Ticaret Sistemi Modlama Projesi
Ticaret sistemini sade bulduğum için modlamaya karar verdim gelişmeleride burdan duyurmaya devam edecem. 
Şuan için yapmayı planladıklarım: 
  •   (N) Ticaret yollarının daha dinamik olması. Mod bittiğinde nerden başlarsanız başlayın ticareti kendi ticaret merkezinize doğru çekebileceksiniz.
  • (N) Şehirler için yeni kalıcı özellikler eklenecek ( Natural Harbour, Minnor Center of Trade, Notable Mediterranean of Trade vs.)
  • (N) Yeni ticaret bölgeleri eklenecek. Mesela Portekiz ile İspanyanın ticaret merkezleri ayrılacak. İspanya için Sevilla şehri ticaret merkezi olurken Portekiz için Lisbon olacak.
:star: Maddelerin başında ki başparmak yukarıya doğru olduğunda o madde tamamlanmış demektir .
Ara
Yardımcı olacak yokmu hala düzeltemedim mantığını kavrayamadım bir türlü

tamamdır mantığını sonunda çözdüm 
control={} 
komutuna yazılanlar x ve z kordinatları path ta bölge kodlarını yazdıktan sonra kordinatıda yazdıktan sonra tunus contantinopolis yolu bu şekli aldı hala hatalar var bunlar öğrenme amaçlıdır.

Şimdi nasıl yeni ticaret merkezi oluşturabilirim onu ögrenmeye çalışacam bilen biri varsa anlatırsa zaman kaybı önlenmiş olur
Ara
Yeni ticaret meekezleri konusunda yardimci olabilecek kimse yok mu fazla bakamadim dosyalara ama bilen varsa kolaylastirsin su isi benim icin
Ara
Selam,

Yeni ticaret merkezi eklemek için aşağıdaki maddeleri uygulaman gerek.

EU4_l_english lokalizasyon dosyasında yeni ticaret merkezi için bir tanım ve isim belirtmelisin.
Common/tradenodes klasöründe 00_tradenodes dosyasını açıp en alta yeni tanımı, yerini ve rengini belirtmelisin.

Örnek :
Kod:
celtica=
    {
        location=2027
        color=
        {
255    90    124        }
        members =
        {
2027        }

Aynı şekilde hangi ticaret merkezleriyle bağlantılı olacağını kodlaman gerekiyor.

Kod:
        outgoing=
        {
            name="celtica"
            path=
            {
                2027             }
            control=
            {
2659.000000 1529.000000 2715.000000 1543.000000 2772.000000 1547.000000 2791.000000 1556.000000             }
Tesekkurler duman bey tixaret yollari yapmayi biliyorum. Dil dosyasina ne eklemem gerwkiyor onu bilmiyordum. Artik yapabilecegime eminim tesekkur ederim
Ara
anlamadıgım tek sey kaldı yeni ticaret merkezine bölgeleri nerden ekleyecem onu bulamıyorum bir türlü

tamam buldum aynı dosyadaymıs teşekkürler
Ara
Bir önceki mesajımda üstteki kod kısmında members =
Oyunun en zor modlama kisimlarindan biri ticaret sistemi. Su Misir dan Cenova ya giden ticaret yolunu halen Tunusa baglamdilar ya hayret.
Ara
Yeni ticaret merkezi oluşturdum. istanbul ve kırıma bagladım. Merak ettiğim şey resimdede fareyle üzerine geldiğim şehirlere o ek bonus sağlayan özellikleri nerden editleyebilirim. Şehirlere eklemeyi sormuyorum. verdiği özelliği editlemekten yada yeni bir tane yapmaktan

Ara
defines.lua dosyasında olabilir.
tamam bakacağım o dosyaya teşekkürler.

(06-08-2016, 18:30)PiriReis : Oyunun en zor modlama kisimlarindan biri ticaret sistemi. Su Misir dan Cenova ya giden ticaret yolunu halen Tunusa baglamdilar ya hayret.

o dediğin basit birşey aslında 5 dakikada yapılabilir
Ara
O samsunun ordakini ben eklemistim :D Boyle oluyordu herhalde

/steam/SteamApps/common/EuropaUniversalisIV/history/provinces/provincename.txt

look around for the name of which modifier you want and then copy it to where ever you want. 

add_permanent_province_modifier = {
       name = EKLENECEKISIM_estuary_modifier
       duration = -1
Ara
Biliyorum onu trabzona ekledim zaten ama ben oyle bir tane yeni yazmak yada verdigi ozellikleri biraz daha ufaltip ticaret yolu uzerindeki sehirlerede eklemek istiyorum. Sadece ticaret merkezine deger katmasi sacma geliyor

Zamanında ticaret yollarına ticareti korumak amaçlı kervansaray yaparlardı. Bende mesela onu eklemek ve ticaret yollarındaki önemli sehirlere eklemek istiyorum
Ara
Su dosya ya bak derdim bide: game folder / common / event modifiers orda o bonuslari ara, degistirebiliyorsun orda ne kadar katma değerini.
Ara
(06-08-2016, 18:55)PiriReis : Su dosya ya bak derdim bide: game folder / common / event modifiers orda o bonuslari ara, degistirebiliyorsun orda ne kadar katma değerini.

tamam bakacağım. Değerli yorumların için teşekkür ederim.
[+] 1 üye hsniscan nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Suanki oyunda olan ticaret 

Trade_nodes_with_arrows.png
Ara
Ben bunu baya bi değiştirmeyi düşünüyorum. Mesela portekizle ispanyanın ticaret merkezlerini ayırmayı planlıyorum. Portekiz için lisboa ticaret merkezini eklicem. Portekizin ispanyaya ait bir şehiri ticaret merkezi oalrak kullandığı mantıklı gelmiyor.
Mesela şu resimde portekiz ve ispanyolların kullandığı ticaret yollarını gösteriyor. Bende bunun gibi değişiklikler yapmayı planlıyorum.

https://html2-f.scribdassets.com/2qfv22m...6e4fc4.jpg
Ara
Dikkat edecek bir konu var o da "infinite loop'"dedikleri birsey var, oyunu bozuyormus. Galiba Turkcesi "Sonsuz döngü" ticaret yolarin boyle bir dongu icinde olursa crash yapiyormus.

Benim ticaret haritasinda onem verdigim konu dinamik olmasi, yani nerden baslarsam basliyim ticareti oraya dogru cekebilmem lazim, bakiyorsun suan mesela Misir dan Tunusa ticaret gitmiyor ama Italya ya gidiyor. Tunus da kurulmus guclu bir ulke neden Misir dan ticaret cekemesin? Veya Istanbula neden Balkan veya Italya dan ticareti cekemiyoruz?

WYlXlP.pngCommon sense trade heat map
Ara
(06-08-2016, 19:21)PiriReis : Dikkat edecek bir konu var o da "infinite loop'"dedikleri birsey var, oyunu bozuyormus. Galiba Turkcesi "Sonsuz döngü" ticaret yolarin boyle bir dongu icinde olurda crash yapiyormus.

Nasıl yani demek istediğini tam anlayamadım Ticaret mi duruyormuş ? Ticaret gelrleri falanmı düşüyormuş ?

Değindiğin konuya bende katılıyorum. Direk cenevize değilde tunusa yonlendirmek mantıklı olabilir. Yada Ceneviz yoluna hic dokunmadan tunus için karadan bir ticaret yoludu cizilebilir
Ara
Oyun göçüyor.
Bizim zamanımızda elektrik yoktu. IPhone'umuzu şarj edemiyorduk.
PzC/MC/FWWC Opsiyonel Kuralları ve Parametre Verisi
Diğer PzC/MC/FWWC Konuları ile PzB Konuları
Ara

Konuyu Okuyanlar: 5 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.