Sohbet: Civ7 - Genel Sohbet
(07-02-2025, 00:15)SiyahAtlıHarzem : Bomboş oyun. Vakit ve para israfından başka bir şey değil. Bu civ serisini oynayan adamları ciddiye alamıyorum.
Civ serisi başladığında strateji oyunları sektörü için yenilikçi bir fikirdi. Birçok Civ fanı serinin ilk oyunlarının getirdiği nostalji üzerine yeni oyunları satın almakta. Bu bağlamda eleştirinizi acımasızca buluyorum.
Civ 5 ve Civ 6 ile birlikte, seride oynayış tabanlı kayda değer yenilikler olmadığını ve yapılan çalışmaların yalnızca daha güncel görünen grafiklerden ibaret olduğunu kabul edebilirim.
Sessiz bir yolcu...
Ara
(07-02-2025, 01:07)Führer :
(07-02-2025, 00:15)SiyahAtlıHarzem : Bomboş oyun. Vakit ve para israfından başka bir şey değil. Bu civ serisini oynayan adamları ciddiye alamıyorum.
Civ serisi başladığında strateji oyunları sektörü için yenilikçi bir fikirdi. Birçok Civ fanı serinin ilk oyunlarının getirdiği nostalji üzerine yeni oyunları satın almakta. Bu bağlamda eleştirinizi acımasızca buluyorum.
Civ 5 ve Civ 6 ile birlikte, seride oynayış tabanlı kayda değer yenilikler olmadığını ve yapılan çalışmaların yalnızca daha güncel görünen grafiklerden ibaret olduğunu kabul edebilirim.
Kral o nasil bir nick pp uyumsuzlugudur :D
[+] 4 üye casaryus96 nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Bu şekilde bakıyorsak tüm oyunlar zaman ve para israfı.
WhaW8Am.gif
Ara
Konu bombastik olmaya doğru gidiyor. Bence Civ hala bir klasik, bu tarz özellikle zamana bağlı olmadan kafanı çalıştırarak oynanan oyunları ayrı bir seviyorum.
[+] 1 üye Boba Fett nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Yahu o kadar insan çalışıyor kafa yoruyor arka planda ne çalışmalar falan var birisi de çıkıp bomboş oyun diyebiliyor 2 saniyede. Valla hayret. sevmezsin anlarımda bomboş oyun demek nedir?
Oyuna gelecek olursak bence Civ 6'dan farklı olmuş, humankind'dan çalıntılar var, ui kısmı görüntü olarak beni pek rahatsız etmedi ama detay kısmı yani gerekli ince bilgiler yok, dlc ile eklenmesi muhtemel. mekanikleri güzel ama şu an için tuzsuz ekmek gibi, çok aç olmayan bence almasın :)
[+] 1 üye Doabear nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
seride oynanış tabanlı yenilikler nasıl olmadı ? civ 5 ile civ 6 arasında onlarca fark var oynanış açısından. örneğin civ 5 de işçiler oyun sonuna dek elinizde bulunur. 6 da ise yalnızca 3 iş için kullanabilirsiniz. 5 de dicsrit sistemi yoktur .tüm binalar merkeze inşa edilir. 6 da vardır ve her binayı wonderlar dahil tilelere inşa etmek durumundasınız. 5 de housing olayı yoktur. nüfusu istediğiniz kadar artırabilirsiniz. 6 da ise housing aşıldığında nüfus artış hızı oldukça azalır. gibi gibi ..şimdi elimizde 7 var ve henüz daha erken erişimde   çıkmamış ve pahalı versiyonları önden erişimde bir oyun. tonla yama ve dlc ile oyun genişleyecek. daha çıkmasına 3 gün varken acımazıszca eleştiriler çok enteresan. tur tabanlı oyunları oynamamış ve bu tür oyunlardan hoşlanmayan kişilerin de 'civ oynayanları ciddiye almıyorum' eleştirisi (eleştiri bile değil , öyle ciddiye almıyorum) komikmiş.. dünyada halen multiplayer anlamında civ kadar oynanan başka kaç strateji oyunu var ? 

https://steamcommunity.com/groups/civplayers

https://steamcommunity.com/groups/NQCivilization

kaç oyunun ya da böyle aktif steam grupları var?
FxO_A92WYAI--2l.jpg
Ara
(Dün, 13:07)jax61 :
seride oynanış tabanlı yenilikler nasıl olmadı ? civ 5 ile civ 6 arasında onlarca fark var oynanış açısından. örneğin civ 5 de işçiler oyun sonuna dek elinizde bulunur. 6 da ise yalnızca 3 iş için kullanabilirsiniz. 5 de dicsrit sistemi yoktur .tüm binalar merkeze inşa edilir. 6 da vardır ve her binayı wonderlar dahil tilelere inşa etmek durumundasınız. 5 de housing olayı yoktur. nüfusu istediğiniz kadar artırabilirsiniz. 6 da ise housing aşıldığında nüfus artış hızı oldukça azalır. gibi gibi ..şimdi elimizde 7 var ve henüz daha erken erişimde bir oyun. tonla yama ve dlc ile oyun genişleyecek. daha çıkmasına 3 gün varken acımazıszca eleştiriler çok enteresan. tur tabanlı oyunları oynamamış ve bu tür oyunlardan hoşlanmayan kişilerin de 'civ oynayanları ciddiye almıyorum' eleştirisi (eleştiri bile değil , öyle ciddiye almıyorum) komikmiş.. dünyada halen multiplayer anlamında civ kadar oynanan başka kaç strateji oyunu var ? 

https://steamcommunity.com/groups/civplayers

https://steamcommunity.com/groups/NQCivilization

kaç oyunun ya da böyle aktif steam grupları var?

Oyun erken erişim mi çıkıyor? Tam sürüm olarak çıkış yapacak sanıyorum.Arayüz konusunda topluluğun yaptığı eleştiriler gayet yerinde çünkü bariz konsollar ve telefonlar kaygısıyla geliştirilmeye başlanmış ve bu klasik topluluğun çoğuna hitap eden klavye-mouse oyuncularının hiç hoşuna gitmemiş benim de hiç hoşuma gitmedi şahsen.Diğer aynı acımasız eleştiriler civ v'ten civ vi'ya geçerken de vardı bu konuda çok yapacak bir şey yok kemik kitle ani değişimlerden hoşlanmıyor zamanla alışıyor.Civ vi için de konsol oyunu eleştirisi yapılmıştı ama o oyun başta planlanırken klavye-mouse oynanılacak şekilde planlandı.Ben şahsen bu arayüzle bu oyunu hiç oynayasım gelmiyor,tam sürüm çıkan oyuna 70 dolar verip  arayüz hatalarıyla oynamak istemiyorum.
Ara
günümüzde oyunların artık telefonlar ve konsollar da hesaba katılarak çıkacağı fikrine alışsak iyi olur bence .çünkü işler giderek o yöne doğru evriliyor. birçok oyunun telefon versiyonları çıktı ,çıkmaya devam ediyor. erken erişim hatalı ifade oldu galiba. önden erişim ..70 dolarlık versiyon 11 şubatta erişime açılacak. deluxe edition ve founders edition erişime açıldı. oyunda yenilik olmadığı zaman da 'niye yenilik yok? sadece grafikler iyileştirilmiş' eleştirisi gelmiyor mu ? birçok oyunda bunu görmedik mi? yani hiçkimseyi tatmin etmek mümkün değil ama yapıcı eleştirilerin oyuna katkı sağlayacağını ve bu yönde iyileştirmeler yapılacağını düşünüyorum. civ serisi gayet başarılı bir seri .bu kadar acımasız olmaya gerek yok bence.. civ 6 da misal gelen 2 dlc ile oyun bambaşka bir hale bürünmüştü..
FxO_A92WYAI--2l.jpg
[+] 1 üye jax61 nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Oyun tam sürüm olarak çıkıyor. Şu an pahalı versiyonu aldıysanız 7 gün önceden oynayabiliyorsunuz, bu erken erişim olmuyor.
WhaW8Am.gif
Ara
(Dün, 14:28)jax61 : günümüzde oyunların artık telefonlar ve konsollar da hesaba katılarak çıkacağı fikrine alışsak iyi olur bence .çünkü işler giderek o yöne doğru evriliyor. birçok oyunun telefon versiyonları çıktı ,çıkmaya devam ediyor. erken erişim hatalı ifade oldu galiba. önden erişim ..70 dolarlık versiyon 11 şubatta erişime açılacak.  deluxe edition ve founders edition erişime açıldı. oyunda yenilik olmadığı zaman da 'niye yenilik yok? sadece grafikler iyileştirilmiş' eleştirisi gelmiyor mu ?  birçok oyunda bunu görmedik mi? yani hiçkimseyi tatmin etmek mümkün değil ama yapıcı eleştirilerin oyuna katkı sağlayacağını ve bu yönde iyileştirmeler yapılacağını düşünüyorum. civ serisi gayet başarılı bir seri .bu kadar acımasız olmaya gerek yok bence.. civ 6 da misal gelen 2 dlc  ile oyun bambaşka bir hale bürünmüştü..

Evet dediğinize katılıyorum tabiki de değişikliğin olması lazım yoksa football manager,fifa gibi olur civ serisi de.Yeni mekanikleri ben açıkçası sevdim,sadece bu oyun yapımcılarının konsol ve telefona uyarlama sevdasının oyun oynama zevkine zarar verdiğini düşünen kesimdenim.Umarım bu konuda iyileştirmeler yapar firaxis.

Bu arada civ yayıncıları için bu çağ meselesi inanılmaz iyi olmuş.Yaklaşık beş saatte bir çağ bitiyor.3 günde bir oyun biteceğini düşünürsek yayıncıların baya hoşuna giden bir şey olmuştur.
[+] 2 üye Yohaynes nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.