İleti Sayısı: 8,058
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
91
16-01-2019, 10:20
(Son Düzenleme: 04-02-2019, 13:09, Düzenleyen: altnkurt.)
Infinity War'ın ardından galaksinin yarısıyla birlikte kahramanlarımızın da birçoğunun küle dönüştüğünü görmüştük. Thanos'un sonsuzluk taşlarını ele geçirip galakside kendi dengesini kurmasının ardından dünya umutsuz haldedir. Sağ kalan kahramanlarımız Black Widow, Yüzbaşı Amerika, Thor ve Hulk kayıpları için yas tutarken Nebula ve Stark ise eve dönüş yolunda uzay boşluğunda sürüklenmektedirler. Diğer birçok filmle bu noktada birleşen seride hatırlarsanız Ant-Man&Wasp filminde Ant-Man kuantum boyutuna sıkışmıştı. Artık bir çıkış yolu bulmuş ve kahramanlarımıza bir yol gösterecek gibi duruyor. Önceki filmin sonunda yardıma çağırdığımız Captain Marvel'i de unutmamak lazım. Sağ kalan kahramanlar Thanos'a karşı kaybettikleri şeyleri geri almak için hayatlarının en büyük mücadelesini verecekler. Bununla birlikte ne yazık ki 10 yıllık bir Marvel Sinematik Evreni'nin de sonu gelmiş olacak. Bir nevi bildiğimiz süperkahramanlara veda filmi niteliğinde.
Çıkış tarihi: 26 Nisan 2019
Yönetmen:
Anthony Russo, Joe Russo
Başrol Oyuncuları:
Robert Downey Jr.
Chris Hemsworth
Scarlett Johansson
Elizabeth Olsen
Evangeline Lilly
Tom Holland
Chris Evans
Jeremy Renner
Josh Brolin
Paul Rudd
Sic Parvis Magna
•
Imperium:
91
Bugün 30 saniyelik bir TV spotu yayınlandı.
Sic Parvis Magna
•
İleti Sayısı: 3,336
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
56
Aşağıdaki 1 üye Ragnvaldr nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Ragnvaldr nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Gurt
İleti Sayısı: 1,039
Üyelik Yılı: 2018
Imperium:
6
29-03-2019, 23:34
(Son Düzenleme: 29-03-2019, 23:36, Düzenleyen: Alduin.
Düzenleme Nedeni: Duygusal thanos ss'i
)
Sonuna kadar thanosu destekliyorum. Umarım thanos kazanır.
•
Imperium:
91
Şu sahneyi bayadır bekliyorduk. Keşke Game of Thrones'ta da böyle güzel fragmanlar gelseydi.
Sic Parvis Magna
•
Imperium:
91
Filmin açılış sahnesi yayınlandı. Bria Larson sadece bana mı çok itici geldi şu sahnede? Artık ben geldim, siz eziklerin beceremediğini ben yapıcam havası var. Ama Rhodes ayarı veriyor:
"If you don't mind my asking where the hell have you been all this time?"
Sic Parvis Magna
•
Imperium:
91
Mark Ruffalo (Bruce Banner/ Hulk) çıktığı bi programda spoiler olmaması için 5 farklı final sahnesi çekildiğini, hangisinin gerçek final olduğunu bilmediğini söylemişti. Yine benzeri şekilde fragmanlardaki gördüğümüz çoğu şeyin de filmde farklı olacağına dikkat çekmek istiyorum. İlk filmde Yüzbaşı ve Thanos karşılaştıklarında eldivende 4 taş bulunurken fragmanda yalnızca 1 taş mevcuttu.
Sic Parvis Magna
•
Imperium:
91
Yeni bi tv spotu
Sic Parvis Magna
•
İleti Sayısı: 740
Imperium:
22
Filmden beklentim oldukça büyüktü. Son haftamı resmen sadece izlemediğim ve arada kaçırdığım Marvel filmlerini izleyip, diğerlerini de tekrar izlemeye adamıştım. İyice hypelandım ve sonuç olarak film beklentilerimi tam olarak karşılamadı. Genel olarak bir yorum yaparsam Infinity War'ın Endgame'den daha iyi bir film olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Filmin son 30 dakikası hariç geri kalan kısımlarına 6.5/10 anca verebilirim. Thor gibi bir karakterin komik yapacağız diye bu filmde saçma sapan harcandığını görmek beni ayrıca hayal kırıklığına uğrattı. Ancak genel olarak hikayenin bağlandığı noktayı ve bitişini oldukça beğendim. Savaş sahneleri bizi alıp başka evrene götürdü resmen. Savaşta, Thor'un rolünü Captain America'nın üstlenmiş olması ayrıca bir sürprizdi. Doctor Strange ve Iron-Man arasında ki sahneler oldukça dramatikti ve çok hoşuma gitti. Hele ki Iron-Man'in kendini feda etmesi beni oldukça duygulandırdı. Captan Marvel'da biraz sönük bir rolde kaldı bana göre. Genel olarak puan verecek olursam 8/10'luk bir puan yeterli gibi duruyor. R.I.P Iron Man.
•
Imperium:
91
27-04-2019, 22:40
(Son Düzenleme: 27-04-2019, 22:43, Düzenleyen: altnkurt.)
@ Yabgu Khan Ben Infinity War'ın bunun yanında baya tırt kaldığını düşünüyorum. Bana yarım bir film izletmişler gibi gelmişti. Bu ne be demiştim sonunda. Endgame'den baya ağlayarak çıktım diyebilirim.
Uzun ve detaylı bir inceleme yazdım Endgame ile ilgili. Yıllar sonra seriyi tekrar izlediğimde bu yoruma dönüp tekrar bakmak isterim. Sıcağı sıcağına nasıl bir duygu patlaması yaşadım ve sonrasında bununla ilgil ne hissedeceğimi merak ediyorum.
Filmden bahsetmek gerekirse baş kısmı biraz bayık başlasa da sonradan toparladı. Thor'un bu hali benim de hiç hoşuma gitmedi. Onun dışında karakterlerin ilk denemesi güzeldi, 5 yıl sonraya gidişleri güzeldi. Hulk'un yeni hali ve Natasha'nın yeniden eski saçlara dönüşü çok hoşuma gitti. Tony ve Steve arasındaki bağ da tekrar kuruldu.
Natasha'nın hayatını insanları kurtarmaya adadığını ve bu uğurda kendini mahvettiğini gördük. Clint baya psikopata bağlamış. Bu esnada Scott'ın gelişi ve planını anlatıp Tony'e gitmeleriyle film rayına girmeye başladı diyebilirim. Fakat burada da Tony'nin artık riske etmek istemeyeceği şeyler vardı. Yine de Tony dünyayı kurtarmaktan kendini alıkoyamadı. Ah be Tony.
Geçmişe gidip taşları toplama kısmını iyi değerlendirmişler. Eski filmlerden güzel sahnelerle duygulandırdılar. Yer yer gözlerimden yaş gelmedi desem yalan olur. Yüzbaşı'nın Peggy Carter'ın odasının önünde durması baya duygusaldı özellikle. Yine Yüzbaşı'nın Heil Hydra diyerek Sceptre'yi alması çok hoştu. Tony'nin de bir baba olup sonrasında kendi babasıyla sohbet etmesi çok güzeldi. Ama hepimiz o çocuğu görünce Tony'nin öleceği ihtimalini düşünmüştük değil mi? Diğer tarafta Clint'in ailesi olduğu için ölecek kişinin Natasha olduğu çok açıktı ama bu kadar kavga ediceklerini düşünmemiştim. Ahh Scarlett. Beyaz perdede izlediğim en iyi kadın oyuncunun en sevdiğim karakteri de sonunda gitti. Hey gidi Scarlett hey. Nebula üstünden Thanos'un planı öğrenip günümüze gelmesi baya şaşırtıcı oldu diyebilirim.
Taşları topladıktan sonra Hulk'un taşları kullanması ve sonrasında Thanos'un saldırısı baya beklenmedikti. Gamora'nın kardeşiyle birlikte yeniden saflarımıza katıldığını gördük. Ardından Tony, Steve ve Thor'un Thanos ile savaşı baya destansıydı. Özellikle Thor'un kendi baltasıyla öldürülürken Steve'in Mjollnir'i fırlatması salondan alkış aldı. Yürü beee Yüzbaşı diye bağırasım geldi. Çok iyi zorladılar Thanos'u ama yetmedi.
Filmin benim için kırılma anı Thanos'un ordusunun Steve'e doğru ilerlerken önceki savaşta kaybolan insanların geri dönüşü baya epik bi sahneydi. Burada baya hüngür hüngür ağladım. Gözlük falan ıslanmış hatta. Bütün bildiğimiz karakterlerin Thanos'a karşı birleşmesi baya muazzam bi olaydı. Thanos gibi benim de ağzım açık kaldı. Bi Avengers Assemble sahnesi bekliyordum ama bu beklentilerimin kat kat üstündeydi.
Sonrasında Justice League'de Superman'in filmin sonunda gelip düşmanı yenip filmi bitirmesi gibi rezil bir senaryoyu andıran şekilde Carol Danvers çıktı geldi. Koca gemiyi tek hamlede indirdi. Sonra düşman saflarını darma duman etti. Ama Thanos'la savaşmaya gelince öteki kahramanların hiçbiri kadar dayanamadı. Scarlet Witch bile Carol'dan daha güçlüydü. Thanos'un kılıcını durdurdu, yetmedi geri savurdu. Carol ne elini tutabildi ne başka bişey. Yumruğu yedi oturdu. Işık hızında gidebilen kadın Thanos'un fırlattığı kılıçtan hızlı gidip minibüse yetişemedi. Rezil bi karakter. Hatta dur.
Captain Marvel'e ayrı paragraf açmak istiyorum. Danvers leş, çöp, bomboş bir karakter. Origin filmi de leşti, buradaki katkısı da leş. Seriye fazlalık sadece. Hobbit'teki 13 cücenin en gereksizi bile Cpt. Marvel'dan daha iyiydi. Yüzyılın en gereksizi diyorum başka bişey demiyorum.
Final bölümünde Tony'nin ölümü nedense üzmedi. Beklediğim bişeydi açıkçası. Parker ve Pepper'ın başına gelip aval aval dikilmesi de sahnenin duygusallığını azalttı. Rhodes'un konuşması bile daha duygusaldı. Tony Stark'a yakışan bir ölüm şekli ama ona yakışmayan bir ölüm sahnesi vardı. Neyseki filmin sonunda 10 yıllık seride biriktirdiğimiz tüm kahramanları, ailelerini ve nice dostlarımızı Tony'nin veda sahnesinde sırayla gösterdiler. Seriye güzel bir veda ama Tony'e kötü bir veda oldu diyebilirim genel olarak.
Steve'in geçmişe gidip taşları yerine koymasından bi olay çıkacağını sanmıyordum zaten. Ama bi Peggy Carter sahnesi bekliyordum. Sonuçta verilmiş bir dans randevusu vardı. Yıllardır beklediğimiz dans randevusunu sonunda gördük. Yüzbaşı dans randevusuyla da kalmamış. Yarım kalan hayatını da yaşayıp yaşlı bir adam olarak geri döndü bize. Sonrasında kalkanı da teslim etti. Bu da Yüzbaşı'ya güzel bir veda oldu. Keşke Tony'e de bu kadar güzel bir veda sahnesi yapabilselermiş. Koskoca Tony Stark kuru kuruya öldü valla. İçimde ukte kalıcak hep.
Ha unutmadan credits sahnesinden de bahsediyim. Çok güzel bir credits sahnesi vardı. Önce yan karakterleri normal şekilde gösterip sonrasında orjinal Avengers ekibini vurgulayarak farklı bir şekilde gösterdiler. En son Stark'ı koymuşlardı. Müzik yükselerek gelip Stark'da zirve yaptı. Belki temaya uygundu ama akılda kalıcı bir müzik değildi. Genel olarak MCU'da birkaç tane orta seviye müzik dışında aklımda kalan bir müzik olduğunu sanmıyorum. Serinin en kötü yanı müzikleri diyebilirim. DC'de de Wonder Woman'ın müziği dışında müzik yok zaten.
En son Hobbit'in finalinde bu kadar ağlamıştım. Orada filmden ziyade beyaz perdede bu kadroyla izlediğim son Orta Dünya filmi olmasından ötürüydü. Ama o filmin en vurucu noktası credits akarken çalan efsanevi The Last Goodbye şarkısıydı. Gerçi Orta Dünya filmlerinde kullanılan müzikler sinema sektöründe zirveyi temsil ediyor. Avengers ile kıyaslamak mantıksız belki de. Yine de en son bu kadar ağladığım filmle Endgame'in ağlatan kısımlarını kıyaslamak istedim. Credits'te güzel ama müzikte yetersiz kalmış Endgame. Buraya da o şarkıyı atarak incelememi bitirmek istiyorum.
Toplamak gerekirse en sevdiğim üç karakterden ikisini toprağa verirken diğer birçok karaktere de güzel bir veda ettik. Şimdiden özlemeye başladım diyebilirim. Elveda Avengers.
Sic Parvis Magna
•
Imperium:
91
Doyamadım bikaç satır daha eklemek istiyorum.
Ah be Tony ah be Tony. Ölüm sahnesi çok durgundu ya. Böyle tıkandım kaldım. Biri bi şey yapsa bi tepki verse bi söz söylese hüngür hüngür ağlayacaktım. Filmde kaç yerde ağladım ama Tony'nin ölüm sahnesinde ağlamadım açıkcası. Zaten seyirci yeterince travmaya maruz kaldı diyip orada bırakmışlar. O sahnede sağlam bi darbe indirseler bikaç ay toparlanamazdım herhalde.
Dr. Strange'in parmağıyla 14 milyonda olasılıktan yalnız 1'inde kazanabileceğimizi tekrar hatırlatması ve Tony'nin bunun üstüne tereddütsüz bir şekilde kendini feda etmesi çok koydu be. Senin çoluğun çocuğun var be adam. Sen demiyo muydun her zaman başka bi çıkar yol vardır diye. Sen demiyo muydun işler düğüm olduğunda çözmek yerine keser atarım diye. Şimdi niye öldün be adam. Karını dul, çocuğunu yetim, bizi yaslı bıraktın be adam.
Cpt. Marvel'in nası bi balon olduğuna tekrar değinmek istiyorum. Serinin en gereksiz lüzumsuz itici karakteri Thanos'a karşı Wanda kadar bile direnemedi. Anca ışık çıkarıp gemi patlatsın. Başka bi halta yaradığı yok. Gereksiz.
Elizabeth Olsen'ın memelerine özel sahne çekmeseler olmazmış. Bir kez daha görmüş olduk bunu. Scarlett memeleri küçülttürünce meme sahneleri Elizabeth'e kaldı heralde.
Savaşta tüm kadın karakterlerin podyumdaki mankenler gibi sırayla boy gösterdikten sonra geçin bi de toplu çekelim diyip bir araya toplanması sahnesi çok gereksizdi. Onun yerine Hulk'ı dövüşürken görseydik bi kere. Valkryie'nin bile daha çok dövüş sahnesi vardı.
Hulk da fazla Banner olmuş. %75-80 Banner, %20 Hulk. Film boyunca en zevkli karakterlerdendi ama savaşta feminist şovu kadar yer alamadı, üzdü. Feministler mutlu olmuşlardır umarım, kına yakabilirler.
En sondaki Wanda-Clint sahnesinde Natasha'yı anacaklarını ummuştum ama karı pisi pisine ölmüş. Bi fatiha okuyanı bile yok valla. Clint sonraki çocuğuna Natasha koysun bari. Gitti gönlümün efendisi.
Ay yine o gereksize paragraf açıyorum ama Tony Stark'ın cenazesinde merdivenlerde dikilmiş aval aval bakan duygusuz karı. Sana ayırdıkları dakikalara acıyorum. İsraf yeminle.
Sic Parvis Magna
•
Imperium:
56
@ altnkurt Thanos'un Captain Marvel ile dövüşürken soul stone'u kullandığını unuttun herhalde.
•
Imperium:
91
(28-04-2019, 11:49)Ragnvaldr :
@ altnkurt Thanos'un Captain Marvel ile dövüşürken soul stone'u kullandığını unuttun herhalde.
Yine de film geneline vurunca çok gereksiz bir karakter olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Steve'da eldiveni o kadar süre açık tutabilmişti.
Sic Parvis Magna
Aşağıdaki 1 üye altnkurt nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye altnkurt nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Gurt
İleti Sayısı: 253
Imperium:
1
Infinity War'dan sonra bana baya sönük geldi. Daha iyi bir final beklerdim.
•
İleti Sayısı: 1,494
Imperium:
5
Son 10 dakika karakterler geri geldikten sonra basit bir filme dönüyor. Kaptan A.'yı patakladığı noktaya kadar epey hoş bir filmdi. Sonrası herhalde fan kitlesine hitap ediyor.
•
Imperium:
56
Film hakkında yorum yapmayı unutmuşum, yapayım.
Marvel filmlerini pek izleyen biri değilim. Şu ana kadar sadece ilk iki Ironman'i, ilk Thor'u, ilk Kaptan Amerika'yı, ilk Avengers'ı ve Guardians of the Galaxy'leri izledim. Infinity War'u en son çok konuştular bi izleyelim diyerek izlemiştim ve filmin yarısına yabancı kalmıştım. Endgame'i izlemeden önce Youtube'da tüm filmleri anlatan 40-50 dakikalık bir video izlemiştim ve o yetti gibi. Filmi izlerken bir iki kere "Bu karakter kimdi ya" dışında sorun yaşamadım.
Filme gelirsek çok sevdim. Eh işte dediğim 1-2 sahne dışında oldukça güzeldi bence. Kaptan Amerika'nın Hail Hydra demesi, filmin sonunda herkesin teker teker gelmesi, Captain Marvel'ın gemiyi yok etmesi,Thor ve Quill arasındaki sahne en net aklımda kalanlar. Thor'un şişmanlamış olması da komikti, Lebowski benzetmesine baya güldüm. Kadın kahramanların bir araya gelme sahnesi ilk başta biraz yavan gibi geldi ama sonuçta film çocuklara (bu durumda kız çocuklarına) oldukça hitap ediyor, Fortnite sahnesi de bu yüzdendi.
Filmin bluray'inin çıkmasına yakın tüm filmleri sırasıyla izlemeye başlarım diye düşünüyorum. Gelecek guardians of the galaxy filmini de sabırsızlıkla bekliyorum.
•
İleti Sayısı: 1,039
Üyelik Yılı: 2018
Imperium:
6
29-04-2019, 23:12
(Son Düzenleme: 29-04-2019, 23:13, Düzenleyen: Alduin.)
9-10 yaşındayken böyle televizyonda spiderman gördünmü hemen izlemeye başlardımda şuan 14 yaşımda olmama rağmen bu avengersin ilk filmini zorlana zorlana izledim. Şuana kadar birçok film ve dizi izledim ama gerçekten gereksiz. Çocuklar için. Tabi 20 yaşına gelipte bunu izleyene birşey diyemem. Gönlü çocuk kalanlara lafım yokta gerçekten kötü.
Lokide öldü. Hani şu filmi tek loki için izleyebilirdim fakat o da öldü. Konu konsept çocuk. Ağlamak için izlencek binibr ton film varki avangersten daha duygusaldır eminim.
Ne filmler geldi geçti değer vermedi sırf çocuk gibi değil diye. Ama bi kaç süper gahraman koy milyonlar satsın sonra bas parayı filme ver yatırımı :p
edit: thanosu destekliyorum
•
Imperium:
91
Eklenen sahnelerle birlikte tekrar yayınlanan film Avatar'ın rekorunu kırarak gelmiş geçmiş en çok hasılat yapan film oldu.
Sic Parvis Magna
•
İleti Sayısı: 4,788
Üyelik Yılı: 2017
Imperium:
61
Filmi uzattılar diye bir daha gitmem umarım en azından internete düşmesini beklemeye çalışacağım.
•
İleti Sayısı: 6,804
Imperium:
17
Uzun versiyonu ne zaman çıkar acaba
•
|