İleti Sayısı: 1,817
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
23
10-10-2017, 17:46
(Son Düzenleme: 10-10-2017, 23:35, Düzenleyen: SatanistKesenKedi.)
Bu ilk Mısır isyanı olup zorlana bastırılmıştı. Oyunun orta-geç dönemlerinde gerçekleşmişti. Roma'ya saldırdıktan sonra belli başlı sebeplerden sonra Mısır'ın tamamı elden çıktı. Mısırda'ki Garnizonlar tehlikenin üzerine ya Günümüz Suriye-Lübnan-İsrail topraklarına çekildi yada kısa bir dönemde olsa Libya ve çevresini elinde tutan Makedonlara karşı yürüyüşe geçildi. Makedonya'yanın Afrikadaki varlığı sona erdirildi, Mısır büyük oranda eski gücüne kavuştu.
Oyunu bırakmadan önce yaklaşık 5-10 tur öncesi.
Dikkatsizlikler, İmparatorluğun geniş ve iyice yayılmış olması ve Mısırlıların kudurmasından; Mısır'da sadece Şam ve Lübnan tarafları kaldı. Bir süre direndikten sonra ve gücümü toparlarsam tekrar Mısır'ı işgal edeceğim. Brutiiler ise yaklaşık 20 adet ordu ile Yunanistan ve Arnavutluktaki çıkarmalarımı def etmeye çalışıyor. Julliler büyük oranda zayıfladı.
İleti Sayısı: 3,510
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
51
Julii savaşı efsane. Brutiiler ise üzdü :(
İleti Sayısı: 26,421
Imperium:
139
Büyük İskender'in torunları geliyor.
Aşağıdaki 2 üye Duman nickli üyenin bu iletisini beğendi:2 üye Duman nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• ZenderX, Aytaç
İleti Sayısı: 1,576
Imperium:
5
09-07-2018, 03:11
(Son Düzenleme: 09-07-2018, 03:12, Düzenleyen: HulkSpider03.)
Spartalıları aktif etmek için oyunda bir brutii campaingi açmıştım ve sanırım ilk kez oyunun sonunu getirdim...
Başkentim ve sınırlar
Ekonomi
Toprak sayısı ve diğer şeyler
Diğer ülkelere göre durumum
Amaç Akdeniz'i bir Rome gölü haline getirmek bakalım umarım olur.
Imperium:
51
@ Merco 'dan görüp canım çekmişti. Numidia ile ben de başladım. "Tall" gidiyorum. Mısır tarafındaki toprağı terk ettim. Sonra Cyrene'yi de yağmalayıp terk ettim. Hedef topraklarımızı korumak ve geliştirmek. Roma'dan henüz saldırı yok ama dolanıp duruyorlar. İspanya da dolanıp duruyordu ona daldım 1 ordusunu yok ettim. Lepcis Magna'da Kartaca'nın 1 full ordusu var şimdilik ellemiyorum.
Aşağıdaki 1 üye Aytaç nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Aytaç nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Merco
İleti Sayısı: 3,077
Imperium:
39
Numidyanın lejyonları güzel. Onlardan çıkartmaya çalış bir an önce.
Aşağıdaki 1 üye Merco nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Merco nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Aytaç
İleti Sayısı: 1,465
Imperium:
19
@ Aytaç tarih kısmında niye "a C" yazıyor, mod falan mı var?
•
Imperium:
51
(28-07-2018, 19:41)ZenderX : @Aytaç tarih kısmında niye "a C" yazıyor, mod falan mı var?
İtalyanca yaptum oyunu. Onla alakalı olabilir.
•
İleti Sayısı: 1,576
Imperium:
5
17-01-2019, 15:50
(Son Düzenleme: 08-01-2021, 18:14, Düzenleyen: HulkSpider03.)
(09-07-2018, 03:11)HulkSpider03 : Spartalıları aktif etmek için oyunda bir brutii campaingi açmıştım ve sanırım ilk kez oyunun sonunu getirdim...
Başkentim ve sınırlar
Ekonomi
Toprak sayısı ve diğer şeyler
Diğer ülkelere göre durumum
Amaç Akdeniz'i bir Rome gölü haline getirmek bakalım umarım olur.
Oyunu bitirmek istemem ve bazı ilginç görüntüleri paylaşmak istiyorum.
Çoğu Romalı gibi biz de PM olma isteği ile yanıp tutuşuyorduk ki bunu başardık.
Erken de olsa Roma'ya onun himayesini istemediğimizi gösterdik.
Oyunu ilk bitirişimiz. Göründüğü gibi hala Mısır bitmemiş ve 2 Romalı düşman hala duruyor.
Lakin her diğer devlet gibi onların da sonu geldi ve dünya tek bir çatı altında toplandı. HOUSE OF BRUTII
Gelelim ilginç kısımlara önüme event çıkmadığı halde Faction Heir'ım içeride bu arada bu kadar general birikmiş böyle bir koruma yaptım
Sanırım en ilginci oyunda benden başka(rebeller hariç) faction kalmayınca rebellerin diplomatlarının olması(sanırım britanyadan kalan) ve onun da turn esnasında benim toprağımı almak istemesi.
Imperium:
51
Rebel diplomatının bana barış teklif ettiğini hatırlıyorum :D
•
İleti Sayısı: 262
Imperium:
0
İleti Sayısı: 3,318
Imperium:
56
06-05-2021, 13:20
(Son Düzenleme: 25-08-2024, 15:59, Düzenleyen: Ragnvaldr. Toplamda 1 kere düzenlenmiş.)
Remastered'da deprem efekti. Şehrin dışında, çölde sefere hazırlanan ordunun yarısından fazlası depremde öldü. Kumlar nasıl hareket ettiyse artık.
İleti Sayısı: 34
Imperium:
0
Remastered - Long Campaign victory ekranı:
Remastered - haritanın tamamını ele geçirince çıkan victory ekranı:
Hail Caesar
Imperium:
51
Başta Mısır sınırındaki şehri isyana bıraktım. Sonra çok büyük bir ordu çıktı isyanda. Kuşatıp yenildim. Oradaki ordu yok oldu. Bankrupt yedim o ara tabi para eksilere düştü biraz. Sonra Thapsus'ta 2 birim varken birimlerimi çaktırmadan götürüp şehri aldım. Kartaca oyunun başında verdiği filli falan orduyu birleştirip büyük bir orduyla başkentime yürüdü. Zorlu bir savaşta yendim. Sonra Kartaca'yı da alınca rahata kavuştum ekonomik olarak. Şimdi ekonomi çok iyi durumda. Kartaca 24bin nüfusa ulaşmak üzere. İspanya, Kartaca ve Roma devletleri ile savaş halindeyim...
İleti Sayısı: 3,318
Imperium:
56
Remastered'da yine Scipii ile başladım, 50. turdaki durum bu. Planım Kartaca'nın Afrika topraklarını alıp Brutii yetişmeden Yunanistan'a çıkmaktı. Aldığım topraklardaki public order'ı düzeltene kadar Yunanistan gitti bile.
|