Çok güzel bir oyundu daha önce oynadığımda bir çeşit bugda kalmıştı oyun ve sonunu tahmin ettiğimi düşündüğüm için baştan başlamamıştım bu haftasonu yeniden başlayarak bitirdim sonu hiç tahmin etmediğim bir şekilde bitti. Alakasız gibi görünen her detay ve yan görev bile oyun sonunda güzel bağlanıyor hatta Cuno'nun bile oyun sonunda bir yeri var benzersiz bir oyun deneyimiydi zamanında 10 liraya falan almıştım oyun yapımcılarına teşekkür ediyorum.
(26-06-2023, 03:22)Defterdar : Şu aralar bir boşluğa düştüm ve o fırsatta 30 saatin ardından bu oyunu bitirdim. Mükemmel bir deneyimdi.
Bazı yerlerde takılı kaldım ve netten bakmak zorunda kaldım. Bu herhalde yeterince Old School bir oyuncu olmamamdan kaynaklanıyor
Gerçek bir RGP deneyimi. Diyaloglar harika. Oyunda ,gerçek hayattaki gibi, bir liboştum. Bunun üzerine gelen espriler kahkaha attırdı.
Cinayetin faili adadaki eski komünist. Madem öyle, neden bu asılma olayı tertip edildi? Suç zaten çetedeki kıza (Ruby) veya önemli başka birisine ait değil? Suçu neden üstlendiler? Veya ben yanlış oynadığım için bir kaç bilgiyi kaçırdım mı?
Gelen polisin olayı nasıl değerlendireceğini kestiremiyorlar. Klaasje bir numaralı sanık durumunda çünkü uyuşturucu kullanıyor ve cinayet onun odasında işlendi eğer sanık olarak adı kayıtlara geçerse onu arayanlar bu bilgi öğrenip yerini tespit edebilecekler kendisi endüstiryel bilgileri kaçıran bir çeşit ajan sendikaya yardım ediyor sendika da ona yardım ediyor ayrıca Ruby ona aşık ve Ruby, hardie biraderler isimli sendikanın pis işlerini yapan çetenin lideri. Klaasje'yi saklamak için cinayet mahalinin yerini değiştirmeye çalışıyorlar avluda linç edilip asıldı süsü veriyorlar Ruby'de çete lideri olduğu ve uyuşturucu kaçırdığı için polis gidene kadar ortadan kayboluyor. Zaten hardie çetesi hemen cinayeti biz işledik diye itiraf ediyor. Fakat oyun başında odadan çıkar çıkmaz Klaasje ile karşılaşıyoruz alkol bağımlısı bir müptezel olduğumuz için kimse gelen polisi ciddiye almıyor esasen, odasında sıkıldığı için muhtemelen dışarı çıkmaya karar vermiş fakat ayılıp tekrar cinayeti araştırmaya başladığımızda hiç odasından çıkmıyor ve kapısını da açmıyor oyun başında oyuncuların kafasına eklenen güzel bir soru işareti. Eğer ismini unuttuğum bir düşünceyi tamamlarsak karakterimiz daha uzağı görebilmeye başlıyor ve Klaasjenin sürekli odasının üst katında sigara içtiğini ve kapısını çaldığımızda odasında yokmuş gibi davrandığını fark edebiliyoruz.
Oyun bizden cinayeti doğru bir şekilde çözmemizi beklemiyor bir zaman aralığında başlıyor ve bitiyor. Ben esasen cinayeti Ruby'nin işlediğine kanaat getirmiştim hatta hardie çetesini de buna ikna etmiştim. Hardie çetesi kadın tecavüze uğramış bir de cinayetten hapse girmesin diye yardım ettiklerini zannediyorlar çünkü Ruby öyle anlatmış. Komünist keskin nişancı mevzusunu hiç beklemiyordum. Oyunda aslında komünist olabiliyoruz hatta biraz daha ilerlediğimizde komünistleri kokusundan tanımaya başlayıp gizli bir komünist toplantının yerini de öğrenebiliyoruz ama bu yan görev veya bir başkası bize keskin nişancı hakkında bilgi veriyormu bilmiyorum sonuna kadar ilerletmemiştim. Muhtemelen kaçırdığımız çok detay var çünkü detayları karakter yeteneklerine göre keşfediyoruz. Mesela sazlığa gittiğimde içimdeki deniz veya şehrin fısıltısı tam hatırlayamadım burası bir şeyleri saklamak için çok doğru bir yer gibi bir uyarı veriyor ama algı yeteneğim yetersiz olduğu için orada dolaşmama rağmen bir şey göremiyorum meğerse Klaasje gizli bilgilerini oraya saklamış eğer fark edebilseydim hardie çetesi üzerinde otorite kurmadan ona ulaşabilirdim belki. Yada gerçek cinayet mahalini araştırdığımda görsel yeteneğim olsaydı merminin uzaktan geldiğini fark edebilirdim.
Benim oyunda Klaasje'yi tutukluyorum içimdeki deniz yeteneği sayesinde Ruby'nin saklandığı yeri bir şekilde hissediyorum. Ona ulaşınca Ruby bizi bir çeşit raydo sinyalleri yayan makine ile etkisiz hale getirmeye çalışıyor acı eşiği yeteneğim yüksek olduğu için acıya dayanıp makineyi kırıyorum. Ruby yakalanacağını anlayınca kendini vuruyor. Sendikayı veya şirketi olay hakkında zamanında bilgilendirmediğim için paralı asker ve hardie çetesi arasında çatışma çıkıyor çatışmayı durdurmaya çalışıp başarısız olunca Kim ve ben vuruluyoruz. Ayılıp Cuno ile olayı tekrar araştırınca keskin nişancıya ulaşıyorum çünkü elimdeki yetenek puanlarını görsel yeteneğe harcayıp cinayet mahalindeki detayı çözüyorum. Keskin nişancıya ulaşmadan da oyun bitiyormu bilmiyorum çünkü bir süre sonra 41. karakol bizi götürmeye geliyor.