TBS: Imperiums: Greek Wars
#1
header.jpg?t=1573065717

Imperiums: Greek Wars Kube Games tarafından geliştirilen sıra tabanlı 4X strateji oyunu.
Oyunun 2020 ilk çeyreğinde çıkması bekleniyor.

Görsel
Görsel

Görsel
Görsel
[+] 2 üye Duman nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Cevapla
#2
Bu oyunu yapan Kube Games ile Aggressors: Ancient Rome'u yapan Kubat Software aynı firma gibi görünüyor.

Cevapla
#3
hiç yapmasaydı daha iyiydi gözlerim kanadı bu nasıl grafik :D
Hail the Omnissiah! He is the God in the Machine, the Source of All Knowledge
Ara
Cevapla
#4
Yapanlar dedemle yaşıt galiba :tongue: .
Bizim zamanımızda elektrik yoktu. IPhone'umuzu şarj edemiyorduk.
PzC/MC/FWWC Opsiyonel Kuralları ve Parametre Verisi
Diğer PzC/MC/FWWC Konuları ile PzB Konuları
Ara
Cevapla
#5
Oyunu bayağı oynadım. Vanilya senaryo olan Yunan coğrafyası yerine ''grand campaign'' tadında olan Akdeniz haritasında aşırı güçsüz bir konumda olan Roma ile başladım. Oyunun sistemi muhtemelen vanilya haline daha uygun çünkü oyun sonunda Roma ile alakasız yerlerden federasyon teklifi alıp birleşiyordum. Ortak sefer gibi diplomaside ilginç şeyler denenmiş fakat oyunda diplomasi biraz yapay zekanın insiyatifinde gibi geldi. Belki ben başaramamışdır.

Oyunda nüfus sistemi diğer popüler 4xlara göre daha farklı uygulanmış. Örnek olarak büyüyen nüfus sadece üreten değil ayrıca tüketen bir kaynak. Nüfusu beslemek gerekiyor yani öyle hop büyeyim keyfime bakayım demek yok. Özellikle wide gitmek şehirleri nüfus yönünden güçsüz bırakabiliyor ikmal ile takviye, şehrin kendisini savunma becerisi ve şehirlere sağlanacak devlet destekli büyüme politikaları zorlaşıyor. Haritanın çok büyük olmamasındna ötürü tall gitmek bence biraz daha mantıklı. Örnek olarak bir kaç tane 8 seviye şehir bir sürü 2-4 arası şehre göre çok daha efektif. Bunun yanında haritadaki bütün ünitelerin üretimi ve ikmali şehirlerdeki nüfustan kaynaklanıyor mesela büyük bir gemi inşası yaptığınızda şehir küçükse bir anda 2 seviye küçülen bir şehirle karşı karşıya kalınılabiliyor. Bu durum haritadaki kaynakların etkin kullanımına zarar veriyor. Savaştan sonra sınır şehirlerde askerlerin yerini tekviye ederken yine nüfus azalabiliyor hatta büyük şehir yoksa destek veremiyorsunuz. Şehirler sadık değilse yine o şehirden sağlanan takviyeleri ordunun genel moral/sadıklığını düşürebiliyor. Küçük nüfuslu şehirler işgale uğrayınca haritadan silinebiliyor veya oyuna has olan etki puanıyla kolayca kışkırtılıp başka tarafa katılması sağlanabiliyor.

Askeri üniteler medeniyetten medeniyete değişiyor örnek olarak barbar denebilecek medeniyetler genelde zorlu arazilerde çok daha güçlüyken Yunan ve Roma medeniyetleri düz arazilerde etkin ünitelere sahip. Yine Kartaca ve Perslerin açık arazide iyiken ufak tefek avantajları varken uzmanlaştıkları alanlar daha niş. Oyunun sistemi basit olduğundan genelde yapay zeka oyun boyunca rekabetçi kalabiliyor. Oyundaki ne ekonomi çok karmaşık nede savaş sistemi böylece yapay zeka genelde absürt şeyler yapmıyor ve elindeki kaynakları diğer oyunlara göre daha etkin kullanıyor. Çerezlik 4x oynamak isteyenlere tavsiye edebileceim bir oyun anladığım kadarıyla yakın zamanda Galyalılarla ilgili bir genişleme paketi çıkacak. Oyundaki şikayetçi olabileceğim şeyler teknoloji ağacının sıkıcı olması, eventların az olması ve piyasada rekabet gücü sağlayabilecek mekanik ve fikirlerine yeterince yönelmemiş bir oyun olması diyebilirim. Oyun kesinlikle bir Old World değil.
[+] 2 üye SatanistKesenKedi nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Cevapla
 




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi



Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.