RTS: Stronghold Crusader: Definitive Edition
header.jpg?t=1737391658

Klasik "kale simülasyonu" oyununun genişletilerek yeniden düzenlenen bu sürümünde 20 eşsiz düşman lordu kuşat ve arkadaşlarınla çevrim içi savaş. Yeni birliklerle, yapay zekâ rakiplerle, görsellerle, seferlerle, çatışma yollarıyla, iş birliğiyle ve daha büyük haritalarla tarihi yeniden canlandır.

Stronghold Crusader: Definitive Edition'a dair paylaşımlar ve sohbet bu konu altında yer alır.

ÇIKIŞ TARİHİ: 15 Temmuz 2025
GELİŞTİRİCİ: FireFly Studios
YAYINCI: FireFly Studios

Görsel
Görsel

Görsel
Görsel

Görsel

76561198034761601.png
Ara
Steam Mağaza Sayfasında şu an demosuna erişebiliyorsunuz.

Serinin, modern yeni bir devam oyununu yapmak yerine DE'lerini çıkartıp duruyorlar. Keşke yeni bir şey görseydik.
76561198034761601.png
Ara
Gayet iyi, 7 dolar civarı çıkar muhtemelen ve Türkçe. Çok geç tanıştım bu seriyle ama has strateji bana göre.
Ara
Stronghold Crusader III'ün çıkması daha heyecan verici olurdu ama Stronghold: Definitive Edition başarılı olduktan sonra aynı muameleyi Stronghold Crusader'a da yapmaları an meselesiydi.

Stronghold Crusader ara sıra yeniden oynama isteği duyup ardından "Bunun kütük kontrollerine tekrardan alışmaya uğraşamayacağım." deyip kapattığım bir oyun. Bu yüzden oyunun kontrollerinin cilalanması ve multiplayerının modernleştirilmesi benim için yeterli. Hem dürüst olmak gerekirse Firefly'a bir stüdyo olarak herhangi bir bağlılığımın olduğunu söyleyemeyeceğim; bence vaktiyle Stronghold Crusader diye bir oyun yapıp turnayı gözünden vurmuşlar, o kadar. Tam da bu sebeple yeni bir oyun duyurusundan daha çok beklediğim bir duyuruydu SC: Definitive Edition.

Stronghold: Definitive Edition'da olduğu gibi yerel fiyatlandırmayla 8 dolardan çıkarsa bir denenir bence.
IbnE9P2.gif
[+] 2 üye Attila the Hun nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Demoya biraz bakındım. Arayüzü Stronghold1 DE ile aynı. Şu ana kadar gördüğüm kadarıyla neredeyse hiçbir teknik değişim yok. Sadece daha iyi görüntü kalitesi, kaplamalar biraz değişmiş. Yeni birim ve lordlar hariç yeni hiçbir şey yok. Yeni bayraklar-heykeller olur mu veya haritayı döndürdüğümüz zaman binaların öbür yüzünü görebilir miyiz diye baktım ama hayır. Hala 2. boyutlu gibi. Her şeyin yönü sabit ve siz döndürdükçe onlar da dönüyor. Sanırım renk seçebilme dışında yeni bir mekanik sistem vs yok. Ayrıca yapay zeka biraz salaklaşmış gibi geldi emin değilim ama. Çıkış tarihine neredeyse 5 ay olmasına güvenip belki yeni bir şeyler eklerler diye umuyorum. En azından mod desteği vs olursa bu tip görsel değişimler modlarla halledilebilir.
giphy.gif
Ara
Yeni asker tipleri eklemişler Bedevi ve Arap mercenary gibi 2 çeşit olmuş sanki müslümanlar. Askerlerin yürüyüşü bayağı yapay geldi. Bu serideki en sevdiğim oyun umarım iyileştirmeler daha iyi hale getirir. Oyun ile ilgili eleştiriler için anket bölümü koymuşlar doldurduk dikkat ederler umarım. Türkçe altyazı işi çok iyi olmuş. Oyun normalde bildiğimiz gibi tatlı hoş ama o askerlerin yapay ilerlemesi bilmiyorum ne olacak.
q59zb6s.jpg
Ara

Konuyu Okuyanlar: 5 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.