Türkiye icin tavsiyeler
#1
Vic 2 son beta patch la oynamaya basladım. Suan 1850 civarindayim, para bol nasil yaptım bilmiyorum :D  (kredi yok), Misirin yarisini aldim, Iraki maalesef kaybettim Prusya nin yuzunden. Sinir bolgelerine demiryolarini yaptim ama buyuk guc statusunu kaybettim. Okuma orani 15% ve idari orani 100%.

Fabrika yapmam gerekiyor mu? Baska neler yapabilirim?
Ara
Cevapla
#2
Vic2'ci arkadaşları sahneye davet ediyoruz :D
G0kMNN.png
[+] 1 üye GaulTurk nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Cevapla
#3
Özelden eklemesini söyledim umarım cevaplar ^^.
[+] 1 üye SatanistKesenKedi nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Cevapla
#4
Forumdan yardım edilirse aynı soruya sahip olan diğer kişiler de yararlanabilir.
[+] 3 üye Duman nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Cevapla
#5
Tam olarak ne yapacağını söyleyemem ancak okuma oranını yükseltmek için ulusal hedefini kullanmalısın.Böylece hızlı araştırmalar ile batılıları yakalama şansın olur.Hızlı araştırma güçlü Türkiye.:D
76561198063206421.png
Ara
Cevapla
#6
Okuma oranini 25% cikartim, Misir dan ve Najd dan biraz daha toprak koparmayi basardim, butun ulkeye demir yolları inşaat ettim, hukumet sekli HM's Government oldu ve ve ve ve fabrikalar kurulmaya basladi :D
Ara
Cevapla
#7
(24-12-2015, 03:28)Duman : Forumdan yardım edilirse aynı soruya sahip olan diğer kişiler de yararlanabilir.
Rehber istenirse yapacağımı söyledim hatta bunla alakalı bir konu açtım.Dün bir ileti atmıştım sanayi ile ilgiliydi attığım ileti sanayi rehberim için ilk taslak olabilir ama PiriReis'in sorularını Steam'den daha hızlı çözerim burada olursa çok gereksiz iletiler oluşabilir.
Ara
Cevapla
#8
Öncelikle eğitimi falan salla boş iş onlar katip teşvik edecek kadar olsa yeterli asıl önemli olan düzenli bir ordu kurmalısın özellikle balkanlardaki gayri muslimleri askere teşvik etki savaşta onlar ölsünler böylece asimilasyonada katkı sağlayacaktır. Reformlara gelince tek eğitim reformunu ve sağlık reformunu sonuna kadar yapsan yeterli zaten diğerlerinin yarardan çok zararı var Amerika gibi göç almaya çalışıyorsan hayal görüyorsun. Neyse rusyaya dikkat et başlangıçta çok sıkıntı çıkarıyor ama sonra teknolojide geri kaldığından pek sorun olmuyor ama baküyü alabilirsen petrol çıkcak ilerde tank falan yaparken lazım oluyor. Avusturyaya ise daha çok dikkat etmek lazım Avusturya Prusya savaşını kazanırsa uçuyor genelde 2. sıraya oturuyor kaybederse bir tehtit teşkil etmez . Müttefiklik konusunda önünde 2 süper güç seçenek var Prusya veya İngiltere Prusya ile olmanı önerrim. Prusya Avusturya savaşında avusturyayı ortada sıkıştırırsınız kuklan olan Boğdan ve Eflakın avusturyadaki hak idda etiği yerleri verirsen hem az infamy yersin birde dalmaçyayı alabilirsin ama ilerde italya kurulunca dalmaçyada hak idda ediyor italya ile müttefik olmak istemiyorsan dalmaçyayı al derim. Onun dışında birde etki alanları var tabi. Sind ve Penjabı etkine al çünkü ilerde İngiltere dalcak oraya daldırtma birde Cezayir ve fası etkine al onun ilerd fransa veya ispanya dalabilir. Onun dışıda güney asyada hakimet sağlamak için baliye dal al baliyi orda bir deniz üssü kur Atjehi etkine al Vietnam ve siamida etkine al. Joherede altın var oraya dal al orayı nüfusun oraya göçmesini sağla ulusal hedeflerden. İlerde o deniz üssü sayesinde Polinezya ve mikronezyadaki ufak adaları kolonileştirebilrisin. Onun dışında donanmaya pek önem vermene gerek yok taşıma gemisi olsa yeter. Sanayi ve Askeri araştırma yap bunlar biterse ticaret araştırmasıda yapabilirsin. Son olarak dubai yi al ordada petrol var Abudabiyi alıp ulusal hedeflerden göç çek oraya. Neyse sana söyleceğim hiç bir zaman pasif olma korkmadan dal.
[+] 1 üye Jasebon nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Cevapla
#9
Arkadaşın dediklerine katılmıyorum.Oyun başı Administrationu ve Educationu sona çek,eğer bütçen el vermezse çekebildiğin kadar çek çünkü bunlar çok lazım.Adm çoğu bölgende %100e ulaştığında kısabilirsin,bu kısa vadede zarar uzun vadede kar elde etmeni sağlar.Tunus ve Tebrizde okur yazarlık oranı senin ülkene göre daha yüksek olduğu için buraları almaya çalış oyun başı,Osmanlıda okur yazarlık %7 gibi birşeyle başlıyordu sanıyorsam,bu teknoloji araştırırken ciddi bir zaman kaybı sağlıyor.Oyun başı ingiltereyle müttefik olabiliyorsun ama önermem,savaşlarda trip atıyor bazen asker çıkarmıyor falan ama genede ilişkilerini yüksek tut kriz anında karşı tarafta olursa genelde kriz yunanlılar lehine sonuçlanıyor.Mısırdan sadece core toprakları almak daha mantıklı aslında gerisi boş kurak topraklar sadece meyve falan üretiliyor.Rusya oyun başında güçlü,kars için %100 savaş çıkartacaktır bu savaşta muhakkak kazan moldovyanın core toprağını al sonra moldovyayla müttefikliği boz tek bir cephe kalsın.Sonrası senin oyun tarzına bağlı kalıyor.Ha bide fabrikaları oyun başı sen kur cam fabrikası falan değerli oluyor sırp ve yunan taraflarında kömür var oralara kur cam fabrikasını.
Ara
Cevapla
#10
valla çok oynadım bu oyunu da çok fazla ayarsız bir oyun.. bugundur osmanlıyla oynuyorum. yaptığım şey rusya ile ilişkileri yüksek tutmak ve avusturya ile.. tam süper güçlükten düşecekken mısırdan aldığım topraklar sayesinde ayakta kaldım.sonrasında her eyalete rasgele fabrikalar kurdum.her çeşitten var işte ..asıl etki alanına ülke çekmek lazım sanırım ondan baya yapmaya çalıştım.etki alanımda 10 dan fazla devlet var.. bi tanesi başlarda süper güç olan sonradan konumunu kaybeden ispanya..ilk başlarda ordu çok güçsüzdü.. ve sürekli tugay sayısı azalıyordu..neden niçin diye diye en sonunda askerliğe teşvik etmek gerektiğini anladım. şuanda yıl 1880lere dayandı 6.cı sıradayım.okur yazarlık ^%30 un üstüne çıktı. fena gitmiyor hani..tugay sayısı da bir ara 10 a kadar düşmüştü. şuanda 100 tugay kurulabiliyor. kolonicilikte afrika içlerini aldık ama kıyıları hep kaptılar.. sanırım kıyılar için afrika kıyısında toprak alıp deniz üssü kurmak şart.. bu yapılabilirse afrikada büyük güç kazanılabilir..yunanistan krizlerini önlemek adına ilişkiyi yüksek tutmaya çalışsam da en fazla dost seviyesine çıkarabildim.malesef ingilterenin etki alanından çıkartamadım.adam akılı oyunu anlamak zor..zaten kararsız bir oyun olduğunu düşünüyorum.. özellikle osmanlıyla güçlenmek zor iş..
FxO_A92WYAI--2l.jpg
Ara
Cevapla
#11
(24-12-2015, 17:10)SatanistKesenKedi :
(24-12-2015, 03:28)Duman : Forumdan yardım edilirse aynı soruya sahip olan diğer kişiler de yararlanabilir.
Rehber istenirse yapacağımı söyledim hatta bunla alakalı bir konu açtım.Dün bir ileti atmıştım sanayi ile ilgiliydi attığım ileti sanayi rehberim için ilk taslak olabilir ama PiriReis'in sorularını Steam'den daha hızlı çözerim burada olursa çok gereksiz iletiler oluşabilir.

Oyuna yeni başlayan birinin soruları ve oyunu bilen birinin cevaplarının gereksiz ileti oluşturacağını sanmıyorum.
Cevapla
#12
Barış zamanında savaşa hazırlan.Düzenli ordu kur ve yanına güçlü bir müttefik bul.Britanya mutlak düşmanın haberin olsun.
Fabrikayı ihtiyaça göre kur.Paran bol ise Eğitimi felan sona çek %100 olsun.

Unutuma savaşı kazandıran Diplomasidir.Masada gücü veren savaştaki Ordudur.Orduyu ordu yapan askerdir.Askeri doyuran ekonomidir.Ekonomiyi yapan fabrikadır.Fabrikayı çalıştıran işçidir.

Umrarım anlatabilmişimdir.
Ara
Cevapla
#13
Production sekmesinden nüfusun ne ye ne kadar ihtiyacı olduğuna bakabilirsiniz.Dünyadaki talep için ise ticaret ekranında ürünlerin arz ve talebine bakabilirsiniz.

Fabrikaları yüksek nüfus olan bölgeler ve ya kömür üretilen yerden atıyorum çimento fabrikası gibi kömür kullanan bölgelerde kurabilirsiniz eğer ülkenizde fabrika için ham madde yetersiz ise ilk önce Spherelerinize ardından world markete eğer talep edilen üründen kalıyorsa alabilir ki world markete bir ürünü alma sırası önce sphereler arasında,ardından sıralamada en yüksekten ün düşüğe doğru gidiyor.

Osmanlı Devletinde asker ve katip tevşiki çok önemli biri ordunuzu ayakta tutarken diğeri de Avrupa devletlerine yetişmenizi sağlamak için gereken okuma yazma oranını sağlıyor.Teknoloji araştırma hızınızı ise Kültür teknoloji ağacındaki National Focus veren araştırmalardaki buluşlarda bulunan Plurality ve aynı şekilde Kültür teknoloji ağacındaki Research Points veren araştırmalar sağlıyor.Dünya sıralamasında ilk 8.de kalmakta zorlanıyorsanız Kültür teknoloji ağacı kısmında Research Points veren araştırma ve en soldaki sanat akımları ile alakalı olan araştırmaları yaparsanız ama şöyle bir durum var o araştırmalardaki prestijleri ilk araştıran en yüksek payı alır mesela atıyorum +20 prestij alır ilk bulan ardından diğerleri +10 en sonda +1 şeklinde dağıtılır.

Fabrikalardaki verimi artıran nüfus ise mühendisler yani clerkslerdir o da yaklaşık %40 okuma yazma oranına gelince yavaş yavaş orta sınıfta birikmeye başlar.


Diplomasi kısmında ise tek diyeceğim dua edin ki milletlerin sizde gözü olmamasıdır bu oyunda EU serisi gibi ilişkiler pek önemli değil.Krizlerde müttefikleriniz size katılmak konusunda daha heveslidir çünkü krizlerde belli puanlar vardır bular size katılıp katılmamak konusunda kesin bir rakam verir kararsız kaldığı durumlarda olur tabii.Müttefikler ise yanlış hatırlamıyorsam krizlerde +100 puan geliyordur ve bu çok yüksek bir rakamdır.

Osmanlı toprakları savaşlarda savunan taraf için avantajlıdır Yunanistan ve doğu topraklarında bol bol tepeler ve dağlar bulunur ve bunlar -2 zar ve savaş genişliğini azaltır ve her bir zar seviyesi saldırı gücünü %10 artırır ya da azaltır bunları göz önüne almalısınız generallerinizi saldırandan çok savunma üzerine kurun.Avrupta topraklarında ise tam tersini çünkü nehir dışında dikkate değer bir savunma gücü yok.Son olarak savaşlarda iki rank vardır arka da support bazlı önde ise piyade ve süvari daha sonra tank vardır ön cephe boşalırsa support birlikleri yüksek hasalar alabilir bunun önene geçmenin en iyi yolu mobilize birliklerdir.


Umarım işinize yarar hehe.
[+] 3 üye SatanistKesenKedi nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Cevapla
#14
Son gelişmeler:

- Koloni isine basliyalim derken Amerikanlar Afrikanin yarisini aldilar buna rağmen Somali ve Eritrea bölgesini kolonize etmeyi basardık.
- İtalyanlar Suez bölgesini ele geçirdiler (Suez canal).
- Okuma orani 50% civarında.
- Secim oldu "Kurdish Party" basa geçti ve ekonomiyi alt ust ettiler. Oha lan neler oluyor derken birden Jacobin rebels (liberaller) isyan etti.
- Liberallerin isyani basarili olunca ulkeye demokrasi geldi, birçok saglik reformu parlamento dan geçti.
- Ulke ismi Türkiye oldu.
- Nasil bir ekonomimiz varsa savas zamani ekonomi kalkisa geçiyor :D Savas olmayınca millet issiz kalıyor ve isyana kalkışabiliyor. Resmen savas istiyoruz reis diyorlar :D
- Ülkeye tank fabrikaları geliyor lakin elektrik üretemiyoruz.
[+] 1 üye PiriReis nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Cevapla
#15
Fena gitmiyorsun koloni yapmak için belli bir altyapı geliştirmen gerek naval base,gemiler genişlemek istediğin koloni bölgelerine yakın topraklar gibi ve çok fazla askeri fabrika yapmış olabilirsin :D.
[+] 1 üye SatanistKesenKedi nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Cevapla
#16
Kimse önermediyse;

Oyundaki birimlerin -Engineer, Cavalry, Infantry, Tank- farklı farklı özellikleri bulunuyor, savaşlarda bu özelliklere dayalı ordular kurmak hayat kurtarabiliyor.

http://www.victoria2wiki.com/Land_combat_strategy
http://www.victoria2wiki.com/Warfare
Ara
Cevapla
#17
Oyun 1920 den sonra cok yavas ilerliyor ve fazlasiyla ayni eventler geliyor iste 10% flashpoint olsun 2 militancy olsun.
[+] 1 üye PiriReis nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Cevapla
#18
Evet biraz öyle oluyor :).
Ara
Cevapla
#19
Screenshot nasil yapiyoruz? Hangi ulke zevkli Turkiye den sonra oynamak icin?
Ara
Cevapla
#20
F12.Oynayabileceğin devlet hakkında ise bir şey söyleyemeyeceğim her oyuncunun beklentisi farklı ama Prusya olabilir.
Ara
Cevapla
 




Konuyu Okuyanlar: 12 Ziyaretçi



Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.