Simülasyon: e-Sim
#1
e-Sim, eRepublik benzeri bir strateji-simülasyon oyunudur. Oyunda sanal olarak varlığını sürdüren bir vatandaşı oynamanız gerekiyor. Bu vatandaş ile yapabileceklerinizin sınırı yok, ister güçlü bir savaşçı, isterseniz de AŞ Patronu olun, veya her ikisini birlikte yapın.

Politika
Ülke Başkanlığı Seçimleri her ayın 5'inde düzenlenir. Başkan adayı olabilmek için 7. seviyeye ulaşmak yeterlidir.
Parti Liderliği Seçimleri her ayın 15'inde düzenlenir. Parti Lideri adayı olabilmek için parti üyesi olmanız, yâni en az 8. seviyede bulunmanız gereklidir. Bunun yanı sıra partinizde en az "Parti Üyesi/Party Member" rütbesinde olmalısınız, sizi bu rütbeye Parti Lideri terfi ettirebilir.
Kongre Üyeliği Seçimleri her ayın 25'inde düzenlenir. Ayın 22'si ile 24'ü arasında, bir parti üyesi olan, dolayısıyla en az 8. seviyede olan herkes Kongre Üyesi aday adayı olabilir. Ayın 24'ünde, ülkenizdeki en yüksek üye sayısına sahip ilk 5 partinin üyelerinin seçimlere katılması, yani aday olmasına otomatik izin verilir. Bunun dışında, parti liderleri de ayın 24'ünde partilerindeki adayların adaylıklarını iptal edebilir.

Ekonomi
Her vatandaş, günde 1 kez çalışma ve antrenman hakkına sahiptir. Çalışma sonucunda girdiğiniz işten maaş alırsınız. Ne kadar çok çalışırsanız Ekonomik Yeteneğiniz o oranda artar, ekonomik yeteneğin yüksek olması da ürettiğiniz ürün sayısını, dolayısıyla maaşınızı arttırır.
Gerekli sermayeye sahip vatandaşlar kendi şirketlerini ve Anonim Şirketlerini de kurabilirler. Ancak yeni başlayanlar için bu önerilmez.

Askeriye
6. seviyeden itibaren oyunda bulunan Askeri Birliklere katılabilirsiniz. Oyuna başlar başlamaz savaşmaya da başlayabilirsiniz. Sahip olduğunuz ekipmanın nitelikleri ile Kalite Seviyesi savaşlarda verdiğiniz hasarı belirleyen birincil unsurdur. Ayrıca savaşırken silah kullanmanız, kullandığınız silahın Kalite Seviyesi de vereceğiniz hasara yüksek ölçüde etki eder. Oyunda askeri anlamda ilk aşamada neredeyse tüm oyuncular sizden güçlü olacak, ancak düzenli antrenman yaparak, savaşıp rütbe atlayarak (evet rütbe atlamak da savaşlarda verdiğiniz hasarı arttırıyor), yeni ekipmanlar alarak ve savaşırken silah kullanarak düzenli bir oynamanın sonucunda siz de TANK diye nitelendirilen güçlü oyunculardan olabilirsiniz.

Basın
6. seviyeden itibaren kendinize ait bir gazete oluşturabiliyorsunuz, bunun ücreti 2 Altın. Gazeteniz aracılığıyla uzun makaleler yazabilir, anlatmak istediklerinizi oyuncuların tümüne iletebilirsiniz. Oyunda "makale oylama" sistemi bulunmakta olup, çok oy alan makaleler 1-7 gün arası bir süreliğine "GLOBAL" sekmesinde görünürler ve tüm oyunculara ulaşırlar.

Ülke ve Sunucu Seçenekleri
Oyunda 5 kalıcı ve 2 geçici sunucu (server) bulunmakta. Her sunucuda ülke sayısı değişken olup, en az sayıda ülke geçici sunucuda; 12 adet hayali ülke (AB, Turan, İslam Birliği gibi) var.
Tüm kalıcı sunucularda Türkiye var, en fazla ülke ise Suna isimli kalıcı sunucuda (tam 155 ülke).
En yeni kalıcı sunucu Alpha, henüz 100 gündür aktif. En eski kalıcı sunucuysa Primera, an itibariyle 2706. gününde.
Bir not düşelim, Alpha sunucusu, Aurora (geçici) ve Omega (geçici) sunucusunda günde 4 kez antrenman ve çalışma yapılabiliyor. Savaşlarda vurabilmek için gerekli sağlık (HP) değeri 10 dakikada 1 yenileniyor. Bunlar bir nev-i hızlı sunucu.

En aktif sunucu şu an Suna, ve burada Türkiye düşman işgali altında. Türkiye ve Kilikya Ermeni Krallığı (Gürcistan oyuncularının ülkelerinin ismini değiştirerek kurdukları hayali ülke) arasındaki saldırmazlık paktı bugün sona eriyor. Yarın, büyük bir savaş serisi başlıyor, bu, oyunun daha aksiyonlu geçeceği anlamına geliyor.

Eğer siz de benim gibi gün içinde çok boş zamana sahipseniz ve bir strateji-simulasyon türü oyun arıyorsanız doğru yerdesiniz.

Kayıtlar


Alpha Sunucusu: alpha.e-sim.org
Omega Sunucusu: omega.e-sim.org
Primera Sunucusu: primera.e-sim.org
Secura Sunucusu: secura.e-sim.org
Suna Sunucusu: suna.e-sim.org 
Aurora Sunucusu: aurora.e-sim.org
Referanslı Kayıtlar
Birisinin daveti, yâni referansı ile oyuna kaydolan kişiler 7. seviyeye ulaştıklarında, davet eden kişi ve oyuncu 5 altın bonus alırlar. Davet eden kişi, 7. seviye olan her oyuncu için 1 Q1 Zırh (ekipman) kazanır. Gelen oyuncu sayısı artarsa kazanılan zırhların Kalite Seviyesi (Q) de artar. Ayrıca oyuncunun kazandığı her madalya için 0.5 Altın davet eden kişiye bonus olarak sistem tarafından verilir. 

Aurora Sunucusu Referanslı Kayıt
Omega Sunucusu Referanslı Kayıt
Alpha Sunucusu Referanslı Kayıt
Primera Sunucusu Referanslı Kayıt
Secura Sunucusu Referanslı Kayıt
Suna Sunucusu Referanslı Kayıt
Referans linki paylaşımı Strategyturk'te yasaksa bu paragraf ve linkler Yönetimce silinebilir.
Primera'da kaydolacaklar ülkesini İran seçerse birlikte İran Meclisini ele geçirebiliriz. Ben İran Milletvekiliyim.

Oyunu biraz olsun özetlemeye çalıştım, ancak ürün marketi, para piyasası, isyan savaşları, turnuvalar gibi bir sürü anlatamadığım mekanik daha var. Ayrıntıları araştırarak öğrenmeniz daha iyi olacak. Oyunu halen oynayan varsa ihtiyacı olduğunda bana yazabilir.
e-Sim başlığı hayırlı olsun.
Sessiz bir yolcu...
[+] 1 üye Führer nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Cevapla
#2
Yeni geçici hızlı sunucu Aurora açıldı. Konu buna uygun hâlde düzenlendi.
Sessiz bir yolcu...
Ara
Cevapla
 




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi



Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.