Türkiye Mihver Devletleriyle Savaşa Katılsaydı?
(01-11-2020, 01:37)Kizil1299 :
(28-10-2020, 06:41)Faramir : @Kizil1299 ilk olarak gerçekten HOİ4 Mantığı ile bakıyorsun aksi takdir de bu yorumlar da bulunmazdın. İkinci olarak da Almanlar bize I.Dünya Savaşında da yardım edeceğini söyledi ve ne yazık ki alınan yardımlar belli. Üçüncü olarak Türkiye'nin o dönem Zırhlı alayları belli, değil Kafkasya da Suriye'de bile dayanamadık keza Almanların da bize tank vereceklerini pek sanmıyorum. Dördüncü olarak ise Sarıkamış gayet güzel bir plandı keza uygulama sıkıntılar yaşandı bu da ekipman eksikliği kaynaklıydı.
Öncelikle burada alternatif tarih'den bahsediyoruz siz tarihi hoi4'den öğrendiğiniz için yapılan tartışmalarda'da bu görüşleri hoi4'e bağlamanız gayet tabii'dir. 2.Cihan harbinin 1.cihan harbi ile karıştırmak en büyük hatalar'dan olur çünkü ww2 ve ww1 arasında çok büyük türde farklılıklar var böyle bir cevap vermeniz talihsizlik olmuş çünkü konuyu baştan yazdığım yazılardan okumadan cevapladınız gibi geldi 1.olarak fransa teslim oldu 2.olarak Almanlar daha güçlü ve daha organize ve tüm avrupaya hakimler ww2 ve ww1 arasında ki tek benzerlik Almanların yine kaybetmesidir. Almanlar bize yardım edeceğini çokda söylemedi aslında bizim içimizde ki militarist savaşı arzualyan paşalar sayesinde'de savaşa girdik. Bunu Almanlara bağlamamak lazım ayrıca ww1'de yine aynı şekilde fransa düşmemişti almanlar fransa ile meşgul doğuda ruslar ile ve birde italyanlar var bu durumda almanlar nasıl yardım edecek ? ve büyük bir fransız direnişi var ama ww2 Almanları her yere sahip ayrıca sovyet için zaten Türkiyeyi düşündüler bunu galiba bu forumda 5 kez yazışım oldu Türkiyeyi sovyet harekati için düşündüler sovyet savaşından önce ama generalleri bunu engelledi bizim arakadan sabotaj yapacağımızı rahat durmayacağımızı söylerek bu doğru bir görüştür. Yani Almanlar Türkiyeyi sonuç olarak düşünüyorlar. Turkiye üzerinden baküye ulaşmanın imkansız olmadığını buradanda görebilirsiniz. Yani Alman müttefiki olup birden savaşa dahil olarak giriş yaparsak bu sovyet savaşının ilk anları değil sovyetin bozguna uğradığı zamanlar birden dahil olmalıydık Almanlarda bize tank yardımı yapmak zorunda bu kez çünkü sovyeti düşürmek istiyor. Sarıkamış güzel bir harekat diyorsun sonra ekipman yoktu diyorsun ekipman olmayan bir askeri götürmek nasıl güzel bir harekat olaiblr? Neyse buda ek olarak kondu anlatmak istediğimi anlamışsınızdır umarım.

İlk olarak Tarihi HOİ4'ten değil, aksine Üniversitede Tarih Bölümü Son Sınıf Öğrencisi olarak hocalarımdan öğreniyorum. Bunun yanı sıra Sarıkamış yorumumda bir çelişki yok iyi okursanız orada olmayan ekipmanın var gibi gösterildiğini bunun sonucunda sıkıntı yaşadığımızı gayet net anlarsınız. Kısacası Plan çok iyiydi fakat uygulaması sıkıntılı idi bu da gayet normal Planın iyi olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Militarist paşalar sebebi ile savaşa girdik demeniz yorum bile yapmıyorum zaten. Almanların yardımı askeri olarak değil ekipman bazlı olacaktı zaten bahsettiğim yardım asker göndermeleri değildi. Alternatif Tarih olduğunu farkındayım tabi ki fakat Türkiye aynı şartlar altında ise durum ne yazık ki değişmezdi. Çok basit düşünüyorsunuz savaş bu kadar basit bir şey değil. Bizim o savaşa girmemiz hiç de mantıklı olmazdı. Fikirlerinize saygılıyım fakat uygulanabilirliği olduğunu düşünmüyorum, ek olarak biraz yazımınıza dikkat ederseniz daha anlaşılır olur düşüncesindeyim. İyi günler, iyi forumlar.
tumblr_mjxogyPp2u1qgwg37o1_500.gif
трагедия
[+] 2 üye Faramir nickli üyenin bu iletisini beğendi.

Bu Konudaki Yorumlar
Türkiye Mihver Devletleriyle Savaşa Katılsaydı? - Yazar: Faramir - 01-11-2020, 04:46

Konuyu Okuyanlar: 3 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.