11-05-2020, 00:53
himayeye gireceğim biliyorum ama bunun bana tam olarak zararı ne ?
(Yeni Forum Oyunu)WarLords
|
11-05-2020, 00:53
himayeye gireceğim biliyorum ama bunun bana tam olarak zararı ne ?
11-05-2020, 00:56
Zararı güçten düşmüş olarak kabul edilmen(himayesine girdiğin ülke liberty desire artışı karşılığında kaynaklarına el koyabiliyor ve sen durduramıyorsun :D )Diğer devletler yıkıldığında ayakta olsan bile Himayesine girdiğin devlet kazanıyor.Sonra himayesine girdiğin devlet corelerini liberty desire karşılığında alabiliyor
Bilim hayattır ama onun dahi bilemediği tek şey kıyametin zamanıdır
11-05-2020, 00:58
ya şöyle bir durum var şehir başına 3k demek bende yaklaşık 10 toprakta olsa 30k demek oluyor(eğer mantığı yanlış anlamadıysam)
nasıl bastırabilirim ki başka
11-05-2020, 00:59
(Son Düzenleme: 11-05-2020, 01:01, Düzenleyen: korkusalan.)
keşke daha düzenli yayılsaydın bak şimdi oyunu kendi elinle verdin :(
bu arada düzenlendi (4 tane eyaletin var her birinden 4k eder 16k)(uygun zamanı kolla ve bağımsız ol)
11-05-2020, 01:03
(Son Düzenleme: 11-05-2020, 01:04, Düzenleyen: Littleİskender.)
Neyse şıkkı değiştiriyorum.Oyun başı çok anlamamıştım bazı mekanikleri biraz ondan kaynaklı.
A şıkkı son kararım :D Muhtemelen patlayacağım ama zaten gelen eventlerden dolayı geride kalmış olmamdan dolayı bu riski almam gerek.
11-05-2020, 01:12
Belkide 5. turdaki anomali sana gelir (anomaliler yüksek miktarda kaynak alır ama sağlam özellikler sağlar(aklımdakilerden bir tanesi 3 tane Dock^4*! seviyesini ve bir miktar kaynağı alıyor ama manpower karşılığında Dock^3*! almayı açıyor))
11-05-2020, 01:14
(Son Düzenleme: 11-05-2020, 01:14, Düzenleyen: Littleİskender.)
neyse isyanlardan patlamazsak görücez patlarsak zaten devlet kalmaz oyun benim için biter
11-05-2020, 01:17
(Son Düzenleme: 11-05-2020, 01:19, Düzenleyen: korkusalan.)
(a-)Mini beylikten Beyliğe geç(Geçiş için gerekenler dışındaki topraklarda client stateler kurulur)(Koşullar karşılanmıyorsa eyalet başına +3k isyancı)) dağınık halde 12k patlarsan artık ben bu AI'ı severim .... (diğerleri içinde sorun olmazsa erken patlaman nedeniyle 1 eyaletlik bir devlet veririz)
5.tur zaten sonraki tur(askeri anomaliyi denk getirirsen tüm özellikleri 15 olan general açabilirsin o zaman patla da göreyim :) )
11-05-2020, 01:30
eyalet başınamı şehir başına dediği için ben korkmuştum kuralları bir gözden geçir istersen :D Nasıl rahatladım anlatamam
11-05-2020, 01:34
biz düzenlersek böyle olur.Ve anomaliler eklendi bir gözden geçir istersen (Exploration Anomalisi tam ihtiyacın olan şey)
11-05-2020, 01:42
B şıkkı
11-05-2020, 02:46
A şıkkını seçiyorum
@Yasin Ahmet 'e D çıktı
12-05-2020, 00:29
(Son Düzenleme: 12-05-2020, 00:35, Düzenleyen: korkusalan.)
Anadolu hun
Event:ordu a-)her 10 dinar için bir piyade üret b-)her 15 dinar için bir atlı üret c-)her 8 dinar için bir top üret Korkusalanlar( @Massaka ) event:expansion(en nadiri) Efendim,Nüfus patlaması yaşıyoruz ne yapmalıyız? a-)Fazla nüfusu kuzeye göç ettir(+3 eyalet) b-)Fazla nüfusu kullanarak Koloniyi güçlendir(+3 eyalet? @yasin Ahmet United Germans event:feodalite a-)Mini Derebeylikten Derebeyliğe geç (Geçiş için gerekenler dışındaki topraklarda client stateler kurulur)(Koşullar karşılanmıyorsa eyalet başına +3k isyancı) b-)Mini Derebeylikte kal (Başkent bölgesi dışında ki eyalet başına +3k isyancı) c-)Mini Derebeylikte kal isyanlar için en yakın ülkeden yardım iste (Başkent bölgesi dışında ki eyalet başına +3k isyancı) d-)Mini Derebeylikte kal isyanlar için en iyi ilişkiye sahip olduğun devletten yardım iste (Başkent bölgesi dışında ki eyalet başına +3k isyancı) e-)Mini Derebeylikten Derebeyliğe geç isyanlar için en yakın ülkeden yardım iste(Geçiş için gerekenler dışındaki topraklarda client stateler kurulur)(Koşullar karşılanmıyorsa eyalet başına +4k isyancı) f-)Mini Derebeylikten Derebeyliğe geç için en iyi ilişkiye sahip olduğun devletten yardım iste(Geçiş için gerekenler dışındaki topraklarda client stateler kurulur)(Koşullar karşılanmıyorsa eyalet başına +4k isyancı) Bartın @Littleİskender event:religion a-)kabul edilenleri vergilendir(uygun eyalet başına +15 dinar) b-)Diğerlerini vergilendir(uygun eyalet başına +15 dinar 1k isyancı) c-)Diğerlerini vergilendir isyana karşı en yakın ülkeden destek al(o devlet senin protectorun olur(uygun eyalet başına +15 dinar 1k isyancı) d-)Diğerlerini vergilendir isyana karşı ilişkinin en iyi olduğu devletten yardım al(o devlet senin protectorun olur)(uygun eyalet başına +15 dinar 1k isyancı) foça bahriye @SoberII Event:Askeri anomali+denizcilik (Bu tur 2 seçim yapacaksın biri anomali(A ya da B) diğeri bildiğimiz denizcilik eventi) Anomali: Efendim Tanımlanamayan bir Silah bulduk hiç bir dünya teknolojisine benzemiyor.Ne yapalım? A-)Araştırın(-50k manpower -15k sailor -2 stability -20 prestige) B-)Yok edin (- 5k manpower -2 stability -20 prestige) Denizcilik eventi a-) her 6 için bir taşıma gemisi inşa et b-)her 5 dinar için bir sahil güvenlik gemisi inşa et c-)her 10 dinar için bir savaş gemisi inşa et d-) her 25 dinar için bir savaş gemisi inşa et e-)Bayrak gemisi inşa et Ben c'yi seçiyorum @Yasin Ahmet 'e a çıktı
12-05-2020, 01:46
B Şıkkı
12-05-2020, 01:49
a şıkkını seçiyorum.
Bu nedir mübarek 3 turdur ordu yada expansion gelmiyor patlamam yakındır :D
12-05-2020, 12:35
Bu arada en düşük isyancı 9k en yüksek 11k idi bu yüzden şu anda trabzonda 11k var
12-05-2020, 19:40
Anomali:A şıkkını seçiyoruz, bu silahlar belki de bize rakiplerimize karşı üstünlük sağlayabilir.
Denizcilik:C şıkkını seçiyoruz, hızlı ve güçlü gemilere deniz maceralarımızda ihtiyacımız var.
Rejoice!
12-05-2020, 23:09
Anadolu hun
a-) her 6 için bir taşıma gemisi inşa et b-)her 5 dinar için bir sahil güvenlik gemisi inşa et c-)her 10 dinar için bir savaş gemisi inşa et d-) her 25 dinar için bir savaş gemisi inşa et e-)Bayrak gemisi inşa et Korkusalanlar( @Massaka ) a-)her 10 dinar için bir piyade üret b-)her 15 dinar için bir atlı üret c-)her 8 dinar için bir top üret @yasin Ahmet United Germans a-)her 10 dinar için bir piyade üret b-)her 15 dinar için bir atlı üret c-)her 8 dinar için bir top üret Bartın @Littleİskender (duan kabul oldu a-)her 10 dinar için bir piyade üret b-)her 15 dinar için bir atlı üret c-)her 8 dinar için bir top üret Foça bahriye @SoberII a-)her 10 dinar için bir piyade üret b-)her 15 dinar için bir atlı üret c-)her 8 dinar için bir top üret
12-05-2020, 23:26
Ne güzel o kadar istedim ordu geldi şimdi ne alacağımı bilmiyorum.İhtiyacım olanın daha fazla asker olduğunu düşünerek bana en fazla askeri sağlayacak C) şıkkını seçiyorum.
|
|