hayatımın en kolay prusyasını kurdum 1.27 ile.
oyun başında polonya ve avusturya ile ally oldum. / bohemia - töton - pomerania rival attım.
neumark ı event ile alıp gelen permanent claim sayesinde tüm pomeraniayı tek savaşta aldım. ben pomeranya ile savaşırken macaristan yanına avusturya yı alıp polonya'ya savaş ilan etti. sanırsam ben başka savaşta olduğum için polonya beni bu savaşa çağırmadı. tek başına ugrastı avusturya ve macaristan ile. en sonunda galiçya-volhnyia yı serbest bıraktı savaşı kaybetti.
galiba bir event ile danzig adlı ülke tötonlardan ayrıldı durduk yere. eskiden böyle bir şey yoktu. ama ayrılır ayrılmaz polonya garanti attı. tabi o sırada polonya macaristan ve avusturya dan dayak yedigi için ben danzig e saldırdıgımda savaşa gelmedi. danzig'ten sadece danzig şehrini aldım. tötonlar da fırsattan istifade kalan 2 şehri tekrar aldı.
daha sonra polonyada iç isyanlar patlak verdi. litvanya'nın liberty desire ı %100 oldu. tötonlar litvanya'nın bagımsızlıgını desteklediler. bu sırada tötonlar bohemia ile de ally dı.
ben de litvanya nın bagımsızlıgını desteklemeye karar verdim. çünkü polonya'nın 8k ordusu kalmıştı ve litvanya daha potansiyelliydi. eğer ben bagımsızlıklarını desteklemezsem savaşın sonunda doğacak bir töton - litvanya - bohemia ittifakini karşımda görmek istemiyordum. litvanya ile ben de ally olmak istedim o yüzden. ve polonya ile müttefikligimi bozdum.
bi kac yıl sonra bohemia tötonları yanına alıp polonyaya saldırdı. litvanya'nın %100 liberty desire ı olmasına rağmen savaşa yardım etti. birbirlerine agır hasarlar verdiler. bohemia falan savaştan çok yoruldu. ben de fırsattan istifade tötonlara daldım ve bohemia gelmedi. tötonlardan tüm claim topraklarımı aldım. avrupada baya bi agresiflik aldım ama danimarka+lübeck+palatinate gibi ülkelerle geçici bir ittifak kurdum. diplomatic relations sınırını aşmayı göze aldım. haliyle yine bir koalisyon yemedim.
sonuç olarak 1470 itibariyle tüm tötonları (1 şehir hariç) ele geçirdim ve önümde annexlenmeyi beklercesine duran bir polonya-mazovia ikilisi var. hayatımda bu kadar kolay brandenburg oyunu oynamamıştım açıkçası :D artık biraz agresifligi azaltıp adm teknolojisini 10 yapmaya calısacagım.