"Uzamsal Ses" Kullanıyor Musunuz?
Windows 11'de "Uzamsal ses" seçeneğini kullanıyor musunuz? Aktif değilken ve aktif iken aradaki farkı hissedebiliyor musunuz? Logitech G432 7.1 kulaklık kullanıyorum. Laptopta da Dolby Atmos for Headphones lisansı var. Müzik dinlerken açıp kapatmayı denedim. Sanki ufak bir fark var gibi ama kendimi mi kandırıyorum anlamadım. Farkı oyunlarda mı yoksa müzik, film gibi medyalarda mı fark edebilirim?

hx2rxuy.png

Hogwarts Legacy oynarken karakterlerin sesleri eko yapıyordu, sorun neyden kaynaklanıyor diye internette araştırırken bazılarının Windows'tan bu ayarı kapatarak çözdüğünü okudum. Denerken merak sardı.
76561198034761601.png
Ara
Aynı özelliğe sahip kulaklığım varken deneyip beğenmemiştim. Kişisel tercihe bağlı. Yazılım ile 2 çıkışlı kulaklığı 7 çıkışlıymış gibi hissettirmeye çalışıyor.
[+] 1 üye Ragnvaldr nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Win10'da kullanmıştım bir fark görememiştim diye hatırlıyorum.
[+] 1 üye Athule nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Hogwarts Legacy oynarken yan karakterlerin sesleri eko yapıyorsa, aynı ses üst üste binmiş ve sanki iki kere oynuyorsa Windows ayarlarından uzamsal sesi kapatarak çözebiliyorsunuz.

Uzamsal sesi çok uzun süredir Dolby Atmos for Headphones açık kullanıyordum. Birkaç gündür kapalı kullanıyorum. Ya aradaki farkı anlayacak kadar nitelikli bir kullanıcı değilim, ya aradaki farkı ortaya koyacak bir donanıma sahip değilim, ya da arada kayda değer çok bir fark yok.
76561198034761601.png
Ara

Konuyu Okuyanlar: 4 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.