Oxygen Not Included - Sıcaklık Ayarlı Oksijen Üretimi ve Hidrojen Jeneratörü
#1
Screenshot_1.png

Sağ tarafta oksijen üretimi, gazın uygun sıcaklığa getirilip salınması için gereken bölmeler var. Sol tarafta da buradan çıkan hidrojenin jeneratörlerde elektriğe dönüşüp artan kısmın da depolanması için yaptığım bir depo var.

Screenshot_2.png

Screenshot_5.png

Öncelikle her bir electrolyzer 1000 gram gaz üretiyor. Her gas pump da 500 gram gaz pompalıyor. Zaten borular da 500'den fazla taşıyamıyor. Bu nedenle her electrolyzer için 2 gas pump koyuyoruz. Electrolyzer - Gas Pump bölmesini dışarı gaz ve ısı kaçışı olmaması için dış alanla izole edip insulation tile ile kapatıyoruz sistemi çalıştırmadan önce. Borularda üst üste binme olmasın diye boruları kesinlikle birbirine karıştırmıyoruz. Üst kısma borularda darboğaz yapmayacak şekilde her electrolyzer için birer Gas Filter yerleştirdim. Buralarda da filtre bölmesine yani sarı çıkışa hidrojen seçtim. Oradan çıkan hidrojen doğrudan soldaki jeneratörlere gidiyor. Buradan elektriğe dönüşüp harcanıyor. Yeteri kadar jeneratörünüz yoksa fazlasını bir depoda saklayabilirsiniz. Tekrar sağ tarafa dönelim. Bu sistemin sürekli çalışabilmesi için sürekli içerdeki gazın dışarıya pompalanabilmesi gerekiyor. Pompaların hava basıncından dolayı tıkanmaması için yüksek basınçlı Gas Vent'i takabilirsiniz. Tabi bu da uzun vadede üssünüz için yüksek basınca sebep olabilir.

Screenshot_4.png

Üssünüzü istediğiniz ısıda tutabilmek için sıcak veya soğuk su kullanabilir veya ürettiğiniz oksijeni ısıtabilir veya soğutabilirsiniz. Ben burada Rime asteroidde oynadığım için oksijeni ısıtma ihtiyacı duymuştum. Üstteki resimde soldaki bölme klasik Electrolyzer - Gas Pump bölmesi. Sağ kısım ise suyu ısıtıp tekrar terar pompalayan kapalı bir devre. Buradaki su hiçbir şekilde artmıyor ya da azalmıyor. Pompalanan su yalıtımlı borularla soldaki bölmeye geçtikten sonra burada radyant borularla içerideki havayı ısıtıp tekrar soldaki su bölmesine dönüyor. Bu şekilde istediğim ısıda oksijen üretebiliyorum.

Screenshot_3.png

Burası da elektrik aksamı. Biraz ekstra şeyler ekledim. Çünkü içeriye müdahale etmek için girmem gerekirse diye şalterlerle manuel olarak sistemi kapatıp içerdeki gazı tahliye ettikten sonra girebiliyorum.

Screenshot_6.png

Bu da son olarak su ısıtıcıyı otomatize edip suyun aşırı ısınmasını önlediğim sensör bağlantısı.

Temel olarak bir fonksiyonel birim 1 Electrolyzer, 2 Gas Pump ve 1 Gas Filter'dan oluşuyor. Bu şablonu ihtiyacını olduğu kadar uzatabilirsiniz.
Bir Electrolyzer 888 gram oksijen, 112 gram hidrojen üretiyor. Bir Hydrogen Generator ise 100 gram hidrojen kullanıyor. Buna göre uygun bir oran yakalayıp stabil bir sistem kurabilirsiniz.

Ek olarak Electrolyzer'a gönderdiğiniz suyun sıcaklığı üretilen gazlara aktarılır. Aynı şekilde mikroplu bir suyu Electrolyzer'a sokarsanız bu mikroplar da üretilen gazlara aktarılır.

İyi oyunlar.
Sic Parvis Magna
[+] 2 üye altnkurt nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Cevapla
#2
Eğer ben pompa felan uğraşmam diyorsanız ismini yine unuttuğum bir modla electrolyzera direk gaz borusu bağlayarak hidrojeni jeneratöre o2yi base basabilirsiniz.Bu modun güzel yani sıvı, gaz çıkışı olan her makinaya hava veya gaz borusu bağlayabilmenizi sağlaması. Şahsen oyunda olması gereken bir özellik olarak görüyorum. Ayrıca baseiniz kapalıysa vesürekli o2 basıyorsanız bu durum belli bir basınçtan sonra duplicantlarınızda kulak basıncı oluşturuyor ve stress oluyorlar. Eğer su sorununuz yoksa o2yi basabildiğiniz her yere basın derim hem slimelungları temizler temiz o2 hemde olası ani durumlarda duplicantlarınızın havsısızlıktan ölmesini engeller.
Noro lim, noro lim , Asfaloth!
Ara
Cevapla
#3
Oyunu tasarlarken bu tarz şeyleri bilerek böyle bırakmışlar sonuçta. Yoksa her şeye hava/sıvı çıkışı eklemek yapımcılar için de zor olmazdı. Mod kullanımına karşı değilim ancak oyunu yapımcıların kararının aksine büken modları tercih etmiyorum. Bir nevi hileden farksız.
Sic Parvis Magna
Ara
Cevapla
 




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi



Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.