Yeni patch gelmeden Gestalt/Devouring Swarm oynu açayım dedim. Diğer ırkları yiyebiliyorsunuz bu da size yiyecek ve sosyal araştırma puanı veriyor. Food ile 3 adet edict alabiliyorsunuz. Yediğiniz ırk +8 food bonus veriyor. Buraya kadar herşey güzel ama fethettiğiniz gezegende isyan %100 (her zaman %100) olunca hiçbir bonus gelmiyor. Çözüm fethettiğiniz gezegendeki ırkı kendi gezengenlerinize dağıtmak. Bu taşımada herhangi bir bedel ödemiyorsunuz. Bu çözümde şu ana kadar iyi. Benimle aynı tür gezegenleri seven türleri rahatça yiyip food edictten pop growth + leader exp. kastım.
Buraya kadar her şey güzel gidiyordu.Daha sonra başka bir imparatorlukla savaşa girdim. Bir kolonisini fethettim. Bu ırkı yemek için benim gezegene taşımak istediğimde bir baktım taşıyamıyorum. Çünkü onlar tropical gezegen seviyor ben tundra. Çözüm gaia gezegen/habitat/megastructres. Ondan tech rush yapmak istedim.
@
yafeshan
Normalde bende terraforming kullanıyorum. Bugüne kadar megastructer yada habitat yapmışlığım yok denecek kadar azdır. Çünkü asencion perk alternatifleri çok daha iyi. OP derken bunları erkenden alabilmeyi kastedmiştim.
Habitat için starfortress + void bourne + 10K mineral + 200 infuluence + 5 yıl gerekli. Binaları normal gezegen binalarından daha iyi ama 12 bölge az. +3 tile için mega engineering asencion perk, bunun için zero points reactor tech(tier5) lazım.
https://stellaris.paradoxwikis.com/Megas...s#Habitats
Terraforming için terrestrial sculpting + 5k enerji + 10 yıl (aynı iklimse 2k + 5 yıl). Gaia terrraforming için terrestrial sculpting + world asencion perk + 10k enerji + 20yıl lazım. Bazı özel durumlar var. ->
https://stellaris.paradoxwikis.com/Terraforming
Sektör ai kötü, habitatlar toplanan tech/tradition penaltısında daha iyiler ve base binaları bir tık daha önde. Bunlar habitatları daha iyi gösterse de void bourne ve master builders asencion perkleri ve bu perkler için gereken techler yerine başka perkler/techler almak oyunun erken dönemleri için daha iyi. Ayrıca mineral enerjiden daha önemli olduğu için terraforming daha iyi ama core sector/ sector ai iyi yönetmek gerek.
Sonuç olarak role play/play style ve ırka bağlı da olsa terraforming bence de daha iyi ama yukarıda anlattığım gibi bazen durumsal olarak habitat kullanmak gerekebiliyor.
@
altnkurt
Yeni DLC gelmeden bir kez daha oynayım dedim. Daha önce habitat odaklı gitmemiştim. Bu tech tree oyun versiyonu 2.0.1 içinmiş. Beelining için tech değişse bile mantık aynı. Tech mekaniği değişmediği sürece uygulanabilir. Erken battleship yada erken gene points bayağı yaralı olabilir ama almadığınız teknolojileri göz önünde bulundurmak gerek. Bu campaing tech mekaniklerini daha iyi anlamamı sağladı.