Power & Revolution 2021 Edition - Detaylı Genel Rehber
Ulaşım - Transport 
2D399018E1E0CD8FABACC9940315DF4234F9771FBu kısım ülkenizde ulaşım altyapılarına harcanan kaynakları belirleyeceğiniz ve yeni ulaşım hatları inşa edeceğiniz kısımdır . Ülke ticaretinizin en çok hangi alandan yapıldığına bakarak yada gelecekte hangi alandan yapılacağını ön görerek bu servislerin yıldız seviyelerini arttırabilirsiniz .
Bike Path : Bu servise yapılan harcamalar ülkenizde ki sokak ve caddelerde bulunan bisiklet yolları için ayrılmış bölgelerin artmasını daha kaliteli ve güvenli olmasını sağlar . Bisiklet kullanımı trafikte ki sıkışıklığı azaltmaktan tutun da vatandaşlarınızın sağlık düzeyini arttırmaya kadar pek çok yarar sağlar. Ayrıca çevrecileri mutlu eder .
Road transport : Bu servis inşa edilmiş olan yolların bakımına harcanacak paradır . Ayrıca hizmet hizmet sektöründe bulunan kara yolu taşımacılığı ( road transport ) sektörünün gelişmesine katkıda bulunur . Sürücü derneğini ve taşımacılık sendikasını mutlu eder.
Rail transport : Ülkenizde ki tren hatlarının genel olarak bakımına harcanan paradır . Tren hatları oyunda otomatik olarak inşa edilen tek ulaşım hattıdır . Yani bu servise ne kadar çok kaynak ayırırsanız ülkenizde ki tren hatları uzunluğu o kadar artış göstermeye başlayacaktır . Rail transport sektörünü geliştirmeye yarar . Ayrıca trenler ile ilgili teknolojik gelişmelerin daha çabuk keşfedilmesini sağlar . Tren yolu çalışanları sendikasını mutlu eder .
Air transport : Bu servis ise hava yolu taşımacılığını geliştirir . Hava yolu sendikasını mutlu eder . Uçaklar ile ilgili teknolojilerin daha hızlı keşfedilmesini sağlar .
Water transport : Bu seçenek deniz yolu ulaşımını geliştirir . Eğer deniz aşırı ülkeler ile daha fazla ticaret yapıyorsanız bu servisin kaynaklarını daha fazla arttırmalısınız .
Access for handicapped : Bu seçenekten yollarınızda engelli vatandaşlarınız ulaşımını kolaylaştıracak eklemelerin ne derece yapılacağını belirlersiniz . Engelliler derneği ile ilişkileri önemli ölçüde etkiler . Ayrıca insan hakları endeksini geliştirir .
Road maintenance : Bu kısım yollara ki trafik işaretlerinin trafik ışıklarının trafik göstergelerinin bakımıdır . Ne kadar fazla kaynak ayırırsanız ulaşım kalitesi de o kadar fazla artacaktır .

CONSTRUCTİON

Bu kısımda ülkenize yeni ulaşım tesisleri inşa edebilirsiniz .
Main Hihgways : Bu seçeneği ülkenizde harita üzerine yerleştirebileceğiniz kara yollarıni inşa etmek için kullanabilirsiniz . Bu kara yollarını sadece araçlar değil aynı zamanda askeri teçhizatlarınız da kullanırlar . Ülke savunmanız için hayati öneme sahiptir . Askeri üslerinizin üstünden geçecek şekilde inşa etmenizde yarar vardır . Bu şekilde ordu birimleriniz gidecekleri güzergahlara daha çabuk ulaşırlar . Bu yolları düşmanlarınızda kullanabilirler . Yollarınızı inşa ederken nasıl savunabilrim kısmını da iyi düşünmelisiniz . Ülkenizde kara yolları ne kadar fazla olur ise kara yolu taşımacılığının gelişmesinde bir çarpan olarak etki yapacaktır .
Secondary Highway : Bu seçenek harita üzerine yerleştirilemeyen kara yollarıdır . Askeri birimleriniz için kullanamazsınız . Yine de ülkenizde ki kara yolu ulaşımı için main highways kadar çarpan etkisi yapacaktır .
High speed train : Buradan ülkenizde ve eğer izin aldıysanız komşu ülkelerinizde hızlı tren hatları inşa edebilirsiniz . Her ülke kendi sınırları içinde ki inşa maaliyetini üstlenir .
Hyperloop Train : Bu kısım eğer mevcut teknolojiye sajipseniz inşa kısmında çıkar . Ultra hızlı bir tren teknolojisidir . Normal halkın kullanamayacağı kadar pahalı olduğu teknoloji keşfedildiğinde bakanınız tarafından söylenmekte . Fakat ülkenizde ki zengin kesim tarafından rahatlık ile kullanılabilir ve turizme büyük katkılar sağlayacaktır .
Subway Line : Metro ve tramvay hatları . Bu hatlar şehir için ulaşımda önemli bir rol oynarlar . Trafik sıkışıklığını önemli ölçüde azaltırlar . Üretim endeksini artırırlar .Turizmin gelişmesinde katkıları vardır . Bu hatları inşa ederseniz asla pişman olmazsınız . Eğer ülkenizde kişi başına düşen araç miktarı az ise bu hatlardan çokça yapmak daha akıllıca bir fikirdir . Çünkü kişi başına düşen araç miktarı düşük ise inşa ettiğiniz kara yollarını kullacak kişi sayısı az olacaktır . Bu neden ile subway line inşa etmek üretim endeksini çok daha fazla artırır . inşası pahalı bir hizmettir .
Medium Traffic Airport : Buradan orta ölçekli bir hava alanı inşa edebilirsiniz . Yolcu kapasitesi ve kargo kapasitesi azdır . Ama hiç yoktan iyidir .
İntense Traffic Airport : Bu tesisler çok yoğun hava trafiğini yönetebilen yapılardır . Yolcu ve kargo kapasitesi oldukça fazladır . İnşa edilen her bir hava alanı hava yolu taşımacılığı için bir çarpan niteliğindedir .
Port : Bu tesisler deniz ticaretinin ve yolcu gemilerinin uğradığı binalardır .
Oil tanker port : Bu tesisler ise petrol taşımacılığı için kullanılan tesislerdir . Eğer petrol ithal eden bir ülkeyseniz bunlardan kurmak size fayda sağlayacaktır . Bu tesisler ayrıca petrol ithalatı içinde kullanılmaktadır .

Authorization of Construct Transportation Network Abroad : Bu seçenek diğer ülkelerden ulaşım altayıpısı inşa etme izni almak için kullanılır
.

Eğitim-(Education) 
9163E88D3132AEC60E3397809F959E9A91E560DDEğitim bölümü ülkenizin geleceğinin şekillendiği en hayati kısımdır . Yapacağınız seçimler ülkenizde ki nesillerin itaatkar mı yoksa özgürlük yanlısı mı olduklarını belirler . Bir diğer etmen ise ülkenizin ne kadar güçlü olacağının belirleneceği yerdir . Yapılan yada yapılmayan yatırımlar gelecekte ekonominizin , politikalarınızın ve stratejilerinizin seyrini belilrleyecektir . Yaptığınız bütün devlet harcamalarında olduğu gibi eğitim harcamaları da doğrudan ülkenizde faaliyet gösteren sektörlerin mallarından daha fazla satın alınmasına sebep olur . Ama eğitimde çok fazla hizmet kalemi olması ve bu kalemlerin çoğunun pahalı yatırımlar gerektirdiği dikkate alındığında eğitimde artırılan yıldızlar anlık olarak ekonominize canlılık katacaktır . Eğer bütçede harcanacak paranız ve durağan bir ekonominiz var ise eğitim harcamalarını yükseltmeyi düşünebilirsiniz . Bu uzun vadede tüm ülke için daha iyi sonuçlar getirecektir . Fakat tüm oyunda ve gerçek dünya da teknolojinin yapay zeka uygulamaları ve endüstri 4.0 ile birlikte üretimde insansızlaşmaya gittiğini göz önünde bulundurursanız eğitime yapılacak olan yatırımın bu gelişmeleri ülkenize daha hızlı getireceğini bilmelisiniz . Eğer gelişmekte olan bir ülkeyseniz eğitim verdiğiniz becerikli insanlarınızın daha gelişmiş ülkelere yada daha fazla para kazanacakları ülkelere gideceklerini unutmayın . Ülkenizin memurlarına ve çalışanlarına güzel paralar kazandırmayı politikanız olarak belirlemeniz verdiğiniz eğitimden ülkenizin maksimum faydayı görmesini sağlayacaktır . Aksi takdirde gelişmiş olan ülkeler için kaynaklarınızın bir kısmını kullanmış olursunuz .
Teacher Training : Öğretmenlere verilen eğitimin kalitesinin en üst düzeyde olmasını sağlar . Bu servisin kaynağını arttırmak eğitim kalitenizi doğrudan artıracaktrır .
Supervision and guidance : Bu servis öğrencilere verilen rehberlik hizmetidir . Örnek vermek gerekir ise öğrencilerin yeteneklerine göre en doğru mesleğe yönledirilmeleri , en doğru eğitimi en doğru okullarda okumaları için uzman kişiler tarafından yönlendirilmesi olarak düşünülebilir .
Literacy aids : Bu hizmetin yıldız seviyesini yükseltmek okuma yazma bilmeyen insanların oranını düşürür .
Backup classes : Bu hizmet okullarda ani öğrenci mevcudu değişimleri için yedek sınıflar bekletilmesi demektir . Temel olarak amacı sınıflarda ki öğrenci sayısını azaltmaktır . Bu sayede eğitim kalitesini yükseltir .
Aids and grants : Bu seçenek öğrencilere verilen her türlü para yardımlarıdır . Başarılı öğrencilere burs vermek ve yoksul ailelerin çocuklarına maddi yardım yapmak olarak düşünülebilir.
School equipment and material : Okullarda eğitim için kullanılan her türlü araç gerecin ne kadar çeşitli ve kaliteli olacağını belirler .
Renewal and maintenance : Okul binalarının ve araç gereçlerin bakımı olarak düşünülebilir .
Student accommodation : Bunlar öğrencilere sağlanan yurt imkanlarıdır . Yatılı okulların yatakhane sayıları yurt binalarının fiziki imkanları için kullanılan materyallerin kalitesi ve teknolojisi olarak düşünebilirsiniz .
Correpondence courses : Bu seçenek ülkenizde ki öğrencilere vereceğiniz yazılı ve sözlü diksiyon eğitimi olarak düşünülebilir . Türkiye Cumhuriyetinde İstanbul Türkçe'si tabiri en ideal konuşma şeklinin temsil etmektedir .Muhabirlerin ve haber sunan spikerlerin konuşma şekli de buna örnek gösterilebilir . Bu seçeneği yükseltirseniz herkesin düzgün bir diksiyon ile konuşması için diksiyon kurslarının kaynaklarını artırmış olursunuz .
Teaching of local languages : Bu seçenek dünyada daha az bilinen yerel dillerin öğretilmesidir . Temel olarak turizmi geliştirmeyi amaçlar . Tahminen yurt dışında görev alacak ajanlarınız için de katkı sağlayacaktır .
Classes for the exceptionally gifted : Bu seçenek bireylerin tanrı vergisi yeteneklerine göre eğitim almalarını sağlar . Osmanlı İmparatorluğu'nun mekteplerinin ilim ve bilim öğrettiği yıllarda duvarlarında yazılı olan "Burada hiç bir balık uçmaya , hiç bir kuş yüzmeye zorlanmaz" sözünün tam karşılığıdır .
Edıcation Policy on Gender Equality : Eğitimde kadın erkek eşitliği endeksini artırır . Gelişmiş bir ülke olabilmeniz için son derece önemlidir .Gelişmemiş ülkelerde üretime çoğunluk ile erkekler katılırlar . Gelişmiş ülkelerde üretim gücüne hem kadınlar hemde erkek vatandaşlar katılırlar . Bu da gelişmiş ülkeler açısından iki kat üretim kapasitesi demektir . Bu olay gelişmiş ülkelerin ekonomilerini ayakta tutan direklerden biridir .

SALARİES

Manpower : Bu seçenek okullarınızda hizmet veren personelinizin tümüdür . Yıllar içinde nüfusunuza bağlı olarak bu sayılarda mutlaka değişme göstermelidir .

SECONDARY TEACHİNG
Technical training : Bu seçenek sanayi sektöründe çalışacak olan vatandaşlarınızın aldığı lise eğitiminin kalitesini belirler . Eğer yükseltirseniz sanayi kolunda ki sektörlerin üretim endekslerino olumlu yönde etkilecektir .
Agricultural training : Bu seçenek tarım sektöründe çalışacak olan vatandaşların aldığı lise eğitimin kalitesini belirler .
General education : Bu seçenek doktor,öğretmen,bilim insanı,yazar,mühendis,ekonomist...vb meslek seçecek olanların aldığı lise eğitimidir .

HİGHER EDUCATİON
Bu seçenek stratejik planlama gerektiren bir seçenektir . Ülkenizin geleceğini hangi politika ile inşa edecekseniz birincil olarak o duruma fayda sağlayan hizmetin yıldızlarını arttırmalısınız .
Scientific training : Bu servis bilim insanı olacak kişilerin aldığı üniversite eğitiminin kalitesini belirler . Eğer ülkenizi teknolojin kefişler ile büyütmek istiyorsanız bu seçeneğin yıldızlarını yükseltebilirsiniz .
Medical training : Eğer gelecekte ülkenizde sağlık harcamalarının daha düşük olmasını ve bütçe açıklarını kontrol etmeyi umuyorsanız doktor olacak insanlara daha kaliteli eğitim vermelisiniz .
Literacy and teaching : Bu seçenek yazar ve öğretmen olacak olan vatandaşlara verilen eğitimdir . Bu seçeneğin yıldızını yükseltmek genel olarak eğitiminde kalitesini yükseltecektir . Ayrıca ülkenizde bu yazarlar tarafından yazılmış olan kitapların daha fazla ödül kazanmasını sağlar .
Economy-law-commerce : Bu seçenek eğer ülkenizi ticaret ile büyütecekseniz önceliğiniz olması gereken hizmetlerden biridir . Aynı zamanda şirketlerin kar oranlarını da zaman içinde artıracaktır .
Tourism-foreing languages : Bu seçenek turizm sektöründe çalışacak olanların aldığı eğitimin kalitesini belirler . Aynı zamanda üniversitelerinizde verilen yabancı dillere ait dil ve edebiyat bölümlerinde ki eğitimin kalitesinide belirler .

BUİLDİNG
Primary education : Bu seçenek ilk okul seviyesinde ki binalarınızdır . Ülkenizin nüfus durumuna göre yeni binalar inşa etmelisiniz .
Secondary education : Bu seçenek meslek liseleri ve liselerdir .
Higher education : Bu okullar üniversitelerinizde ki fakülte binalarıdır . Yani dersliklerinizdir .
University center : Bu kurumlar üniversitelerinizin teknoloji üreten kısımlarıdır . Araştırmalar , deneyler , uygulamaları eğitimlerin yapıldığı yerlerdir . Bu tesislerin sayısı teknolojik keşiflerin daha hızlı olmasını sağlar .

Eğitim Yasaları-(Education Legislation) 
7478D99FEC6055FD8A8B01A4FFDF7EA6A4BFF33ELEGİSLATİON
Bu kısımlar eğitim ile ilgli alacağınız kararların kanuni kısımlarını düzenleyeceğiniz yerlerdir .
Establish the freedom of teachers : Bu seçenek ülkenizde gelecek olan nesillerin sorgulayan mı itaat eden mi olacağının kararını vereceğiniz yerdir .
İndoctrination : Bu ısmı siyasi partinizin görüşüne göre insanları şekillendirmeye yarar . Bir kaç nesil sonra ise yeni oluşacak karakterler sizin partinizin görüşlerine sahip olan insanlar olacaklardır . Dolayısı ile o görüş iktidarda olduğu sürece pek sıkıntı çıkarmayacaklardır .
School programs censored on "delicate" questions : Bu seçenek eğitim verdiğiniz insanların fikri uyanış sağlayacak olan soruları soramayacak şekilde yetiştirilmesini sağlar . Gelecek nesiller sizin parti görüşlerinize sahip olmayabilir fakat özgürlük yanlısı da olma eğiliminde değillerdir .
İnspection and monitoring of school programs : Pek çok gelişmiş ülkede uygulanan eğitim sistemi budur . Öğretmenlerin devletin verdiği eğitim programı çerçevesinde eğitim vermesi istenir . Fikri uyanış sağlayan aykırı soruların sorulmasını yasaklamaz . Bu seçenek özgürlük yanlısı nesiller yetiştirecektir .
No control : Bu seçenekte öğretmenlere hiç bir denetim uygulanmaz . Gelecekte insanların özgürlüklerini kısıtlayan en ufak bir davranışınızda bile küçük çaplı gösteriler ile karşılaşabilirsiniz .
Set maximum school age : Bu seçenek ülkenizde ki vatandaşların bir işte çalışabilmeleri için en erken yaşı belirlediğiniz kısımdır . Eğer bu sayıyı yükseltirseniz insanlar daha uzun süre eğitim görecekleri için çalışmaya başladıklarında üretim endeksine verecekleri katkı biraz daha fazla olacaktır . İşsizliği de bir parça düşürecektir .
Set duration of school vacations : Bu seçenek öğrencilerin yıl içinde kaç gün yaz tatili yapacaklarını belirler . Yükseltmek gençleri sevindirecektir eğitim kalitesini az bir miktar düşürür .
Foreign Exchance Students : Bu seçenek 2021 edition ile gelen yeni bir özellik . Başka ülkeler ile öğrenci değişim programı anlaşması yapmanıza yarar . Bu anlaşmalar iki ülke arasında ki politik ilişkiye pozitif etki yapacaktır . Oyunun dediğine göre gelecekte iki ülke turizmine de katkı sağlamakta.

REHBER DEVAM EDECEKTİR . (TO BE CONTİNUED)
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
Power & Revolution 2021 Edition - Detaylı Genel Rehber - Yazar: tubocan - 12-08-2021, 22:24

Konuyu Okuyanlar: 10 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.