. Savunma falan yapıp gereksiz polemik yaratıp buradaki değerli forum üyelerinin zamanını çalmayacağım. Ne olup ne bittiğini zaten oyundaki arkadaşlar biliyor. 

Jax kurallardan dolayı multiden ayrılmışsın, olabilir. Bir dahaki etkinlikte bu kuralın düzenlenmesini isteyebilirsin.

Benim dün internetim iyi değildi ben de farkındaydım bunun, oyun yöneticisinden uyarı gelmesini bekledim ki ardından internetim sebebiyle oyundan çıkacağımı söyleyip çıkayım. Sen bu işi erkene getirttin biraz, olsun.
Ben senin oyundan cikmani degil,tamam dostum.ilgileniyorum,düzeltmeye çalışacağım.demeni beklerdim..yıllardır steamde ekliyiz , defalarca beraber oyun oynadık..yaptığın bu sert çıkışı anlamlandiramadim..he buna karşılık söylediğim bi sal bizi de oynayalım cümlesi rahatsız etmişse kusura bakma..
FxO_A92WYAI--2l.jpg
Ara
1- Öncelikle katılan arkadaşlara teşekkür ederim. Agrasif başlayayım dedim ama planlarım maalesef @yafeshan ve @Henri tarafından suya düşürüldü. Kendilerini güzel oyunları sebebi ile tebrik ederim.

2- Kurallar eski çünkü sadece oyuncuların birbiri ile oynadığı zamana ait. Ai aylardır ilk defa olaya dahil oldu. Federasyon kuralı da iki şekilde de yorumlanabilir. O yüzden ben federasyon ve çoğu kuralın bu oyunluk askıya alınması taraftarıyım. Çünkü oyuncular uysa da ai ye kim söz geçirecek. Kural falan tanımıyorlar. Bence daha küçük haritada ai siz oynamak en temizi. Hem bu sayede oyuncular daha çok birbiri ile etkileşime girer ve oyun daha kontrollü olur.

3- @jax61 iyi oyuncusun bunu mp de gösterdin ama üzülerek söylüyorum oyundaki tavırların bence buna gölge düşürdü. Biz burada topluluk olarak kaynaşmaya ve beraber bir aktivite yapmaya çalışıyoruz, kalp kırmaya değil. Savunduğun konularda hakkın var kimse inkar edemez ama insanları kırma hakkını da sana vermez her şeyin bir usulü var. Aramızda çözülebilecek sorunlara karşıdaki insanı da düşünerek daha yapıcı yaklaşmanı tavsiye ederim.
[+] 1 üye DamageExpert nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Oyuna erken yillarda hareket getirdigi icin @DamageExpert arkadasimiza tesekkur ediyorum. Her ne kadar onu durduran ben olsam da cabasini takdir ediyorum. Benim bu hafta tek amacim statukoyu koruyup oyuncularin erkenden elenmesini engelleyebilmekti.
DamageExpert'in dedigi gibi daha kucuk ve yz olmadan yapilacak mac bence de verimli olur.
Bu arada teknoloji ucuz olmasi, erken savaslari daha mumkun kiliyor ama 1.5 gibi bir oranda hyperlane savunmayi oldukca zorlastiriyor. Sonraki oyunlarda bu noktanin da degerlendirilmesini rica ederim.
Federasyon icin daha farkli bir kural onerebilirim. Oyuncu sayisinin 3te biri yerine, oyuncu ekonomik buyukluklerinin (skor degil) toplaminin 3te biri olabilir. Bu sayede dengeli bir dagilim saglanmis olur.
2 kisi de olsa federasyon defansif paktdan daha avantajlidir cunku kimsenin masrafina yazmayan federasyon filosu avantaji var.
[+] 2 üye yafeshan nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
(11-11-2019, 13:29)DamageExpert : 1- Öncelikle katılan arkadaşlara teşekkür ederim. Agrasif başlayayım dedim ama planlarım maalesef @yafeshan ve @Henri tarafından suya düşürüldü. Kendilerini güzel oyunları sebebi ile tebrik ederim.

2- Kurallar eski çünkü sadece oyuncuların birbiri ile oynadığı zamana ait. Ai aylardır ilk defa olaya dahil oldu. Federasyon kuralı da iki şekilde de yorumlanabilir. O yüzden ben federasyon ve çoğu kuralın bu oyunluk askıya alınması taraftarıyım. Çünkü oyuncular uysa da ai ye kim söz geçirecek. Kural falan tanımıyorlar. Bence daha küçük haritada ai siz oynamak en temizi. Hem bu sayede oyuncular daha çok birbiri ile etkileşime girer ve oyun daha kontrollü olur.

3- @jax61 iyi oyuncusun bunu mp de gösterdin ama üzülerek söylüyorum oyundaki tavırların bence buna gölge düşürdü.  Biz burada topluluk olarak kaynaşmaya ve beraber bir aktivite yapmaya çalışıyoruz, kalp kırmaya değil. Savunduğun konularda hakkın var kimse inkar edemez ama insanları kırma hakkını da sana vermez her şeyin bir usulü var.  Aramızda çözülebilecek sorunlara karşıdaki insanı da düşünerek daha yapıcı yaklaşmanı tavsiye ederim.
Tam olarak hangi tavrıma kırıldın ? Benim tavrim seni rahatsız etti de ,defalarca uyarmama ragmen ferrekenin tacizleri niye etmedi? Madem oyunun GM si var ve yetkili o..neden ferreke denilen haşa huzurdan kişilik konuşuyordu..kural hakkındaki itirazlara "sen zaten hep böylesin" vb sözlerle kiskirtirken niye müdahil olmadın? Sen buraya eğlenmeye geldinse ben de oyunu berbat etmeye gelmedim.4 saat orda kafa yordum zaman harcadım herkes gibi..sacmasapan bir kural açığını bildirdim ve çözüm bekledim diye kirilmissiniz. Sen de kusura bakma damage keyfini kacirmisiz..keşke haklı olduğumuz seni de doğrudan etkileyen  bu konuda arkamızda durabilseydin de olay bu noktaya varmasaydi..
FxO_A92WYAI--2l.jpg
Ara
Benim söylemlerim öneriydi ve cevaptı , kurduğum cümlelerde kesinlik yoktu ayrıca kimseye ne yapması gerektiğinide söylemedim

Taciz felan konuşuyorsunda hakaret ve küfür eden sendin , belki kural yanlıştır ama sen bunu "saçmalık , sizin yapıcağınız iş bu kadar vs vs gibi tavırla söylersen kimseden hoşgörü bekleyemezsin.
İnsanlar eğlenmek için oynuyor kendini tatmin etmek için değil bunu idrak etmek lazım
Ara
İlk olarak @brk007'nin laglaması olayına açıklık getirmemiz gerekirse tam tarihi hatırlamasam da üçüncü yılımızı doldurmadığımız hatırlıyorum. Ki hak verirsiniz hem ilk yöneticiliğim olması nedeniyle durumu @jax61'den önce fark edemedim. Sohbette de jax'ın bunu belirtmesi üzerine zaten @brk007'ye discord üzerinden arkadaki eğer varsa açık sekmeleri kapatabileceğini söyledim ki o da bunun internet hızından olduğunu belirtti. Sohbette yaşanan tartışmada her ne kadar @jax61'in tavrından rahatsız olsam da @brk007'nin ilk karşılığı vermesi nedeniyle tartışmaya dahil olmadım. 

İkinci olarak federasyon meselesine gelirsek daha önceden de belirtildiği gibi kural sadece oyuncuların olduğu etkinlikler için hazırlanmış. Bunu etkinlikten önce fark etmemem benim hatam. Yeni kural tekliflerine ise hem tartışma sırasında hem de oyun biterken de yazdığım gibi açığız. @jax61'in oyunun en güçlü medeniyeti olmasına, ve o çıkmadan önce de sonra da bu kuralı tartışmamıza rağmen @Ferreke'ye küfür edip rq atması ve bir de bunun üstüne hala yapıcı bir bakış açısıyla yaklaşmayıp oyundaki agresif tutumunu sürdürmesi hiç hoş bir şey değil. 

Üçüncü olarak @jax61'in burada oyundan çıkmasına gerekçe olarak gösterdiği "Halihazırda savaşta olan bir oyuncuya açılan savaşta oyuncu gezegeni alınamaz." kuralının ise savaşı açan iki taraftan ziyade savaş açılan oyuncuyu korumak için konulduğunu anlamak hiç de zor değil. Ama yine de bu kuralın halen var olduğu gerçeğini değiştirmiyor. O yüzden @Ferreke'nin açtığı savaşa da ne doğru ne de yanlış diyebiliriz. Çünkü bu kuralın burada bulunması benim hatamdır. 

Kısacası federasyon ve diğer kurallar sonraki pazara kadar sizin önerileriniz göz önüne alınarak değerlendirilecek ve her ne kadar çoğu konuda haklı olsa da agresif ve yıkıcı tavrı ile oyunun huzurunu bozan ve rq atan @jax61'in medeniyeti için yeni bir oyuncu arıyoruz.
Ara
(11-11-2019, 17:14)Onur34 : İlk olarak @brk007'nin laglaması olayına açıklık getirmemiz gerekirse tam tarihi hatırlamasam da üçüncü yılımızı doldurmadığımız hatırlıyorum. Ki hak verirsiniz hem ilk yöneticiliğim olması nedeniyle durumu @jax61'den önce fark edemedim. Sohbette de jax'ın bunu belirtmesi üzerine zaten @brk007'ye discord üzerinden arkadaki eğer varsa açık sekmeleri kapatabileceğini söyledim ki o da bunun internet hızından olduğunu belirtti. Sohbette yaşanan tartışmada her ne kadar @jax61'in tavrından rahatsız olsam da @brk007'nin ilk karşılığı vermesi nedeniyle tartışmaya dahil olmadım. 

İkinci olarak federasyon meselesine gelirsek daha önceden de belirtildiği gibi kural sadece oyuncuların olduğu etkinlikler için hazırlanmış. Bunu etkinlikten önce fark etmemem benim hatam. Yeni kural tekliflerine ise hem tartışma sırasında hem de oyun biterken de yazdığım gibi açığız. @jax61'in oyunun en güçlü medeniyeti olmasına, ve o çıkmadan önce de sonra da bu kuralı tartışmamıza rağmen @Ferreke'ye küfür edip rq atması ve bir de bunun üstüne hala yapıcı bir bakış açısıyla yaklaşmayıp oyundaki agresif tutumunu sürdürmesi hiç hoş bir şey değil. 

Üçüncü olarak @jax61'in burada oyundan çıkmasına gerekçe olarak gösterdiği "Halihazırda savaşta olan bir oyuncuya açılan savaşta oyuncu gezegeni alınamaz." kuralının ise savaşı açan iki taraftan ziyade savaş açılan oyuncuyu korumak için konulduğunu anlamak hiç de zor değil. Ama yine de bu kuralın halen var olduğu gerçeğini değiştirmiyor. O yüzden @Ferreke'nin açtığı savaşa da ne doğru ne de yanlış diyebiliriz. Çünkü bu kuralın burada bulunması benim hatamdır. 

Kısacası federasyon ve diğer kurallar sonraki pazara kadar sizin önerileriniz göz önüne alınarak değerlendirilecek ve her ne kadar çoğu konuda haklı olsa da agresif ve yıkıcı tavrı ile oyunun huzurunu bozan ve rq atan @jax61'in medeniyeti için yeni bir oyuncu arıyoruz.

tam anlamıyla komedi dans 3 lüsüsünüz.. agresif ve oyun bozucu tavır .. alkışlıyorum sizi.. benim medeniyetime kimse geçmesin. mümkünse oturup afiyetle yiyin..4 lü koalisyonunuzla yapay zekaya karşı zor iş değil..kuralı uygulamakla yükümlüsün. yaptığın hatayı söylüyorum diye taciz ediliyorum ve agresif olan ben oluyorum. keşke ağzını açıp ferrekeyi sustursaydın da ben agresifleşmeseydim. keşke laglayan oyuncuyu sen ikaz etseydin de biz müdahil olmasaydık..oyunun başında seni yapay zekaya karşı uyarmadım mı onur? bu tür bir yapay zeka eklenilmesinin oyunu sabote edeceğini, oyuncuların bunu degerlendirmek isteyeceğini söylemedim mi sana... kuraldaki hatayı da söylüyorum .gördüğüm tavır inanılmaz..oyunun açığını gm olarak bulup kendince değerlendiriyorsun . üstüne üstelik bunu farkedip itiraz eden oyuncuyu agresif olmakla, oyunu yıkmakla itham ediyorsun. bravo ..süper gmlik yaptın ..ayakta alkışladım seni..
FxO_A92WYAI--2l.jpg
Ara
(11-11-2019, 17:24)jax61 :
(11-11-2019, 17:14)Onur34 : İlk olarak @brk007'nin laglaması olayına açıklık getirmemiz gerekirse tam tarihi hatırlamasam da üçüncü yılımızı doldurmadığımız hatırlıyorum. Ki hak verirsiniz hem ilk yöneticiliğim olması nedeniyle durumu @jax61'den önce fark edemedim. Sohbette de jax'ın bunu belirtmesi üzerine zaten @brk007'ye discord üzerinden arkadaki eğer varsa açık sekmeleri kapatabileceğini söyledim ki o da bunun internet hızından olduğunu belirtti. Sohbette yaşanan tartışmada her ne kadar @jax61'in tavrından rahatsız olsam da @brk007'nin ilk karşılığı vermesi nedeniyle tartışmaya dahil olmadım. 

tam anlamıyla komedi dans 3 lüsüsünüz.. agresif ve oyun bozucu tavır .. alkışlıyorum sizi.. benim medeniyetime kimse geçmesin. mümkünse oturup afiyetle yiyin..4 lü koalisyonunuzla yapay zekaya karşı zor iş değil..kuralı uygulamakla yükümlüsün. yaptığın hatayı söylüyorum diye taciz ediliyorum ve agresif olan ben oluyorum. keşke ağzını açıp ferrekeyi sustursaydın da ben agresifleşmeseydim. keşke laglayan oyuncuyu sen ikaz etseydin de biz müdahil olmasaydık..oyunun başında seni yapay zekaya karşı uyarmadım mı onur? bu tür bir yapay zeka eklenilmesinin oyunu sabote edeceğini, oyuncuların bunu degerlendirmek isteyeceğini söylemedim mi sana... kuraldaki hatayı da söylüyorum .gördüğüm tavır inanılmaz..oyunun açığını gm olarak bulup kendince değerlendiriyorsun . üstüne üstelik bunu farkedip itiraz eden oyuncuyu agresif olmakla, oyunu yıkmakla itham ediyorsun. bravo ..süper gmlik yaptın ..ayakta alkışladım seni..

Kendini eleştirip düzeltmek iyi bir şeydir. Ki dediğim gibi uyardığın şeylerin çoğu da doğruydu. Oyundan atılma nedenin bunlar değil. Oyundan atılma nedenin sanki bu etkinlik eğlenmek için değilmiş gibi gereksiz derecede ciddileşip önceki iletinde yaptığın gibi sözde kinayeli mesajlar yazarak oyuncuları tahrik etmen ki @Ferreke ve @brk007 ile de tam olarak bu oldu. Ve belirttiğin husus tartışılırken küfür edip oyunu terk etmen de bir başka neden. Lütfen bu iletinin de altına bir cevap yazma. Çünkü o küfrü edip oyunu terk ettiğin andan beridir suçsuzken suçlu sen oldun. Ve emin ol ki bu oyundaki davranışlarından sonra ne benim gm olduğum oyunlara katılabilirsin ne de ben senin bulunduğun oyunlara katılırım.
Ara
Normal Aylık Etkinlik Kuralları
Oyun içerisinde herhangi bir bug, exploit vb. oyun açığından yararlanılamaz, nation-ruining sayılabilecek davranışlar sergilenemez.
Oyuncular sınır sahibi olmadıkları imparatorluklara savaş açamaz, savaşta düşman imparatorluğunu 'parçalayacak' şekilde toprak alamaz.
Bir federasyona katılan oyuncu sayısı, oyunun başlangıcındaki oyuncu sayısının 3'te 1'ini geçemez.
Federasyon filosu gücü, filoyu kontrol eden oyuncunun kendi filosunun 2 katından fazla olamaz.
Birden fazla oyuncunun yer aldığı savaşlarda barış antlaşmalarının çoğunluk tarafından onaylanması gerekir.
Diplomasi yapamayan ırklar seçilemez, oyuncu imparatorluklarında çeşitlilik olması beklenir.
Halihazırda savaşta olan bir oyuncuya açılan savaşta oyuncu gezegeni alınamaz.
Oyuncular birbirlerini entegre edemezler, oyuncunun başka bir oyuncunun vassalı olması için geçerli sebepler aranır.

Bu Ayın Etkinlik Taslağı 
Oyun içerisinde herhangi bir bug, exploit vb. oyun açığından yararlanılamaz, nation-ruining sayılabilecek davranışlar sergilenemez.
Oyuncular sınır sahibi olmadıkları imparatorluklara savaş açamaz, savaşta düşman oyuncusunu 'parçalayacak' şekilde toprak alamaz.
Bir federasyonun katılımcıları galaksideki imparatorlukların üçte birini geçemez. 
Birden fazla oyuncunun yer aldığı savaşlarda barış antlaşmalarının çoğunluk tarafından onaylanması gerekir.
Diplomasi yapamayan ırklar seçilemez, oyuncu imparatorluklarında çeşitlilik olması beklenir.
Halihazırda savaşta olan bir oyuncuya açılan savaşta oyuncu gezegeni alınamaz.
Oyuncular birbirlerini entegre edemezler, oyuncunun başka bir oyuncunun vassalı olması için geçerli sebepler aranır.

Dördüncü kural yapay zekanın filo basması engellenemeyeceği için çıkarıldı. "Oyuncu" terimi sadece oyuncuları belirtirken, "imparatorluk" terimi hem oyuncuları hem de yapay zekayı belirtiyor. Eklenmesini istediğin ya da değiştirilmesini istediğiniz şeyleri yazmayı unutmayın.
Ara
Oyuncuyu parcalayacak toprak alinamaz kuralinin ilk koyuldugu zamandan beri hatali oldugunu dusunuyorum cunku sinir sistemleri bazen sahibi oldugu devlet icin de kendi sistemleri arasindaki tek gecis bolgesi olabiliyor. Yildiz gruplarini birbirine baglayan sistemlerde gorulebilecek oldukca yaygin bir durum. Savas sonucunda sinirda olan tek bir sistem kaybedilse bile kaybeden tarafin ulkesi bolunmus oluyor. Kural ise bolunmeyi yasakladigindan fiili olarak bu sistemin sahibi o dusmana karsi yenilse de sistem kaybedemez durumda oluyor.
Bunun yerine isgal edilecek bolgelerin tumunun dogrudan isgal edene baglantili olmasi ve ulkesi bolunme durumunda olan oyuncuya sinirlarin hic bir zaman kapatilmamasi sart kosulabilir ( bu kuralin duzenlenmis hali zaten boyleydi)

Federasyon katilimci sayisi ve filosu durumunu bu oyundaki realiteye uydurmak istiyorsaniz bundan rahatsizlik duymakla birlikte oldukca somurulebilir durumda oldugunu soylemek istiyorum. Federasyon filosu buyuklugu katilimcilarin toplam naval kapasitesine baglidir. Daha buyuk federasyon dogal olarak daha buyuk federasyon filosu demektir. Ayrica filo buyuklugunu sinirlandirmak icin hic bir kural olmayinca, federasyon lideri kendisine bir tane bile korvet yapmadan sadece federasyon filosu yapabilir ki kisilik bir federasyonda oldukca buyuk bir filo demektir. Bir oyuncunun sahsi filosu aylik maintenance olarak hem enerji hemde alloy harcar, federasyon filosunun ise boyle bir gideri olmadigindan lidere fazladan oldukca fazla kaynak saglamis olur.

Uygun olanin baslangictaki oyuncu sayisi 9 oldugu icin 9/3=3 olan federasyon kuralinin ve fed filosu limitinin korunmasi oldugunu dusunuyorum. Bu durumda zaten sadece yz olan ulkeyi cikaracaksiniz tum sorunlar cozulecek.
[+] 1 üye yafeshan nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Kuralları kararlaştırmadan önce diğer oyuncuların da en son önerilerini bekliyoruz. @DamageExpert, @Ferreke , @Selene, @Henri, @kscub
[+] 1 üye Onur34 nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara

Konuyu Okuyanlar: 15 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.