İleti Sayısı: 135
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
0
20-07-2015, 18:55
(Son Düzenleme: 24-07-2015, 07:50, Düzenleyen: Duman.
Düzenleme Nedeni: Başlıklara nokta koymayalım.
)
Hadi bakalım ilk konusu benden olsun. Sizce Polonya, Almanlar'ın istediği Danzig bölgesini verseydi, neler yaşanırdı?
•
İleti Sayısı: 202
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
3
Çok basit,Danimarka ya da Benelüks ülkelerinin bir yerlerinde hak iddia ederlerdi.Savaş böyle başlardı.
•
İleti Sayısı: 2
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
0
Danzig'i alsa Holstein, Alsace-Lorraine, Polonya'ya verilen diğer topraklar... kısacası pek çok bölge vardı Almanya'nın hak iddia edebileceği. Ve o bölgeleri de anlaşma ile alsa bile bununla yetinmiş olacağını zannetmiyorum Hitler'in.
Aşağıdaki 1 üye Revan nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Revan nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• GoktugPasa
İleti Sayısı: 1,177
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
4
Yine isterdi. Ta ki reddedilip yine savaşa sebep olana kadar.
Aşağıdaki 1 üye ferevon nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye ferevon nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• GoktugPasa
İleti Sayısı: 204
Üyelik Yılı: 2017
Imperium:
0
Polonya Kuklası olan Danzig Hükümeti Polonya'ya 1938'De vergi ödemeyince Polonya savaş açmış ve Almanların hak iddiası üzere vermek zorunda kalmıştır.
•
İleti Sayısı: 332
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
0
Dönemin Almanya haritasında Doğu kanadı tamamlanmış olurdu. Polonya'nın bu bölgeleri bırakması Benelüks devletlerinde korku olurdu hatta onlar bile deklarasyon ile toprak bırakabilir veya halk oylaması ile başka ülkeye bağlanma durumu olabilirdi. Savaş tahminen Alsas-Loren dediğimiz ünlü bölge için başlar bu dönemdeki Alman-Sovyet paktları yüzünden bu iki ülke arasında bir dert çıkmazdı. Balkanlar bu iki oluşum arasında paylaşılırdı. Karpat bölgeleri Almanya kuklası, Slav bölgeler Sovyet kuklası olurdu. Almanlar'ın olası tam güç Batı cephesi durumunda ise Fransa'nın hızlı düşüşü aynı kalırdı. İspanya'nın durumu biraz farklı olurdu. Savaş geç başlayacağı için olası Franco zaferinde Axis kuvvetlerinde İspanya yerini alırdı. Diğer türlü ise hızlı bir işgal yerlerdi. Doğu cephesini hesaba bir süre daha katmayacağımız için Kuzey Afrika Cephesi de Almanya yönetimi haline geçebilirdi. Bu cephedeki başarı veya yenilgiye göre de Doğu cephesi açılırdı ve açılmazdı.
Kuzey Afrika'da başarısızlık Doğu'da hikayeyi tekrardan okumamıza ve Alman yenilgisine sebep olurdu ama biraz daha geç olabilirdi bu yenilgi. Geç olması durumunda Avrupa'nın nükleer silahlar ile tanışmasını görürdük.
Kuzey Afrika'da başarı demek ise WW2'nin çok daha uzun sürmesine hatta Dünya'ya en az 1 deste nükleer silah atımı ile bitebilirdi. Çünkü iki taraf da ham madde durumundan uygun olacağından birkaç D-Day tarzı çıkarma denemeleri sonrası kesin nükleer savaş sonuna neden olurdu.
Sonuç olarak Dünya'da bu savaşların etkisi aşırı şekilde fazla görülürdü. Şu an çokça bilinen şehir nükleer son ile Hiroşima ve Nagazaki örneklerindeki hale gelirdi. Dünya gücü konusunda bu denli yüklü ve sert bir savaş örneği bize yakın dönemde çatışma ve olaylardan uzak veya çok daha yakın bir Dünya profili çizerdi.
Geri Döndüm (Sayılır)
•
İleti Sayısı: 74
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
0
08-04-2017, 13:04
(Son Düzenleme: 18-04-2023, 13:34, Düzenleyen: Tervel. Toplamda 1 kere düzenlenmiş.)
Ben yinede savaşın çıkacağını düşünüyorum.
Ama farklı bir açıdan düşünürsek, Polonya'nın Danzig'i vermesi tarihine bağlı olarak Dünya Savaşını durdurabilirdi, en azından tahmin olarak. Danzig'in verilmesi (veya en baştan Versay'da Almanya'dan alınmaması) ile Almanya'da halk radikal bir şekilde Nazilere yönelmeyebilir, DNVP gibi daha ılımlı milliyetçilere ilgi gösterebilirdi.
Tabii sırf tahminle yazı yazdığımıza göre 1929'da ekonomik kriz gerçekleşmese belki bu bile Danzig'den daha fazla etki ederdi, bilemeyiz.
Polonya içerisinde bulunan Almanlar sadece Danzig'de (Aslında Danzig o dönem Polonya içerisinde olmadığı için bu doğru bir ifade değil, ikisi arasında Gümrük Birliği var sadece) değiller, dağınık olup çoğunluk sağlayamasalar bile sınır boyunda varlar. Danzig'in önemi neredeyse tamamen Alman olduğu halde Almanya'dan ayrı bir yönetim kurulup Polonya ile Gümrük Birliği yaptırılması ki bunun benzeri Memel'de yapılıyor, oransal olarak daha az Alman içerdiği için Litvanya tarafından ele geçirilip özerk bir yönetim kuruluyor. Dolayısıyla o dönem savaşın engellenmesi yalnızca Türk - Yunan nüfus mübadelesine benzer bir mübadele ile engellenebilirdi, tabii bu dediğim naziler yerine daha normal bir milliyetçi yönetim Almanya'yı yönetse olacaklar, nazilerin karşılarına güçlü bir grup çıkmadığı her durumda (örneğin İtalya'nın veya Sovyetler'in Polonya'ya garantör olması gibi şeyler) savaş çıkacağını düşünüyorum, çünkü savaş sırasında yaptıkları etnik temizlikler görülüyor ki bir yerde Alman yaşamaması nazileri pek durdurmuyor.
•
İleti Sayısı: 9,686
Üyelik Yılı: 2021
Imperium:
27
1945'e kadar bir savaş çıkmayabilirdi.
•