17-11-2015, 01:11
(16-11-2015, 23:54)Sky : Pearl Harbor saldırısından önce aslında Japonya'nın savaş ilan ettiğini fakat Amerikalıların Washington ile Pearl Harbor arasındaki saat farkını hesap etmedikleri için savaş ilanı yoktur dediklerini okudum bir yerde. Ne kadar doğrudur?
Aslında sorunun cevabını bilmiyorum ama bir teoriye göre ABD , halkını savaşa ikna edebilmek için istihbarata rağmen saldırı için önlem almadı ve baskın gerçekleşti ve ABD müttefikler safında savaşa dahil oldu.Ne kadar doğru tartışılır ama bu baskın tarihin kırılma anıdır.
İkinci olarak Pearl Harbor kumandanı olan General Douglas mac Arthur un olası Japon saldırısı istihbaratına rağmen, Japon saldırısına ihtimal vermemiş ve baskında ABD iyi bir darbe yemiştir.
Saat farkı hesabına gelince dediğim gibi bilmiyorum ama ihtimal vermiyorum söz konusu ABD olunca adamlar şeytana pabucu ters giydirir vardır bir çıkarları...
Pearl Harbor Baskınına benzer bir olay ABD tarihinde vardır.ABD-İspanya savaşına bakabilirsin.Teoriye göre savaş sebebi için ABD gemisi Küba(veya Karayipler) açıklarında yine ABD donanması tarafından batırılıyor ve savaş sonunda ABD istediğini elde edip İspanyolların elinde kalan sömürgelerini(Filipinler dahil) alıyor.
Biz Lozan'la sadece bir devleti tasfiye etmedik.Aynı zamanda hayallerimizi de tasfiye ettik...