İleti Sayısı: 510
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
0
Oyun çıkarmak için ihtiyaç duydukları çalışan miktarının çeyreği bile etmeyen büyüklükte ekiplerle oyun kadar para kazandıran dlc yapıyorlar. Dlc politikasından vazgeçmeleri için bir nedenleri yok.
İleti Sayısı: 2,160
Imperium:
28
Korsan DLC olayının önüne geçmedikleri sürece istediklerini yapabilirler.
•
İleti Sayısı: 26,422
Imperium:
139
06-06-2019, 14:21
(Son Düzenleme: 06-06-2019, 22:11, Düzenleyen: Duman.)
En büyük avantajları bazı eklentilerde framework olarak kullanabilecekleri işler yapıp (örneğin görev ağacı sistemi), ardından bu sistemi tüm ülkelere uyarlayıp içerik olarak satabilmeleri. Onu ilk başta yaptıktan sonra gerisi herhangi bir programcılık gerektirmiyor, sadece her ülke için doldurabilecekleri bir içerik slotu açıyorlar ve önümüzdeki 3 yıl boyunca eklenti içeriği olarak günlüklerde bundan bahsedebiliyorlar. DDRJake dönemi EU4'ün geliştirilme felsefesini beğenmiyorum ancak işe parasal olarak bakarsan o slotu (görev ağacı) bir oyun çıktıktan bu kadar geç süre sonra açabilmiş olmak büyük bir başarı.
DLC meselesinin bence psikolojik yönleri var:
1. Aralıklarla nispeten küçük miktarlarda para alındığı için toplamda senin için oluşan maliyeti hissetmiyorsun.
2. DLC çıktığında almadığın vakit oyunun "tam oyun değilmiş" hissine kapılıyorsun.
DLC politikasının iyi mi kötü bir şey mi olduğu başlı başına ayrı bir tartışma konusu olur sanırım, yani durum win-win şeklinde mi hem oyun taze kalıyor hem şirket para kazanıyor şeklinde. Ama dediğim gibi çok gri bir alan.
Aşağıdaki 1 üye Duman nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Duman nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Lothebork
İleti Sayısı: 5,868
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
37
DLCler kaliteli olduğu sürece çok para kazanıyolar diye üzülmemize gerek yok. Mesele sadece DLClerin kalitesizliği.
•
İleti Sayısı: 2,471
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
47
Yukarida yazilanlara katiliyorum. Voidian'in dedigi gibi dlc lerin kalitesiz olmasi problem. Benim son zamanlarda gordugum en adam gibi dlc diyebilecegim Holy Fury oldu. Yilda bir kez boyle bir dlc cikartsinlar bence bir sikinti yok.
•