Victoria 3 Türkçe Dil Desteği Sağlanması
Tüm konuyu okudum. İki tarafın da haklı oldukları var. Oyun sektörüne dair nispeten içeriden biligisi olan birisi olarak yorum yapayım.

-Birincisi; gerçekten de şu anda Türkiye'de müthiş artan ve korsanı neredeyse bitme noktasına getiren orijinal oyun pazarının yükselişine rağmen çoğu oyunun Türkçe çıkmamasının tek sebebi var o da dolar kuru. Dolar kuru hala 2,5 olsaydı şimdiki oyunların ciddi bir yüzdesi Türkçe çıkacaktı, emin olabilirsiniz. Ama sürekli desteği sürdürmek mantıksız oluyor dolar kuru bu kadar kötüyken. Attıkları taş ürküttükleri kurbağaya değmiyor.
-İkincisi; ben bu Türkleri anlamıyorum. Batılılaşırken biraz yanlış Batılılaştık, adamları gözünde ilah belliyor en nefret edeni bile. Malum iktidarlarımız bile işine geldi mi Avrupa'da da böyle diyor. O yüzden "Türkçe yama gelmemeli ulan!!!!" tarzındaki çıldırmalara hala hayretle baksam da kökenini anlayabiliyorum ama bir şey söyleyeyim; Batı'da hala ciddi bir kesim Türklerden nefret ediyor ve bu artık kültürel bir unsur gibi bir şey. İlber'in çoğu gereksiz sayıklamalarından olmayan bir lafı var; 1453'ü tüm Türkler unutsa Avrupa'nın dağ köyündeki papaz unutmaz, diye. Yani demek istediğim bazı CİDDİ firmaların bile böyle bir ajandaları olabilir. Sonuçta hiçbir şey politikadan bağımsız değil. Neticede herkesin ayılıp bayıldığı Avrupa'da daha bu sene meşhur bir araba üreticisi hakkındaki davaların düşmesi için mahkemeye bilmem kaç milyar euro bayıldı. İnternette Turkroach diye sayıklayanlar bir karikatür değil arkadaşlar, o adamlar bir realite. Sadece gündelik hayatta bazı sebeplerden karşınıza çıkmıyor pek.

Demek istediğim özetle şu; tüm dünyada şu an Türkçe dil desteğinin bu kadar az olmasının ana sebebi dolar kuru ve bundan başka bazı kurumların Türk karşıtı bir politikası olması muhtemel olabilir (düşük olsa da).

Paradox özelinde konuşursak hakkındaki fikirlerimi daha önce de bu forumda belirtmiştim; hiçbir dlc fragmanı için uğraşmadıkları kadar Cosscaks için uğraşmışlardı ve koca fragmanın ana teması Grand Turk'ün aşağılanmasıydı. Belki masumane yaptılar belki kasti onu bilemem ama dikkat çekici bir unsur olarak yer etti.
[+] 2 üye hadjibaba nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
Victoria 3 Türkçe Dil Desteği Sağlanması - Yazar: hadjibaba - 27-05-2021, 07:28

Konuyu Okuyanlar: 8 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.