(27-07-2023, 23:14)elefsar : Tam Watch 5 bakınıyordum, kadın versiyonu güzel olsa da -küçük olan- erkek olarak çok yakıştıramamıştım. 6 -en soldaki- çok iyiymiş.
Soldakini aldım, 4 gündür kullanıyorum, artıları eksileri şu şekilde:
+ Tasarımı çok iyi, alternatifleri arasında tasarımını en çok beğendiğim seri Galaxy Watch.
+ Ekran/Kasa oranı yüksek. Kenarlardaki ekransız alan rahatsız etmeyecek kadar kısa.
+ Kayışı yumuşak ve ergonomik. Özellikle fazlalık kısmı içe doğru saklamak estetik bir duruş veriyor.
+ Ekran çeşitliliği ve düzenlenebilirliği tatmin edici seviyede. Her zevke uygun bir görsel tema bulmak mümkün.
+ Hangi programları çalıştırıyor tek tek yazmayacağım, baya kapsamlı. Artısı şu, reaksiyonu anlık alıyorsunuz, gecikme yok denecek kadar az. Telefon geldiğinde hemen uyarı geliyor, müzik değiştirmek istediğinizde hemen değişiyor gibi.
+ Samsung Health özellikleri fena değil. Adım ölçeri vs tutarlı buldum.
+ Şarj konusunda 40 saat deniyor ama 50+ alıyorum ben.
+ Hızlı şarj oluyor. 1 saat sürmüyor.
- Bir çok ek özellik için uygulama desteği istiyor (NFC gibi) kendisine entegre olsa daha iyi olurdu. Ama bu her akıllı saatte böyle sanırım.
- Hep açık modu kullanmıyorum. Kolu kaldırınca otomatik açılıyor ekran. Ama bazen kolu tam kaldırmayınca (dirsekten göğüs hizasına kadar) fark etmiyor ve ekranı yakmıyor.
- Kalp ritim ölçümü tutarlı değil gibi. Bazen 100lerde ölçüyor oturduğum yerde. Belki ben kendimin farkında değilimdir, bilemiyorum.
İlk gün biraz yadırgamıştım, acaba mı falan dedim. Ama kullandıkça sevdim. Hem iş hem günlük kullanım için şık ve rahat/ergonomik bir ürün.