Savaş sebepleri
#1
Merhaba. Savaş sebebi olan 2 kişiyi sarayıma aldım ancak savaş sebeplerini kullanamıyorum. Savaş ilan et dediğimde bazı hak iddası olan yerlere savaş açabiliyorken bazı hak iddası olan yere savaş açamıyorum. Örneğin:

https://resimlink.com/HZd0Xn
Mesela resimdeki kadının yuvarlak içine aldığım 2 tane zayıf hak iddası olan yere savaş açabiliyorken. Geri kalan (1 i zayıf diğeri güçlü) hak iddaları olan yerlere savaş açamıyorum.

https://resimlink.com/7CdpZVW
Resimdeki 4 adet savaş sebebine sahip kişinin hiçbir hak iddası olan yere savaş açamıyorum. Savaş ilan et dediğimde savaş sebebi olarak gözükmüyor. Bunun sebebi nedir ?

Bunun dışında zayıf iddia ve güçlü iddia arasındaki farkı anlayamadım. Rica etsem aralarındaki temel farkı söyleyebilir misiniz?
Ara
Cevapla
#2
Bildiğim kadarıyla katoliklerde (aslında agnatic veraset yasalarında) eğer mülk sahibi erkekse ve hak sahibi olan courtier kadın ise hak iddiasını bastıramıyorsun. 2 tane zayıf hak iddian olan yerleri kadın veya çocuk yönetiyor olabilir

Güçlü hak iddiası bastırılması daha kolaydır.

Zayıf hak iddiası sadece aşagıdaki durumlarda bastırılabilir:
-Mülk sahibi kadın, hak sahibi erkek ise
-Mülk sahibi naiplikteyse
-Mülk için mevcut başka savaş varken
-Verasette 2. veya 3. sıradaki kişiler içinse
omnia fui et nihil expedit
Ara
Cevapla
#3
Evet dün öğrendim. Oyunda katoliklik sayfasına gelirseniz orada özelliklerden galiba ataerkil olması lazım. Orada gerekli cevaplar yazıyor. Katolik bir kadın; iddiası varsa iddiası olan yerin sahibinin de kadı olması gerekiyormuş (burada dikkat! Süzereni değil o yerin sahibi vali,kont,dük vb.).
Ara
Cevapla
 




Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi



Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.