18-02-2020, 22:38
Başlık açıklayıcı olmadığı için bu konunun geri planda kaldığını düşünüyorum. Avusturya oynamayı en sevdiğim ülke olduğu için birkaç tavsiyede bulunmak isterim kendimce. Bana sorarsan yanlış topraklarda ilerlemişsin hre içinde bu kadar büyüyerek ae almana gerek yoktu diye düşünüyorum.(Hre dışında aldığın tüm toprakları hreye ekleyerek puan kasman da mümkün hem. (+ macarın integrate edilmesi) Sonuç olarak Avusturya ile tüm reformları geçirip tüm o devletlere Kutsal Roma olarak sahip olman mümkün. Dolayısıyla mümkün olduğunca din savaşı için güçlü kalıp, Hıristiyan olmayan devletleri yiyebilirsin. Onun dışında mümkün olduğunca fazla devletin hayatta kalması Hre için yararlı olacak. Yine din savaşından önce Osmanlıyı ve mümkünse Polonya ve Moskovayı oldukça güçsüzleştirmek işine yarayacaktır. Osmanlı Memlük savaşındayken müttefiklerini toplayıp, Crusade dönemi vs. osmanlıyı devre dışı bırakıp gücünü kırmak bence önemli. Polonya zaten Bohem ve Macar ile dostsan çok zor bir hedef değil. Din savaşında da üstün geldiğinde işler çok kolaylaşacak. (Reform merkezlerinin dinini değiştirmen diğer dinlerin yayılmasını engelleyecektir.) Reformları da geçirdikten sonra en sondan bir önceki reform tüm Hre'yi vassalın yapar, bu da şu demek; sen savaşı aç vassalın olan o devletler saldırsın. WC'ye kadar yolu var... Daha sonra da HRE'yi kurabilirsin ve mutlu son... Avusturya bence oyunda mekanik olarak oynaması en keyifli devlet, çok büyümeye gerek yok ama Kebabı yemeye gerek var diye düşünüyorum. Haddimi aştıysam kusura bakma, naçizane tavsiyelerim çünkü mutlaka ayda 1 oynarım avusturya ile... Bir sonraki tecrüben çok daha keyifli olacaktır diye düşünüyorum eğer diplomasiyle aran iyiyse...