İleti Sayısı: 3,986
Üyelik Yılı: 2019
Imperium:
53
M.Ö. 480 yılında ateş ne kadar etkin kullanılıyordu bir fikrim yok ancak bir bölgeye sıkışmış insanlara karşı etkili bir silah olabileceğini düşünüyorum.
Ben Spartalılar üzerine yağ veya benzeri yanıcı bir sıvı atarak daha sonra ateşli ok göndermeyi tercih ederdim.
•
İleti Sayısı: 31
Üyelik Yılı: 2021
Imperium:
0
O dönem Perslerin kullandığı hasır zırh ve nispeten kısa kılıç ve mızraklarla Spartalılara karşı yakın muharebede ancak bir pirus zaferi mümkün.Aslında kuşatma silahları küçük bir alanda toplanmış düşmanları yok etmek için de kullanılabilir.Eldeki imkanlarla hareket etmem gerekirse muhtemelen bir süre daha gözlem yapar geçitin arkasına giden yollar arardım.Zaten sayı avantajı elimde ama uzun süre beklemem de mümkün değil çünkü Perslerin gıda ikmali konusunda sıkıntı yaşaması çok muhtemel.Denizden geçitin arka tarafında çıkarma yapmak da iyi bir plan böylece belki de ilerleyen süreçte salamis faciasının da önüne geçilebilirdi.
أعيش بين الجهلاء الذين يخافون من الأبجدية
•
İleti Sayısı: 9,428
Üyelik Yılı: 2021
Imperium:
26
Ben adamlarımı geri çeker gibi yapardım. Spartalılar zafer sarhoşu gibi saldırırken onları tuzağıma çekip hepsini yokederdim sonrada tarihe geçecek şu sözleri söylerdim; hadi ama bu kadarmısınız?
•