İleti Sayısı: 6,373
Üyelik Yılı: 2019
Imperium:
79
•
İleti Sayısı: 1,369
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
4
TGC(The Grand Combination) modu ile oynuyordum. Son sürümünde bayağı güzel şeyler eklemişler. Beğendiğim özelliklerden biri kendi toprağındaki nüfusu istediğin yere sürebiliyorsun. Tabi total bir göç değil daha çok sen göç edecek kişilerin nereye göç edeceğini vs. ayarlıyorsun.
"Paris'te bir adam öldürülürse, bu bir cinayettir; doğuda elli bin insan boğazlanırsa, bu sadece bir meseledir"
Victor Hugo
İleti Sayısı: 3,193
Üyelik Yılı: 2020
Imperium:
20
Modsuz oyunumda mısır ile oynadım. Çok zevkli geçti ve en sonunda osmanlıyı yok etmek de çok eğlenceliydi(Çünkü 50 yıl evel ondan dayak yiyordum).
Not: 5-6 kere Osmanlıya teslim oldum oyun başı. Mısır rehberi isteyen varsa yazabilirim bana özelden veya bu konunun altında etiketleyerek isteyebilirsiniz(Veya rehber istek konusu da olabilir).
2. Mısır&Osmanlı savaşı. Persler ile birlikte savunan taraftık. Sonrasında filistin ve üst kısımları aldım.
//2. Mısır&Osmanlı savaşı sonu
1. Rus&Osmanlı savaşı. Bu sırada Perslerle birlikte ordumuzu yeniliyorduk.
Komunist hükümet fakir tabakadan az vergi alıyordu evet ancak intikamımız alınmamıştı. Eski topraklar düşman ellerindeydi ve her geçen gün ordumuz küçülüyordu.
Yunanistan ile iş birliği yapıp 3. Osmanlı&Mısır savaşını yaptık. Yenilen taraf yine biz olduk.
Faşist Parti seçimleri kazandı. Alınmamış topraklarımız yüzünden 20 senede iktidara geldiler. Seçimleri kapattılar ve diğer partileri yasakladılar.
Ulusal Mısır Kurtuluş Ordusu Kaire etrafında toplanıyor. 4. büyük Osmanlı&Mısır harbi için.
Faşist Partinin vaatleri yerine getiriliyordu. Mısır halkı artık eski topraklarına kavuştu.
// Bordergore için kusura bakmayın coreleri alayım derken tüm bölgeyi aldım :S
5. Osmanlı&Mısır harbi için toplanan 1. ve 2. Mısır ordusu.
Osmanlının yok oluşu.
// Solda küçücük yunanistanın bile tankı var. Bizim niye yok ya?
// Ve oyun biter.
Tonlarca vilayeti ile büyük 2. Mısır İmparatorluğu.
Şeyh Yasin liderliğinde Mısır eski sınırlarından büyük sınırlara ulaştı.
İleti Sayısı: 95
Üyelik Yılı: 2018
Imperium:
1
Rusya ya da başka büyük gücün etki alanına girmedin mi?
Ben eskiden Mısırla oynadığım zaman Rusya ya da Fransa genellikle etki alanına alırdı beni ondan sonra Osmanlı'yı alırdım.
We will watch your career with great insterest
•
Imperium:
79
@ Yasin Ahmet bir Mısır rehberi güzel olur. Medenileşmemiş devletler arasında en ilgi çekici olanlardan biri.
Imperium:
20
(03-11-2020, 08:43)The Last Kaiser : Rusya ya da başka büyük gücün etki alanına girmedin mi?
Ben eskiden Mısırla oynadığım zaman Rusya ya da Fransa genellikle etki alanına alırdı beni ondan sonra Osmanlı'yı alırdım. İngilizler beni etki altına aldı ama benim için hiçbir şey yapmadı. Üstelik elimden süveyşi aldı. Tek başıma ordumu geliştirip Osmanlıyı harpten çıktıktan hemen sonra yendim. Sonra da resimlerden malum zaten ne olduğu.
•
Imperium:
20
04-11-2020, 22:46
(Son Düzenleme: 05-11-2020, 16:51, Düzenleyen: Yasin Ahmet.)
Önce bukhara, kokand gibi ülkeleri yuttum. Rusyayla dost oldum eğitime ve askeriyeye odaklandım.
Bundan hemen sonra Panjab ve Japonya ile uzun bir savaşa girdim. Japonya adasına çıkamadığımdan dolayı beyaz barışla bitti.
Burada güzel bir katliam yaptık.
Savaş sırasında dikkat etmediğim için başkenti komunistler aldı. Tüm puppetlerim salındı ve japon savaşından derhal beyaz barışla ayrıldım.
Savaş sonunda Irak'a saldırıp bir bölge aldım. Sonrasında puppetim yaptım. Ayrıca komunist hindu devletleri kurdum doğudaki topraklarım ile. Bu sırada dünyada Fransa, İtalya ve Rusya gibi büyük devletlerde komunist devrimler gerçekleşti.
Tüm oyun boyunca eğitime, Endüstriye ve Askeriyeye yatırım yaptık. Sonucu da aşşağıda:
Rusya ile kısa bir savaşa girdik. Bu fransanın etkisi altından çıkmak için olan bir savaştı ancak çilesini rusya ve rusya'nın kolonileri çekti.
Mısırlılara topraklarını geri almaları için yardım ettik. Sonucunda düşmanımız Osmanlı zayıfladı.
Rusyaya Azerbeycan için savaş açtık. Ve zaferi biz kazandık.
Osmanlı Komunist, Liberal, Faşist, Monarşist gibi bir sürü devrim geçirdi hükümet düşürdü.
Çok zevkli oyundu. Kendimi Saddam'ın komunist versiyonu gibi hissettim. Reformlar, Endüstri, Eğitim, Askeri gibi alanlarda diğer ülkelerden çok öne geçtik. Fransa, İtalya, İngiltere, İspanya, Rusya gibi ülkeleri askeri alanda yendik.
Tam conquest war goalı alacağım sırada Afganistan ve Irak batılılaştı. Alamadım...
İran Birleşmiş Sosyalist Devletleri Ülkeleri;
Faşist Irak (İronik),
Komunist Sindh Devleti,
Komunist Kalat Devleti,
Komunist Makran Devleti.
Bir 10-40 yıl daha verilseydi muhtemelen Rusya'dan birkaç toprak koparırdım, Afganistanı tamamen ele geçirirdim ve Kafkaslarda hakimiyet sağlardım.
Imperium:
20
Büyük bir filo yapıp koloniye önem verdim. Yukarıdaki attığım fotoğraftan sonra saveyi bıraktım bu kadar koloniden sonra aşırı güçlü oldu ülke.
Imperium:
4
08-12-2020, 02:06
(Son Düzenleme: 08-12-2020, 02:28, Düzenleyen: Menars.)
Sovyetler devletim. Fazla mikrolar ve savescumlardan dolayı biraz yorsa da sonunda gayet eğlendiğim devletim.
Avrupa sınırlarım. Osman´a girmeyi düşünüyordum ama doğuyla uğraşmaktan oralara hiç giremedim.
Batıdan sürekli başlayan göçler sonucu Delhi bile Rus-İngilizleşti. Nüfusum zaten artık oyunu kırdı sayılır. Son raddelerine kadar dayandım.
Robin Hood tarzı ekonomim(zenginden al fakire ver) sayesinde efsanevi para kazanıyordum. -%100 gümrükten belli oluyor.
Pop´un salak saçma promote´undan dolayı 90+ div çıkarabiliyordum tek topraktan. Hala neden böyle oldu bilmiyorum.
"Paris'te bir adam öldürülürse, bu bir cinayettir; doğuda elli bin insan boğazlanırsa, bu sadece bir meseledir"
Victor Hugo
Imperium:
20
Şili ile açtığım oyunda ilk önce pasifik kıyısını ele geçirdim(Panama ve kaliforniya da var), sonrasında da güney amerikadaki devletleri etkim altına aldım. Bir 10-20 yılım daha olsaydı güney amerikayı tamamen alırdım herhalde.
Soi devletler:
Uruguay, Paraguay, Venezüella, Kolombiya, Brezilya, Arjantin.
Şili Kaliforniyası.
Muhtemeşem ekonomimiz. Orta ve Alt tabakadan vergi almadan bile ordumuzu ve filomuzu rahatça doyurabiliyoruz.
Çok iyi olan sanayimiz. Çoğu ürünü çok fazla üretiyoruz ve önce halkımıza, sonra da dünyaya satıyoruz.
Şimdi geldik dünyanın garipliklerine.. Bu oyun nedense her devlet saçma sapan oynadı. Örneğin Hollanda 10-15m erkek pop şu an ve İngilterenin Afrika kolonisi yok.
Osmanlı GP'den düşmüş ama toprak kaybetmemiş. İtalyanların Hicazı var ve Tunus ile Cezayir sapasağlam duruyor. Avusturya şamar oğlanına döndü ve düzeltilmiş bir İsviçre bordergoru var(İsviçre alsas'ın gerisinden bir bölge almıştı). Son olarak İngilizler Dunkirk'i ele geçirmişler.
Taipping yaşıyor, Siam Vietnam'a saldırmış, Yunnan dev gibi, Kore Mançuryayı ele geçirmiş ve Japonya koreyi almamış.
Ve son olarak şanlı devletimizi tekrar gösterelim.
Imperium:
4
1936 yılında Haiti devletim. Oyun başında okuma yazma ve sanayiye çok hızlı yöneldim. Güçlü bir sanayi kurunca göçlerde gelmeye başladı. Ardından Amerikan Soi´sinde Küba´yı aldım. Daha sonra Çin´le birkaç kere savaşıp limanlarına göz diktim. Genel olarak sanayiye yüklenmiştim. Fakat oyunun sonunda yaşanan 12-13 yıllık dünya savaşı sonucu tüm piyasalar çökme noktasına geldi ve liberallerde başa geçince 50-65 seviyelik fabrikalarım savaşta zarar ediyorlar diye kapandı.
Fabrikaların iyi olduğu bir dönemden kalma resim.
Sanayi haritam. Güney Amerika´da bulunan güçlü devletleri soi´me aldım.
Pop sayfası, Hispaniola göçten dolayı akıl almaz sayılara ulaştı. Özellikle Çinin 1890´larda batılılaşmasıyla aylık 50-60k göçleri gördüm. Artı olarak oyun başında sağlık reformlarını geçirmem de ülkeye büyük katkı sağladı.
Gp haritası, Amerika dünya savaşını kaybetti. Savaşı kaybetmese büyük ihtimal birincilikte duruyordu.
Asya´da ki boşluğu fırsat bilen Japonlar Çin´i ele geçirmeye başlamıştı.
Avrupa 3 dünya savaşı gördü. Avusturya 1860´larda Hre´yi kurmayı denedi, fakat Prusya 2. Honor savaşını kazanıp Kuzey Alman Federasyonu´nu kurdu. Rusya ve Fransa´nın dünya savaşlarını kaybettiğini söylememe gerek yok. Gayet zevkli bir oyundu. Bu arada kullandığım mod´u merak eden olursa HFM-Expanded mod´unu kullanıyorum.
Victor Hugo
Imperium:
20
Pers İmparatorluğu zayıf ve her tarafı düşman doluydu. Önce Afganistanı onlar Orta Asya'daki Türki devletlerle savaşırken biz de arkalarından saldırdık ve ele geçirdik. Sonra Afganistan'a saldıran devleti de ele geçirdik ve Batımıza yöneldik. Rusya'nın yardımı ile Osmanlı'nın elinden Irak'ı aldık. Sonrasında Sindh gibi birkaç Hindu devleti ele geçirdik.
Tabi bunlar olurken bir kere Osmanlı ve dostu Almanya'ya Tebrizi kaybettik. Çünkü Avusturya tamamen ele geçirilmişti ve teslim olmuştu. Olan bize oldu. Biz de şanlı ordumuzu toplayıp Tebrizi ve Irak'ı ele geçirdik.
Sonrasında büyük bir Dünya Savaşı patlak verdi ve biz de bu durumdan faydalandık.
2. Dünya Savaşı.
Almanya'ya 2000, ve diğer devletlere 500 para yardım yaptık. Yaklaşık 10 yıl süren savaş kanlı geçti ve 3-4 devletin çok güçsüzleşmesi sayesinde Büyük Güç olduk. Savaş sırasında Fransa'ya ve dostu İngiltereye savaş açtık. Savaş sonu Hindistan'dan bir parça ve bizim kıyılarımızla Sindh kıyılarını birleştirmek için Fransa kolonisini aldık.
Savaş öncesi:
Savaş sonrası:
Alman devletleri savaşırken.
Ekonomimiz.
Politik grafiğimiz.
Popülasyon istatistikleri.
Dışa sattığımız mallar sırayla(Market Activity).
Dostluklarımız(Açık mavi), Etkimiz altındaki ülkeler(Koyumsu yeşil), Topraklarımız(Taraklı yeşil ve en parlak yeşil).
İleti Sayısı: 5,307
Imperium:
35
Victoria Universalis moduyla oynuyordum Rusya Alaskayı satmayı reddettği bana core geldi. Ama Rusları alabilecekken bug oldu liberate core savaşı gözükmüyordu ilan edemedim. 10 sene sonra felan geldi ama artık adamlar hem Fransayla müttefik hemde benim dostlar yanımda savaşa katılmıyor canım sıkıldı burada bıraktım.
Bu oyunda Asyaya odaklanayım dedim. Japonyada 300 binlik devamlı ordum var hala Shogunate oldukları için kolayca kestim.
俺たち 自由 に なれる の か ?
İleti Sayısı: 5,307
Imperium:
35
Victoria Universalis moduyla olan Deutschland oyunumdan
俺たち 自由 に なれる の か ?
Imperium:
79
The Grand Combination Mod Rusya/SSCB oyunum. Oyun tamamen asker basma ve fabrika yükselmeye döndüğü için sıkılıp 1913'te kapattım. Birleşik Krallık'ı ikiye katlayacak kadar ordu basacak kaynağım ve insan gücüm vardı ama sabrım yoktu. Onun dışında eğlenceli bir oyundu.
Oyunda 3 büyük savaş oldu. Sırasıyla Kırım Savaşı, Pencap için çıkardığım savaş ve de Galiçya Savaşı.
1852'de patlak veren Kırım Savaşı'nda birleşik Türk-Fransız güçlerinin üstesinden geldik. Fransızlar Baltık kıyısından çıkartma yapmaya çalışırken Türkler ise Romanya ve Kafkas cephelerinden zorluyordu. Fransızların Baltık saldırılarını kati suretle püskürtmemizin ardından ordularını Avusturya topraklarından geçirerek üzerimize saldırdılar. Fakat sağlam cephe hattımız bu çabalarını da boşa çıkardı.
Savaşın en kanlı muharebesi Ardahan'da Türklerle yapıldı. Kendimizden iki kat büyük Türk ordusunu büyük bir mağlubiyete uğratıp Anadolu'yu kuşatmaya başladık. Nihayetinde Kırım Savaşı'nı biz kazanmıştık. İmzalanan Paris Antlaşması Türklerin Balkan hâkimiyetini fiilen sona erdirirken, "Hasta Adam"ın bir daha iyileşmeyeceğinden emin olundu.
Pencap Savaşı fazla uzun sürmedi. İngiliz ve Hint kuvvetlerini Gilgit Muharebesi'nde büyük bir yenilgiye uğrattık, bu zaferde ilk defa kullandığımız gaz saldırısının payı büyüktü. Bu ağır yenilgisinden sonra Birleşik Krallık Pencap'ı vermeyi kabul etti.
1908 yılında hakkımız olan Galiçya için orada varlığın sürdüren ufak devlete savaş açtık. Almanya (Avusturya ile birleşmişti, Macaristan ve Slovenya gibi devletler serbest kaldı) ile müttefik idi, bu yüzden uzun bir savaş olacağını biliyorduk. 300 binden fazla insanın öldüğü bu savaş 2 sene sürdü, orduları neredeyse kalmayan Almanya bize teslim oldu.
İleti Sayısı: 2,445
Üyelik Yılı: 2017
Imperium:
36
01-02-2021, 23:36
(Son Düzenleme: 01-02-2021, 23:37, Düzenleyen: Selene.)
HFM expendad modunda oynadığım Gran Columbia oyunumdan bazı görseller.
Imperium:
20
Oyun sonu haritasından görsel. Sırbistan ile önce Rusya yardımı ile Osmanlıdan topraklarımı aldım, sonra da kendim savaşarak isyanlardan ve savaşlardan yeni çıkmış Avusturya-Macaristan'dan Yugoslav topraklarını aldım. Yugoslav topraklarını almadan önce Yugoslav milliyetçileri sırp hükümetini devirdiği için işim daha kolaya geldi.
%75'e kadar çıkmış faşizm oranı savaş sonu alınan topraklar ile %65'e düştü. İlerisi için de faşizm propagandası yapıyoruz.
Gelirimizin yarısından fazlası sağlık yatırımlarına gidiyor, büyük bir ordu kuracak kadar ekonomimiz ve kapasitemiz var.
Reformlarımız ve iktidar parti.
İtalya&Yugoslav dostluğunu gösteren bir kare
Asyadaki durum. Çin Kuomintang önderliğinde her ne kadar toprak kaybetmiş olsa da sağlam şekilde duruyor.
İleti Sayısı: 2,445
Üyelik Yılı: 2017
Imperium:
36
Attığım Gran Colombia oyunun sonundan görseller. Bu tarihten sonra bıraktım oynamayı.
Imperium:
20
05-02-2021, 00:37
(Son Düzenleme: 15-03-2024, 15:36, Düzenleyen: Selene. Toplamda 1 kere düzenlenmiş.)
@ Selene Guayana'yı almamışsın kolonicilerin elinden yakışmadı...
İleti Sayısı: 2,467
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
47
HPM Osmanli oyunum
|