24-06-2024, 17:55
(Son Düzenleme: 24-06-2024, 20:09, Düzenleyen: Selene. Toplamda 1 kere düzenlenmiş.)
Vic3 - Sphere of Influence İlk İzlenimleriniz
|
24-06-2024, 20:04
(Son Düzenleme: 24-06-2024, 20:04, Düzenleyen: Pashalunda.)
Önceden "Grand Edition" almama rağmen hala eklenmedi :(
24-06-2024, 20:22
Eklenmiş bana. Ben hatta Grand Edition aldığımı bile unutmuşum. İyi ki almışım. Grand Edition parasına bugün dlcnin kendisi alınamıyor. Şaka gibi ülke.
Bilincin her türlüsü hastalıktır.
24-06-2024, 21:05
Keşke inşaat sektörünüde özelleştirebilsek.
Sonra sahillere otel , parklara AVM tarlalara da bina diksinler diye mi :D
24-06-2024, 22:56
(Son Düzenleme: 25-06-2024, 16:22, Düzenleyen: Enesrar. Toplamda 1 kere düzenlenmiş.)
Biraz göz attım dlcye ilk dikkatimi çeken bir ülkeyi cezbederken artık kendimizden taviz verebiliyor oluşumuzdu. Güzel mekanik beğendim.Biraz daha oynayınca daha detaylı inceleme yazarım.
Oyunun hız kötü yönde etkilenmiş.Performans sorunları artmış
25-06-2024, 00:37
Keşke oyun ilk çıktıgında su ek paket güncellenmesini almış şekli ile çıksaydı dedidirtti. Oyunun çok yavan oldugundan yana olan şikayetimiz bi nebze olsun dindirilmiş görünüyor.
Beğendim.
25-06-2024, 16:40
Kanada ile bir oyun oynadım. Dış yatırım mekanikleri hoş olmuş gibi geldi ama, power block mekanikleriyle pek etkileşime giremedim. Yapay zeka gerçekten oldukça gelişmiş. Yeni vasal mekaniklerini en azından vasal tarafında oynanma şekli hiç hoşuma gitmedi, çok fazla saçmalık var, bağımsızlık isteği mekaniği doğru dengelenmemiş gibi 2 great power'dan daha yüksek prestijim olduğunda bile çok düşük prestijim olduğu için bağımsızlık isteği kaybediyordum. Süzeren ile olan etkileşimler konusu ise ayrı bir saçmalık, örnek olarak otonomi artışı istemek için -100 temel var, bağımsızlık isteği oranı en fazla +50 veriyor o da eğer bir şekilde 100 yapmayı başarırsanız, diğer etkenlerle birlikte çok zar zor kabul ihtimalini pozitif yapabiliyorsunuz, bu kendi başına kötü değil ama asıl saçmalık binary kabullerden değil bu, ve 0 üzerindeki her 1 puan için %1 kabul şansı geliyor. Ben dominion olabilmek için Britanya'dan daha büyük bir ordu yapmak zorunda kaldım.
Bir diğer konu, komünizm şuanda bozuk, en azından cooperative ownership. Eğer başka ülkelerin yatırım hakları varsa cooperative ownership geçirdiğinizde devlet ve vatandaşlarınızın sahip olduğu binalar worker owned oluyor, ve yeni inşa ettiğiniz binalar da aynı şekilde worker owned oluyor, ama daha sonra yatırım hakları olan ülkenin kapitalistleri satın alıyor binaları. Oyunun bir noktasında GDP sahipliğim %10 civarlarına düştü. Benzer bir diğer nokta binalar özelleşirken yatırım hakları olan yabancı kapitalistler de satın alabiliyor, bunun sonucunda yeni endüstrileşen ülkede daha gelişmiş bir ülkeye yatırım hakları verirseniz çok hızlı bir şekilde GDP sahipliği düşebiliyor.
25-06-2024, 17:38
Osmanlı ile girdim. Dış yatırım vassal ve blok olayları efendinin gözünden baya eğlenceli. Onun dışında serfliği daha kaldıramadığım için sahiplik mekaniklerine pek giremedim. Yine de vassallarımın bile kendi aralarında birbirlerine yatırım yapmaları hoşuma gitti.
25-06-2024, 20:12
Bu lobi işi biraz daha geliştirilebilirdi bence. Kendi ülkemizde veya dış ülkelerde lobi kurabilsek güzel olurdu. Misal bir kanun geçirmek istiyorum bir lobi kurup onu fonlasam kanun çıkarma başarımı arttırsam çok güzel olurdu.
26-06-2024, 01:29
Custom Union olayını kaldırmaları bunun yerine daha karmaşık bir sistem getirmelerini ben pek hoş bulmadım
26-06-2024, 09:14
Eğer sadece customs union istiyorsanız o şekilde kullanmak eski customs union mekaniğinden daha basit bence.
26-06-2024, 10:12
(26-06-2024, 09:14)Selene : Eğer sadece customs union istiyorsanız o şekilde kullanmak eski customs union mekaniğinden daha basit bence. Tam olarak daha mekaniğini çözemedim ama Avusturya ile Almanya kurma olayında Alman yayılımı için ve destek için custom union yaparak süreci hızlandırıyorduk. Fakat 1.7 ile bir devleti bloğa çekmek bana zor geldi çünkü saygınlık denilen şeyi 200 isterken genelde -230larda oluyordu.
26-06-2024, 10:43
Şimdi Almanyayı kurmak için ülkeleri bloğamı çekmek gerek?
26-06-2024, 12:16
ÖN BİLGİ: "Grand Edition" sahibiyseniz ve oyunu KURMADIYSANIZ dlc gelmiyor. Oyun kurulduktan sonra bedava ekleniyormuş. Test edildi :)
Bu oyunu, gelişmemiş ülkeler üzerinden oynamayı daha çok seviyorum. Çünkü ciddiyet akan bir oyunu daha eğlenceli (bir miktar da komik) hale getirebiliyoruz sanki. :) Eskiler bilir, "Theme Hospital" isimli hospital tycoon oyununda 1 danışma, 240 tuvalet yaparak ne olacağını izleyen bir nesilden geliyorum. :) Bu yüzden bu blok ülkeler mekaniği henüz tam manasıyla inceleyebildiğim bir mekanik olmadı ama, 1.7 ile yapay zekadaki gelişim, ekranların daha derli toplu olması, yayınlarda şikayet edilen pek çok bug düzeltimi gerçekten iyi olmuş. Gelelim gariban ülkeye; Mesela güney veya kuzey doğu asya ülkelerinden birisini alıyorum, henüz ulusal toplum bilinci gelmemiş, teknoloji sığ seviyede, dünyada ülkemin adını bilen sömürgeci yok. Yani Yozgat misali, savaş çıksa, etrafımdan dolaşarak düşmana gidiyorlar. İlk iş siyaseti dizayn ederek başlıyorum. Önceki versiyonlar daha kolaydı bu işte. En alakasız ekonomik kalkınma kararları, 2 başlı siyasi topluluklar, aniden gelen Cumhur yönetim arzularım ile toplumda "n'oluyo lan?" doktirini oluşturup, buna rağmen dakikalarca event gelmeden ööyle tarladan kuru bakliyata eyvallah ettirip ahaliyi hayal etmek... anlatamam :) Yeni dlc ve güncelleme ile koşulların zorlaştığını gördüm şimdilik. Atımı öyle her yere süremiyorum :)
26-06-2024, 12:20
DLC benim için tamamen hayal kırıklığı ve hüsran.
Grand Edition aldığım için DLC hesabımda var sizde eğer DLC yoksa sakın 18$ verip almayın. Matematik ve sayılarla arası hiç yok Paradox geliştiricilerinin bu DLCi le tekrar tescillenmiş oldu.
26-06-2024, 13:15
28-06-2024, 00:21
Amerika ile bir oyun oynayarak power block ve vasal sistemlerini efendi tarafında denedim. Oyun kendisini açıklama konusunda hala çok kötü. Ama mekaniklerin kendileri fena değil, yurtdışı yatırımları sistemi de hoşuma gitti.
28-06-2024, 00:27
Henüz oynama fırsatı bulamadım. Sonunda fetih yapmadan da oynayabilecek miyiz şu oyunu?
|
|
Konuyu Okuyanlar: 13 Ziyaretçi