İleti Sayısı: 3,356
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
56
Hayvanların bazı kapılardaki sıralamasından anlamıştım ama bir arada böyle görebilmek daha iyi olmuş.
Bunun yanında giydiğiniz şeyler ve nasıl göründüğünüz bağımsızmış. Gear ekranında giydiğiniz şeyin üzerine gelirseniz Change Appearance tuşu var, ona tıklayıp görünümünüzü değiştirebilirsiniz.
•
İleti Sayısı: 9,714
Üyelik Yılı: 2021
Imperium:
27
•
Imperium:
27
•
İleti Sayısı: 26,473
Imperium:
140
Macera oyunu olarak düşünüp oynarsanız güzel, roleplay oyunu kesinlikle değil.
Imperium:
27
(20-03-2023, 13:21)Duman : Macera oyunu olarak düşünüp oynarsanız güzel, roleplay oyunu kesinlikle değil. Almaktan kesinlikle vazgeçtim. Hayır bethesda'yı sevmem ama Starfield'i gömecek diyen kişiler gördüm oyun çıkmadan.
•
İleti Sayısı: 26,473
Imperium:
140
26-03-2023, 06:23
(Son Düzenleme: 26-03-2023, 06:25, Düzenleyen: Duman. Toplamda 1 kere düzenlenmiş.)
Oyunu bitirdim, düşüncelerim:
- Bir önceki yorumumda da yazdığım gibi oyun RPG değil, oyun Adventure/Action oyunu. Oyunun herhangi bir derinliği yok, güzel grafikler var, güzel oluşturulmuş bir harita var, ötesi yok.
- Oyunda toplamda 3 storyline var, 3'ünü de başlangıçtan belli ediyor: Ranrok, Sebastian, Onai. Bu üçü dışında her öğrenci NPC ile tek görevlik ilişkilerimiz var, bazıları 2-3 görev üst üste verebiliyor ancak hikaye bağlamında bir etkisi yok.
- Dark Arts öğrenmenin veya öğrenmemenin oyuna bir etkisini görmedim. Beraber görevde olduğunuz NPC'lerin bazıları Curse attığınızda tepki verebiliyor, onun dışında pek bir olayı yok.
- En derin storyline Sebastian'da, aynı zamanda en kötü yazılan storyline da bu.
- Natsai Onai görevleri hiç olmasaydı daha iyiydi.
- Ana storyline'da uzun süre Isidora işleniyor, tüm bu işlerin arkasında Isidora var gibi düşünürken izlenen son pensieve'de Isidora tek yiyerek ölüyor. Tüm storybuilding "senin karşılaşacağın diğer kötü bunun gücünü kullanıyor işte" deme amacı taşıyor.
- Ranrok'un "haklı gösterilmeye çalışıldığı" bazı küçük kısımlar var fakat karakter olarak her yerde "klasik villain" hareketleri yapınca bunun bir önemi kalmıyor. Kötü bir villain.
- Victor Rookwood Ranrok'tan daha kötü bir villain.
- Harlow'un kim olduğunu Onai'nin son görevinde görene kadar unutmuştum, o kadar kötü bir villain.
- Oyundaki spell sayısı yetersiz, spellerin işlevleri de oynanışa yeterince eklenememiş.
- Oyunda karakterlerle ilişki sistemi, morality sistemi olması lazımdı. İlişkiden kasıt illa ki romance değil, seçilen seçeneklere ve görevlerde verilen kararlara göre bazı karakterler dostumuz olurken bazıları düşman olabilmeliydi.
- House seçmenin hiçbir olayı yok.
- Caveler çok büyük hayalkırıklığı.
- Grafikler güzel fakat yüz seçeneğinin yetersizliği oyun içerisinde fark ediliyor. Bir şehirde Professor Hecat'ın birebir aynısı yüze sahip satıcı var.
10 üzerinden puan verecek olursam 6 veya 7 veririm.
Aşağıdaki 1 üye Duman nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Duman nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• baywatch06
İleti Sayısı: 1,495
Imperium:
5
Epic'den uygun fiyata almış bulunuyorum.
•
İleti Sayısı: 4,052
Üyelik Yılı: 2019
Imperium:
54
Steam'de %70 indirimle $18 üzerinden satışta. Yaklaşık 200 bin değerlendirmeden %90 olumlu oy almış. Yaz güncellemesinin videosunu paylaşmış olayım:
İleti Sayısı: 1,664
Imperium:
45
Birkaç gündür oynuyorum. Oyunu her açtığımda "Preparing Shader" ekranı geliyor. Bunu normalde oyunlar ekran kartı sürücüsünü güncellemediğimiz veya oyuna bir güncelleme gelmediği sürece bir defa yapmıyorlar mı? Sanki adamlar loading ekranını preparing shader ismi altında gizlemişler. Tamam, ilk sefer açıldığındaki kadar uzun sürmüyor ama hep bu ekran geliyor, garibime gitti.
Oyuna karşı hiçbir beklentim ve önyargım yoktu. HP evrenine dair aşırı bir bilgim de yok. Sadece HP serisi filmlerini izledim baştan sona. Kitapları okumadım. Bir anda oynayasım geldi, indirdim girdim. 10 saat kadar oynadım, şu anda benim için iyi gidiyor. Film gibi akıyor.
FPS'i 60'a kilitlediğim zaman ekran kartı kullanımı %10-20 civarına düşüyor ve %99FPS değeri düşmeye başlıyor. %99FPS değerini yükseltmek için FPS kilidini arttırıyorum. 144'de baya akıyor ancak mekan değiştirirken %99FPS değeri dalgalanıyor. Ray tracing açıp kapatmak için oyunu kapatıp açmak gerekiyormuş, üşengeçlikten onu denemedim ancak "Görüntü nasıl olur?" diye merak etmiyor da değilim.
Aşağıdaki 1 üye Craetus nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Craetus nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• cemal
İleti Sayısı: 12,703
Üyelik Yılı: 2017
Imperium:
100
Oyunu oynarken o kadar sıkılmıştım ki yarısında bıraktığımı hatırlıyorum sadece. Oynanış döngüsü kendini sürekli tekrar ediyor, yeni bir şey katmıyor, olay örgüsü hiçbir yere varmıyor aşırı karikatür şekilde ilerliyor. Şahsen serinin yazarından haz etmesem de serinin kendisine özellikle bir önyargım yok, lakin oyun cidden çok monoton.
Görsel açıdan güzel olsa da grafikler maalesef karın doyurmuyor, ben oynarken 1080p'de 144fps ultra'da ya da ray tracing ile 60fps ultra'da oynayabiliyordum ama bilgisayarıma bindireceğim ekstra yükü gerekli görmediğimden ray tracing kapalı oynamıştım, bu oyun için de değmezmiş zaten.
Aşağıdaki 1 üye PCOyun nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye PCOyun nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• cemal
İleti Sayısı: 6,920
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
17
oyuna yeni başladımda yan görevleri nasıl bulacağım haritada kendi kendilerine çıkmıyor
•
Imperium:
27
•
İleti Sayısı: 1,664
Imperium:
45
•
|