İleti Sayısı: 462
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
0
Burada Europa Universalis IV bölümünde açılan konu gibi sorularımı soracağım.
Oyunu yeni aldığım için aşırı noob sayılırım. Ama oyunu çok sevdim. Bir bölgeye vali atamak felan.. Çok zevkli.
İlk Sorum:
Osmanlıyla oynamaya başladığımda Bizans savaş ilan ediyor ve kolaylıkla yeniyor. Bizans'ı nasıl yenerim?
İleti Sayısı: 26,421
Imperium:
139
Oyuna yeni başladıysan daha erken tarihlerde listelenmiş karakterlerle başlamanı öneririm.
•
İleti Sayısı: 207
Imperium:
1
Eğer kutsal savaş açıyorsa diğer Müslüman ülkeler yardıma gelebiliyorlar.Eğer başlangıçte kızın varsa Altın Ordu veya Mısır Sultanları ile evlilik bağı kurup onlardan yardım isteyebilirsin.Ayrıca Bektaşi ordularınıda kiralayabilirsin.Sadece aylık gideri var.Komutası yüksek komutan veya özelliği olan komutuanlar(çölde artısı, dağlık bölgede artsı olan vs.) komutanlarla bu alanlarda düşmanı savaşmaya mecbur edebilirsin.Eğer ordusu güçlü ise zaten ezmek için saldıracaktır.Ordunuz denkse sen ordunu güçlendirip ezeceksin.Biraz karışık ama alışınca daha zevkli hale geliyor.
Biz Lozan'la sadece bir devleti tasfiye etmedik.Aynı zamanda hayallerimizi de tasfiye ettik...
İleti Sayısı: 248
Imperium:
0
@La Valette Sen bir de Peçeneklerle oynamayı dene. Oyundan soğursun :)
•
İleti Sayısı: 248
Imperium:
0
Orta Asya da kalamıyorsun Tengristler kurt gibi bekliyor. Hindistan'a gitsen bir dert Avrupaya gitsen başka bir dert. Tek yol Perm, Ugra üzerinden İskandinavya ya da Kuzey Rusya. Ordun belirli bir seviyeye gelince önünde kimse duramaz :D
•
Imperium:
139
Osmanlı kolay ülke değil bildiğim kadarıyla. Hiç oynamayı denemedim aslında şimdi bir açayım campaign.
•
Imperium:
1
31-12-2015, 23:57
(Son Düzenleme: 31-12-2015, 23:58, Düzenleyen: çiftbaşlıkartal.)
Osmanlı o kadar da zor değil ama ilk başta iyi bir müttefik bulmak şart Doğu Roma'ya karşı.Orta Asya'da ise askeri gücü yüksek bir komutan şart.Ama Hazarlar aşırı güçlü bu yüzden isyanlarla zayıflaması şart.Osmanlı ile iyi oynanırsa ilk 50 yıldan sonra zaten fazla birşey kalmıyor.
Biz Lozan'la sadece bir devleti tasfiye etmedik.Aynı zamanda hayallerimizi de tasfiye ettik...
•
İleti Sayısı: 260
Aslında oyunun amacınızı çoğu kişi unutuyor oyunun amacı toprak kazanmak değil en güçlü hanedanı oluşturmak.
•
Imperium:
0
Başlangıçta önerebileceğiniz 'kolay' bir ülke var mı?
•
Imperium:
139
Oynanış şekli açısından norselar kolaydır. Hatta biraz EU4'e de benzer, ordun varsa savaş açıp alıyorsun her yeri.
•
Imperium:
139
Hangi tarihler var? En erken tarih 1066 mı?
•
Imperium:
139
1066 en dengeli başlangıç ama yeni oyuncular tarafından pek sevilmez (en azından ben sevmemiştim). O tarihlerde neredeyse her ülkeyle oynayabilirsin.
•
Imperium:
1
Selçuklu Osmanlı'ya göre daha zor bence sürekli isyanlarla uğraşıyorsun, kültürel farklılıklar felan isyandan geçilmiyor yani büyük olması bu oyunda avantajdan çok dezavantaj oluyor.İrlanda'da fazla savaş olmaz sıkıcı olur ama oyun biraz daha iyi kavranabilir.Özellikle evliliklerle birkaç ülkeyi kendine bağlama(ben hiç yapamadım baya ayrıntısı var) filan denenebilir.Kolay gelsin.
•
Imperium:
0
Fabricate Claim olayı nasıl oluyor? Claim atan elemanı düşman toprağına gönderdim ama hala savaş açamıyorum. Beklemek mi lazım yoksa birşeyler yapmak mı?
•