Shogun 2 : Fall of the Samurai - Ekran Görüntüleriniz
Tartışmasız en zoru Cumhuriyet çünkü bu sefer hem Şoguncusu hem İmparatorcusuyla düşman oluyorsun. Normalde kendi desteklediğin taraf için savaşırsan bu devletlerden bazıları yanında oluyor ama seçeneklerden biri 'Kendin İçin Savaş' ise otomatik olarak onu seçiyorum ben. :D

İmparatorcu veya Şoguncu olarak kalırsan diğer devletlerin yönettiği topraklar da 35 toprak arasında sayılıyor ve senin sadece 14 toprak mı ne yönetmen gerekiyor, ancak bağımsız olacağım dersen sadece senin yönettiğin topraklar sayılıyor benim de 22 toprağım var şuan. Eğer 3 sene içerisinde 12 toprak daha alıp üstüne Kyoto'yu alabilirsem kazanabilirim gibi duruyor.

Bu bayağı epik bir savaş oldu benim açımdan çünkü ilk görselin çekildiği zaman benim sadece önceden hazırlanmış 1 adet ordum vardı ve o orduyla doğuya çıkartma yapmıştım. Tüm Japonya'yı kendime düşman ettikten sonra o orduyla sürekli şehir yağmalamaya başladım, bu gelen parayla da her şehirde asker ve gemi bastım, görüldüğü gibi birçok cephede önce gerileyip sonra ilerlemeyi başardım bu ordularla. Arada 1-2 aksilik de yaşamasam (bir şehre çıkartmaya çalıştığım ordunun ne hikmetse yan şehrin limanına çıkartma yapıp oradan diğer şehre gitmeye çalışması ve limana çıkamadan başka bir gemiyle karşılaşıp bir full ordunun denizin dibine gömülmesi gibi) belki çok daha iyi bir yerde olabilirdim.

Asıl zorlayan şey ekonomi, çünkü benim en son aylık 12 bin altın zararım vardı. Sürekli bir şekilde genişleyip toprak yağmalamam gerekiyor tutunabilmem için. O da bazen mümkün olamayabiliyor (sürekli genişlemek), diğer sıkıntı ise İsyan. Normalde oyunda şehirler Şoguncu ve İmparatorcu diye farklı taraflara sahip oluyorlar eğer bağımsız olacağım dersen bu tarafların 2'si de sana zıt oldukları için çok büyük bir isyan riski veriyorlar, o şehirlerde Bağımsızlıkçıların etkisinin artması ise çok çok uzun sürüyor. Çoğu şehri asıl sahibinden aldım fethettim, sonra isyan etti. Bir de resimlerden birinde görünür vassallar kurarak ilerlemeyi denedim ertesi tur 2 vassalımdan da savaş ilanı aldım. :D Seçeneklerim kısıtlı yani.

Bu Cumhuriyet işinin tarihsel bir arkaplanı var aslında, Boshin Savaşı esnasında Şogun devrilince Şogun yanlıları Hokkaido adasına kaçıp Ezo Cumhuriyeti adında demokratik bir devlet kurmuş ancak bir 6 ay içerisinde yıkılmışlar.
[+] 1 üye Duman nickli üyenin bu iletisini beğendi.

Bu Konudaki Yorumlar
Shogun 2 : FotS - Ekran Görüntüleriniz - Yazar: Duman - 05-09-2016, 13:05
Shogun 2 - Ekran Görüntüleriniz - Yazar: Merco - 28-06-2017, 01:11
Shogun 2 - Ekran Görüntüleriniz - Yazar: GaulTurk - 28-06-2017, 03:03

Konuyu Okuyanlar: 3 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.