Steel Division 2 Başlangıç Rehberi
#1
Steel Division 2 Başlangıç Rehberi
i.png

Steel Division 2 belli bir haritada iki tarafın çarpıştığı 2. dünya savaşında geçen bir RTS oyunudur. Oyunda iki tarafın belirli miktar askeri ve puanı bulunur, puan zamanla artar ve bu puanlarla asker alınır. Oyunda 3 faz bulunur(A,B,C). Oyunun amacı tüm sürenin sonunda en çok kritik bölgeyi ele geçirmektir.

Oyun Fazları
Oyunda toplam 4 faz bulunur; Birlikleri Yerleştirme fazı, A fazı, B fazı ve C fazı.


1-Yerleştirme Fazı
sd1.jpg
Bu fazda birlikleri yerleştirip takım arkadaşlarınızla plan yaparsınız. Bu fazda dikkat etmeniz gerek şeyler birliklerinizi özel bir durum olmadıkça yollara koymanız gerektiği bu sayede birlikleriniz daha hızlı bir şekilde ön cepheye ulaşabilir.
2-A,B,C Fazları:
Yerleştirme fazı bitince A fazı başlar ve 10 dakikada bir sonraki faza geçer (süre ayarlardan değiştirilebilir) 40. dakikada oyun biter. Sonraki faza geçince destenize göre yeni birlikler açılır ve savaş alanına daha fazla birlik sürebilirsiniz.

Birlikler türleri 8 katagoriye ayrılır.

  1. Gözcüler
  2. Piyadeler
  3. Tanklar
  4. Destek Birlikleri
  5. Anti-Tank Birlikleri
  6. Hava Savunma Birlikleri
  7. Topçu Birlikler
  8. Hava Birlikleri
1. Gözcü Birlikler(Recon)
Bu birlikler oyundaki gözlerinizdir. Genelde gizlilikleri yüksek ve düşmanı algılama menzilleri yüksektir.

2. Piyadeler(Infantry)
Bu birlikler özellikle şehir ve yoğun ormanlık alanlarda olmazsa olmaz birliklerdir. Saldırı menzilleri kısadır ama çeşitli amaçlar için kullanılabilirler.

3.Tanklar
Açık alanlarda dövüş için en iyi birlik tarzı.

4.Destek Birlikleri
Tedarik kamyonları, Ağır makineli tüfekler ve radyo birlikleri gibi asıl amacı diğer birliklere destek olmak olan birliklerdir.

5. Anti-Tank Birlikleri
Adından da belli olduğu üzere menzili uzun, zırh delme özellikleri yüksek birliklerdir. Özellikle yolları ve düşman tankların geçme ihtimali yüksek olan yerlere konulursa hayat kurtaracak birliklerdir.

6.Hava Savunma Birlikleri
Özellikle düşman uçakları yok etmek veya engellemek için kullanılan birliklerdir, bazıları düşman piyadelere karşı yüksek oranda etkilidir.

7.Topçu Birlikleri
Düşmanın moralini kırmak için kullanılan uzun menzilli birliklerdir. 

8.Hava Birlikleri
Çeşitli amaçlar için kullanılabilen, havadan destek veren birliklerdir.

Birlik Hareket Emirleri

unknown.pngunknown.png
  • Hiç bir emir vermeden sadece sağ tık ile hareket ederseniz hedeflediğiniz yere olabilecek en düz istikamette hareket eder.
  • Hunt emri ile hareket ederseniz hedeflediğiniz yere düz bir hatta gider ve saldırı menzilinde vurulabilecek hedef varsa durur ve ateş eder ancak hedef kalmayınca hareketine devam eder.
  • Quick Hunt emri ile hareket ederseniz hedeflediğiniz yere ulaşmak için en kısa yolu kullanarak hareket eder ve düşman görünce onu ateş etmek için durur ancak hedef kalmayınca yoluna devam eder.
  • Move Fast emri ile yolları kullanakar hedeflediğiniz yere en kısa sürede gitmenizi sağlayacak şekilde hareket eder.
  • Reverse emri ile hedeflediğiniz yere askerleriniz geri geri gider özellikle çatışmadaki tanklar için çök işlevseldir.
  • Return Fire emrini seçerseniz düşman size ateş etmediği sürece birliğiniz ateş etmez, özellikle gözcü birliklerde açık olması önemlidir.
  • Fire Position emri ile seçtiğiniz bölgeye birliğiniz rastgele ateş eder, topçu birlikleri ile konumunu bildiğiniz ama göremediğiniz düşman birliklerine ateş etmek için kullanılabilir.
  • Smoke Position seçtiğiniz bölgeyi duman bombaları ile bombalayarak oranın görüş alanını kapatmanızı sağlar.
  • Efficient Shot birliklerinizin sadece düşman zırhını delebilecek doğru konuma geldiklerinde ateş etmesini sağlar.
  • Unload at Position emri ile hedeflediğiniz konuma Move Fast emri ile gitmenizi ve oraya varınca birliklerinizin araçtan inmesini sağlar.
  • Unload emri birliklerinizin o anki konumunda araçtan inmelerini sağlar özellikle bir pusu durumun çok etkilidir.
Gruplar için çoklu emirler
Seize seçtiğiniz birlik grubunun seçtiğiniz bölgeye doğru yavaş bir şekilde ilerleyip işgal etmesi emridir.
Hold Position Seçtiğiniz birlik grubunun bulunduğu bölgeye dağılıp orayı savunması emridir.
Defensive Fire topçu birliklerinizin seçtiğiniz bölgede gördükleri düşmanlara ateş etmesi emridir.
Fire at Will seçtiğini topçu birliklerinin menzili içindeki birliklere rastgele ateş etmesi emridir.
Counter Battery seçtiğiniz topçu birliklerinin düşman topçularına ateş etmesi için olan emirdir.

Oyundaki en önemli özelliklerden biri line of sight'tır. Oyunda varsayılan olarak c tuşu ile erişebilirsiniz. farenizin bulunduğu konumdaki görüş alanını gösterir. Bu sayede bir birliğin ateş edebileceği alanları veya ateş edebilmek için bulunmanız gereken alanları görebilirsiniz. Bu oyunun gidişatı için oldukça önemlidir. Örneğin bir evin arkasına düşman tarafından görülmeyecek bir şekilde sakladığınız anti-tank piyade birliğini düşman yakınıza gelince aniden pusu yapacak şekilde kullanabilirsiniz yada düşman tarafından vurulmayacak alanlara geçebilirsiniz.
sd2.jpg

Bunların dışında savunma pozisyonları vardır örneği sığ ağaçlık alanlar, yoğun ormanlık alanlar, binalar yada hendekler gibi. Birliğinizi seçip bu alanlardan birine farenizi getirdiğinizde eğer fareniz renksizse bu bölgede korunma yok, sarı renkliyse hafif koruma var, yeşil renkliyse iyi koruma var demektir.
[+] 2 üye Pharmacist nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Cevapla
 




Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi



Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.