Paradox'un Neden Dlc Modelini Kullandigina Dair
#1
2e69fh4.png

Turkuazla boyanan yer mevcut oyunlardan elde edilen kar iken, yesil olanlar yeni cikan oyunlardan elde edilen kar marji. Goruluyor ki pdx dlclerden,yeni oyun cikarmaya kiyasla cok daha fazla kazaniyor. Bu dlc politikasina devam edebilirler bu karlar ile devam ederlerse.
[+] 1 üye Sezar nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Cevapla
#2
Oyun çıkarmak için ihtiyaç duydukları çalışan miktarının çeyreği bile etmeyen büyüklükte ekiplerle oyun kadar para kazandıran dlc yapıyorlar. Dlc politikasından vazgeçmeleri için bir nedenleri yok.
[+] 1 üye fodunkiran nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Cevapla
#3
Korsan DLC olayının önüne geçmedikleri sürece istediklerini yapabilirler.
Ara
Cevapla
#4
En büyük avantajları bazı eklentilerde framework olarak kullanabilecekleri işler yapıp (örneğin görev ağacı sistemi), ardından bu sistemi tüm ülkelere uyarlayıp içerik olarak satabilmeleri. Onu ilk başta yaptıktan sonra gerisi herhangi bir programcılık gerektirmiyor, sadece her ülke için doldurabilecekleri bir içerik slotu açıyorlar ve önümüzdeki 3 yıl boyunca eklenti içeriği olarak günlüklerde bundan bahsedebiliyorlar. DDRJake dönemi EU4'ün geliştirilme felsefesini beğenmiyorum ancak işe parasal olarak bakarsan o slotu (görev ağacı) bir oyun çıktıktan bu kadar geç süre sonra açabilmiş olmak büyük bir başarı.

DLC meselesinin bence psikolojik yönleri var:
1. Aralıklarla nispeten küçük miktarlarda para alındığı için toplamda senin için oluşan maliyeti hissetmiyorsun.
2. DLC çıktığında almadığın vakit oyunun "tam oyun değilmiş" hissine kapılıyorsun.

DLC politikasının iyi mi kötü bir şey mi olduğu başlı başına ayrı bir tartışma konusu olur sanırım, yani durum win-win şeklinde mi hem oyun taze kalıyor hem şirket para kazanıyor şeklinde. Ama dediğim gibi çok gri bir alan.
[+] 1 üye Duman nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Cevapla
#5
DLCler kaliteli olduğu sürece çok para kazanıyolar diye üzülmemize gerek yok. Mesele sadece DLClerin kalitesizliği.
Ara
Cevapla
#6
(06-06-2019, 14:21)Duman : DLC meselesinin bence psikolojik yönleri var:
1. Aralıklarla nispeten küçük miktarlarda para alındığı için toplamda senin için oluşan maliyeti hissetmiyorsun.
2. DLC çıktığında almadığın vakit oyunun "tam oyun değilmiş" hissine kapılıyorsun.

Bu iki unsuru farklı bi bakış açısıyla değerlendirmek gerekirse;
1. Oyuna sonradan başlayan birisi için bir yığın dlc ve bunların astronomik rakamlara ulaşan toplam fiyatı yeni oyuncular için oldukça sıkıntılı bir manzara. Kimseye oyunu tavsiye edemiyorsun. Full dlc fiyatı en indirimli haliyle bile AAA oyunlardan çok daha pahalıya geliyor. Bunu aşmak için son 2-3 dlc hariç öncekileri ücretsiz yapsalar çok daha fazla oyuncu çekerler bence.
2. Oynadığım oyunlarda full dlc almayı severim ama full dlc olmadığında da ana oyunda bir eksiklik hissetmem. Çoğu oyunda dlcler ana oyuna bir etki etmeden, oyun tecrübesini uzatma görevi görüyor. Fakat eu4te dlcler direkt ana oyunu modifiye eden içerikler. Bu nedenle dlcsiz oyunla dlcli oyun arasında bir yığın fark var. Dlcler tam olmayınca oyun eksikmiş gibi hissediyoruz. Normal bir oyundan bahsederken dlcsi olan kişiyle olmayan kişi aynı şeylerden bahsederken eu4te dlcsi olan kişinin bahsettiği oyunla dlcsi olmayan kişinin bahsettiği oyun arasında dağlar kadar fark var. Bence bu yanlış bir dlc politikası. Milleti dlc almaya zorlamak oluyor bu.
Sic Parvis Magna
Ara
Cevapla
#7
Yukarida yazilanlara katiliyorum. Voidian'in dedigi gibi dlc lerin kalitesiz olmasi problem. Benim son zamanlarda gordugum en adam gibi dlc diyebilecegim Holy Fury oldu. Yilda bir kez boyle bir dlc cikartsinlar bence bir sikinti yok.
Ara
Cevapla
 




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi



Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.