Önemli: Kaleler
#1
Kaleler
Bu konuda kale görselleri ile kaleler hakkında kısa bilgiler paylaşabilirsiniz.
IbnE9P2.gif
[+] 1 üye Attila the Hun nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Cevapla
#2
Görsel

Himeji Kalesi, Japonya

Himeyama tepesinde 1333 yılında inşa edilen hisar; 1346 yılında yıkılarak Himeyama Kalesi olarak yeniden inşa edilmiş, 200 yıl sonra da Himeji Kalesi olacak şekilde yeniden düzenlenmiştir. Neredeyse 700 yıl sonra, II. Dünya Savaşı'nda bölgenin bombalanmasına ve 1995'teki Büyük Hanşin Depremi gibi doğal afetlere rağmen sağlam kalmıştır. Günümüzde Japonya'nın en büyük ve en çok ziyaretçi çeken kalesidir.

Görsel

Kale kompleksinin 1761'deki bir tasviri.
IbnE9P2.gif
[+] 5 üye Attila the Hun nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Cevapla
#3
Görsel

Château de Chaumont, Fransa

Kalenin ismi Fransızca chauve mont, yani "kel tepe" kelimelerinden gelmektedir. 10. yüzyılda Blois Kontu I. Odo tarafından, rakibi Anjou Kontu III. Fulk'un saldırılarından korunmak için inşa edilmiştir. Pierre d'Amboise Kral IX. Louis'ye isyan edince, kral 1465'te kalenin imha edilmesini emretmiştir. Kale, 15. yüzyılda I. Charles d'Ambroise tarafından yeniden inşa edilmiştir. Günümüzde müze olarak ziyarete açıktır ve Nisan'dan Ekim'e kadar süren bir Bahçe Festivali'ne ev sahipliği yapmaktadır. 

Görsel

Kale salonunun zemini
IbnE9P2.gif
[+] 6 üye Attila the Hun nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Cevapla
#4
Bayburt Kalesi, Bayburt şehrine hakim bir tepede bulunan tarihî kale.

Bayburt-Kalesi-ve-%C3%87oruh-Nehri-696x463.jpg

Zigana ve Kop Dağları'ndan aşılarak ulaşılan Bayburt Kalesi aynı zamanda Karadeniz’i Basra Körfezi'ne bağlayan ticaret yolu üzerinde bulunmaktadır. Bu yolu izleyen her seyyahın uğradığı kalenin adı, önem, ihtişamı ve günlük yaşamıyla ilgili pek çok bilgi mevcuttur. Şehrin kuzeyinde yalçın kayalar üzerinde inşa edilmiş olan kalenin kimler tarafından yapıldığı kesinlikle bilinmemektedir. İlk yapının Ermenilere ait olduğu öne sürülse de, Bağrat sülalesi zamanında (885 – 1044) varlığından söz edilen Bayburt Kalesi’nin çok daha önce miladın ilk yüz yıllarında mahalli prens ve mücadelerinde rol oynadığı anlaşılmaktadır. Khorenli Movses’den öğrenildiğine göre Bağratların geliştikleri devrede birinci asırda Bağrat’lı Piurad oğlu “Senbad” (Asbed) süvari başbuğu ve batı ordusu başkumandanı olarak atabeyliğini yaparak kurduğu hükümdar çocuklarını kendi müstahkem yerleri olan “Pepert” yani Bayburt Kalesi’ne 58 yıllarından önce kurulduğu ortaya çıkmaktadır. Kale Türklere geçmeden önce Roma, Ermeni, Bizans, Arap ve Kommenos hakimiyetlerinde kalmıştır.

1521191104_neokur.jpg

Zengin bir tarihe sahip olan Bayburt Kalesi’nin bir çok defa onarım gördüğü duvarlarında görülen farklı inşaat ve tarihi kaynaklardan anlaşılmaktadır. Buna göre Selçuklu Hükümdarı II.Kılıçarslan’ın oğlu ve Erzurum Meliki olan Tuğrul Şah (Ö.622/1225) özellikle Trabzon İmparatorluğu’ndan gelecek saldırılara karşı müstahkem bir mevki olan bu kaleyi âdeta yeniden inşa ettirmiştir. Kale üzerinde bu yapımı belgeleyen 20 adet Arapça kitabe mevcuttur. Daha çok kapılarla şehre bakan cephelerdeki burçlarda yoğunlaşan kitabelerin 17'si Tuğrul Şah Dönemi, bir adeti Kanûnî Dönemidir ve diğer iki adeti okunamamıştır. Bir müddet de Akkoyunlular’ın elinde kalan kale 1514 yılında Osmanlılara intikal ettikten sonra Kanûnî Sultan Süleyman ve III. Murat dönemlerinde de büyük onarımlar görmüştür.

25022013_6bc8da1f-2281-49a3-aaf6-fb4c16780fd1.jpg

1647’de Bayburt’u ziyaret eden Evliya Çelebi kale içinde 300 evlik bir mahalle ile Ebü’l Feth Camii’nin bulunduğu yazmaktadır. Zaman zaman işgal ve tahribata uğrayan kale, en son olarak 1828 Osmanlı – Rus savaşı sırasında Ruslar tarafından büyük çapta tahrip edilmiştir . Ayrıca bu kaleye “Çinimaçin Kalesi" de denilmektedir. Kaleye bu ismin verilmesine sebep olan çini süslemelerdir. Bunların dış yüzeylerinde tezyinat olarak mor ve yeşil renkli firuze çiniler kullanılmıştır. Gerek savaşlar, gerekse tahribat yüzünden bu gün bu çinilerden eser kalmamıştır. Bayburt Kalesi, Dede Korkut hikayelerinden “Kam Büre Oğlu Bamsı Beyrek Boyunu Beyan Eder” adını taşıyan hikayede Beyrek'in (Bey Böyrek veya Bamsı Böyrek) fethedip ün kazanmak için yola çıktığı kaledir.

unknown.png

PLAN-BAYBURT-KALESI-108.JPG

[+] 7 üye Rzenma nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Cevapla
#5
3 yapraklı yonca görünümündeki Kilitbahir Kalesi

5abb5fd4ae78490ae438fcb0.jpg
أعيش بين الجهلاء الذين يخافون من الأبجدية
[+] 2 üye uzaktan nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Cevapla
#6
(21-01-2021, 22:33)uzaktan : 3 yapraklı yonca görünümündeki Kilitbahir Kalesi

5abb5fd4ae78490ae438fcb0.jpg

Lisedeki ilk iki yılımı hatırladım. Ne komplo teorileri okumuştum he. Mesela bozkurt işareti yapın, kurdun burnunu oluşturan parmaklara mühür deniyor ve o parmak uçlarını boyayıp bir kağıda bastırırsanız yukarıdaki kalenin üstten görüntüsü ortaya çıkıyor, hatta Timurluların temsili olan sancaktaki işaret ortaya çıkıyor :p Kaleye zaten denizin kilidi demişler, bir de mühür falan.

Korkunç zamanlar geçirmiştim.
Buraya kale, burç fotoğrafları atılıyor da ben atmadım. Zaten ilgimi çekmiyor ama atmışım gibi davranın.
İhtiras, keder, heyecan, marjinallik, monşerlik, kaygı ve aşırı miktarda Türklük barındırır.
Sen eğme, eğilsin alnı karalar / Dalkavuklar, p...lar ve maskaralar
[+] 1 üye HakaniyeLehçesi nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Cevapla
 




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi



Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.