İleti Sayısı: 1,494
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
5
Hayatında 2 tane TW'de battle yapmış çocuklar bile böyle savaş sahnesi çekmez. Konuyla o kadar alakasızlar. Westeros'un koca koca baronlarını lordlarını yarısını topla olan savaşa bak. Hahaha ben bir ara trolololo sesiyle bölüm kesilecek zannettim daha ilk 10 dakikada.
Kafalarına askeri tarih fırlatasım var açın biraz buna çalışın figüran kesin diye mi diziyi izledik. Ondan sonra o onu wargladı o oradan zıplayıp sapladı böyle son çekersin işte.
İleti Sayısı: 1,035
Üyelik Yılı: 2018
Imperium:
10
29-04-2019, 14:54
(Son Düzenleme: 29-04-2019, 14:54, Düzenleyen: Ferreke.)
yav allah aşkına biliyosunuz night king ölüleri diriltiyo ne diye tek başlarına salıyosunuz dotrakileri , yukarıda arkadaşın attığı 2.taktik gibi dotrakileri sonradan savaşa katsanız olmuyo mu ? gittiniz dotraki ordusunu night kinge verdiniz , heleki ölülerin havalanırcasına adamların üstlerine uçmaları ayrı bi kötü olmuş
Aşağıdaki 1 üye Ferreke nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Ferreke nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• altnkurt
İleti Sayısı: 2,859
Imperium:
15
Nasıl birşey bekliyorsunuz bilmiyorum ama bence gayet iyiydi.tum ordunun gece kralına bağlı olduğu ve asıl hedefin o olduğu da kabak gibi meydanda idi.ne olmasını bekliyordunuz.cidden ilginç .
•
İleti Sayısı: 510
Imperium:
0
29-04-2019, 15:04
(Son Düzenleme: 03-05-2019, 14:58, Düzenleyen: fodunkiran.)
Biz bunu derken https://www.imdb.com/title/tt6027912/ insanlar 8.8 ortalama puan vermiş. İnsanlar çok tuhaf.
İleti Sayısı: 914
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
1
İzledim. İzlemez olaydım. Çok kötüydü bölüm. Yorum yapmayacağım. Yukarıda arkadaşlar söylemiş zaten. 8 sezon bunun için miydi?
Aşağıdaki 1 üye birisi43 nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye birisi43 nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• altnkurt
Imperium:
0
Bölümdeki senaryo problemlerine biraz değinmek istiyorum. Öncelikle Wight ve Akgezen öldürmenin yollarını biliyoruz ejderha camı ve Valyria çeliği Wightlar birde ateş ile ölüyor. Ama Melisandre gelmese Dothraklar normal çelikten Arakhları ile saldıracaklardı Melisandre neyseki 2 büyü yaptı tüm Dothrak ordusunun Arakhlarını yaktı. Savaş planına hiç girmek bile istemiyorum aşırı saçmaydı. Tyrion'ın Karasu savaşındaki efsanevi taktiklerinden eser yok hadi D&D savaştan anlamıyorlar diyelim ve geçelim. Bölümün bir çok noktasında gördüğümüz sahnelere bakacak olursa karakterlerimiz onlarca Wight arasında 3 er 5 er kese kese yaşıyorlar. Ölen karakterlerimiz sadece Lyanna Mormont(Dev öldürdü saçma bir şekilde), Beric Dondarrion(Arya'yı kurtarma yolunda öldü ama tuhaf olan Arya 3 5 Wight arasından zor kaçıyor olduğu için buraya sonra değinelim),Jorah Mormont(Bu da Dany'i korurken öldü ama sonrasında onlarca Wight arasında yaşamaya devam etti Dany gram savaş yeteneği olmamasına rağmen), Efkarlı Edd(en normal ve ilk ölenimiz kendisi), Theon Greyjoy(Night King öldür beni dercesine üzerine koştu ve öldü) ve Melisandre(benim işim bitti diye bir nevi intihar etti bunu da hadi normal görebiliriz). Night King'i Arya'nın öldürme sahnesi en korkunç problem 3-5 Wight arasında zor kendini gizleyen Arya yüzlerce Wight ve Akgezenlerin etrafını sardığı Tanrı korusunda Night King ve Bran'in Türk dizisi bakışmaları gerçekleşirken habersizce aralarından geçip Night King'i öldürüyor. Şimdi Bran neden bu kadar önemliydi bu savaş için neden 1. sezondan beri buna savaşta olacak rolü için hazırlanıyordu. Sansa'nın tecavüzü izlemesi için mi yoksa savaşta yem olması için miydi neydi Bran'i bu kadar önemli yapan şey. Sonrasında "Ölü ordusu geliyor savaşamayacakları mezara indirin" kısmı bir ayrı garip hiç biri mi düşünmüyor bu mezardaki ölüler ayaklanırsa ne yapacağız Bran biliyor. Jon Night King'in ölüleri nasıl kaldırdığını Hardhome'da gördü. Hani ne desek boş. Bran Jaime'ye "bu savaşta sana ihtiyacımız var" dedi ama pek bir şey yapmadı o konuşma neden böyleydi. Night King'in "bana ejderha ateşi işlemez gülüm" bakışı atmak için ateş gelirken öylece durması sen değil miydin dünya cirit atış şampiyonumuz neden ciriti atmak için ateşin bitmesini bekliyorsun ki dibinde duruyor ejderha. Çok nokta var gerçekten üzerine konuşulacak. Normal Akgezenlere Savaşta rol vererek ya da daha iyi bir savaş stratejisi göstererek oldukça iyi şeyler ortaya koyabilirlerdi. Ghost'un durumu mesela, var demek için 2 sahnede 3 er saniye göstermeyi bırakmayacaklar anlaşılan. Ciddi manada o "Winter is coming" diye diye gelen "Winter" tek bölümde saçma bir şekilde bitmiş oldu. Bundan sonrası bu savaşın yanında önemi olmaması gereken bir "Game of Thornes" izlemek olacak.
İleti Sayısı: 162
Imperium:
0
29-04-2019, 17:04
(Son Düzenleme: 30-04-2019, 00:43, Düzenleyen: Carpathia.)
saçma sapan sahneler çekeceğinize, white walkerlar ile başrollerden birisinin 1v1 yaptığı bir sahne çekseydiniz. koskoca "great war" dedigimiz savaş, white walkerlar savaşa bile girmeden bitti. white walkerları sahada göremeden öldüler. öyle boktan bölümdü işte.
ayrıca dany, drogon ile night king'i yaktığında cidden night king'in öldüğünü düşünen olmuş mudur acaba. çünkü yönetmen seyirciye o hissiyatı vermeye çalışmış. bu çok açık. o sırada giren müzik vs. bariz belliydi night king'in ölmediği.
bir diğer saçma bulduğum nokta beric dondarrion. bu adam 50 kere ölüp dirildi. neden? arya'yı 3-5 tane aptal ghouldan kurtarmak için miydi bunlar? ha, arya night king'e saldırırdı, beric de onu kurtarmak için kendini feda ederdi, o zaman hoş olabilirdi. ama 3-5 tane ghouldan sıradan bir asker de kurtarabilirdi arya'yı. koskoca beric dondarrion hikayesi bu kadar saçma kurulmuş olmamalıydı. pes doğrusu.
son olarak bölümün en saçma bulduğum kısmını söylüyorum; abicim bu night king denilen eleman 8000 yıldır bu savaşı planlıyor değil mi? 8000 yıl boyunca bekliyor ve en sonunda saldırıyor. ve bu adamın bir ejderhası var. her neyse savaş başlıyor. bu adam ne yapmayı tercih ediyor dersiniz? daha henüz savaş devam ederken bran'i öldürmek için tüm white walkerları da yanına alıp büvet ağacına gidiyor. peki neden? çünkü bran tüm tarihi biliyormuş. tüm yaşamı yok etmek için tarihi de yok etmesi gerekirmiş. bakın ağır konuşmak istemiyorum ama behey gerizekalılar bu mu yani yazdığınız senaryo? ulan savaşı kazanın önce bir. savaşı kazanınca sanki bran sağ mı kalacak? önce bran'i öldürmek neden bu kadar önemli ? 10 tane white walker + night king toplanmışlar sakat çocuğun yanına gidiyorlar. saldırsanıza abi kışyarına bomboş duruyor orda. lan zaten bran i kendi haline bıraksanız bile sağ kalamaz o tekerlekli sandalyesinde tek başına. bakın bu bölümde night king ejderhasıyla 2-3 saniye saldırdı kışyarı duvarlarına nasıl yıkım yarattığını gördük hepimiz.
az önce 8x3 incelememde bahsettiğim üzere night king'in tüm savaşı bırakıp tüm komutanlarını da alıp sakat bir çocuğu öldürmeye gitmesi çok saçmaydı. ama temenni ediyorum ki bu kadar saçma olmasının altında da bir sebep vardır umarım. düşünsenize; aslında night king'in yegane amacı kendisini yok etmek. 8000 yıl önce akgezenler insanlığa saldırdığında insanlar tarafından geri püskürtüldüler ama öldürülmediler. ondan öncesini bilemiyoruz. ama benim düşünceme göre bir döngü var. yani 8000-9000 yılda bir akgezenler tekrar ortaya çıkıyor. bence bran gelecekte night king olacak. night king de bunu biliyor. ve o yüzden tüm amacı bran'i öldürmekti bu bölümde. yani amacı aslında kendisini yok etmek.
geçen bölümde bran ne söyledi hatırlar mısınız? dedi ki; night king savaş gecesinde beni öldürmeye gelecek. peki bunu nereden biliyor? geleceği göremediğini hepimiz biliyoruz. çünkü kendisine night king'in ejderha ateşiyle öldürülebileceği sorulduğunda buna " bilmiyorum çünkü bunu kimse denemedi " dedi. geçmişi görebiliyor ama geleceği göremiyor. geleceği görse idi bunun mümkün olmadığını söyleyebilirdi. bence night king'in kendisi için geleceğini bilmesinin sebebi aralarında bir bağ olması. yani kendisinin de gelecekteki night king olabileceği. night king'in ilk insanların kanını taşıdığını biliyoruz. bran ise bir stark. starklar da ilk insanların kanını taşıyor.
her neyse bran dedi ki; "night king beni öldürmeye gelecek, sebebi ise tüm tarihi bilmem. tarihi yok ederse yaşamı da yok eder." peki size bir sorum var; ak gezenler yüzebiliyor mu ? cevabını hepimiz biliyoruz. yüzemiyorlar. westerostaki tüm insanlığı yok etse bile dar denizin karşısındaki insanlar halen yaşamaya devam edecek. yani tüm yaşamı ve insanlığı yok edemeyecek. tarih yine dar denizin karşısındaki insanlar tarafından bilinecek. o zaman burdan şöyle bir sonuç çıkıyor; night king sadece westerosu fethetmek istiyor. sizce de saçma değil mi bu? sadece westerosu fethetmek isteseydi bran'le bu kadar uğraşmazdı diye düşünüyorum.
işte burada teorime geliyoruz. bran'i yok etmek istiyor evet ama bran'in tüm tarihi bilmesinden dolayı değil. çünkü tüm westerostaki tarihi ve yaşamı silse bile dar denizin karşısında insanlar ögrenmeye devam edecekler. bran'i öldürmek istiyor çünkü bran'in gelecekteki night king olduğunu biliyor. dikkat ettiniz mi? bran'in karşısına çıkınca ona bakışı biraz tuhaftı. sanki onu sadece öldürmek istemiyor, gözleriyle bir şey anlatıyor gibiydi. işte anlattığı şey buydu; "kendisini yok etmek istediği için de bran'i yok etmek istiyor." aslında arya bu bölümde night king'i öldürerek çok büyük bir hata yaptı. önce night king bran'i öldürmeliydi. ve keşke dizinin sonu şöyle bitse;
düşünsenize yedi krallıkta savaşlar bitmiş, cersei-jon-dany üçlüsünden birisi tahta çıkmış ve artık yedi krallığa bir refah geldiği düşünülüyor. savaştan yorulmuş mutlu insanları görüyoruz kings landingte. ve son sahne... kuzeyde karlı bi yerde. bran'i görüyoruz sandalyesinde otururken, arkası dönük, birden ayağa kalkıyor ve hepimiz şaşırıyoruz. sonra kameraya dönüyor ve ta da!! gözleri mavi. kameraya bakıp 2 saniye gülümsedikten sonra game of thrones bitiyor. ve aslında hiçbir şeyin bitmediğini ve yazımın başında da bahsettiğim 8000 yıllık döngünün başına döndüğümüzü görüyoruz.
keşke böyle bitse ya. lütfen böyle bitebilir mi? işte o zaman bu bölümü bu kadar eleştirdiğim için pişman olurdum. o zaman bu bölüm(8x3)deki abukluklar anlam kazanmış olurdu. o yüzden hem temennilerim böyle bitmesi yönünde hem de bu bölümün bu kadar saçma olmasını sonradan buraya bağlayabilirler diye düşünüyorum.
bu arada melisandre'nin gözlerinin alev alev olduğu sahnenin gifi varsa atın lütfen :) bölümün en epik anıydı. onun dışında tırt.
edit: hiçbir yerde bulamayınca kendim yaptım gifi;
•
İleti Sayısı: 1,494
Imperium:
5
(29-04-2019, 15:04)fodunkiran : Biz bunu derken https://www.imdb.com/title/tt0944947 insanlar 9.5 ortalama puan vermiş. İnsanlar çok tuhaf.
Büyük savaş diye Resident Evil kitlediler, sabileri eğlendiriyorlar işte. Siyah ekranda kendi yüzünümü yarım saat izledim zaten bu seri değil de başka bir şey olsaydı eleştiriden geçilmezdi.
GRRM'de üç aşağı beş yukarı aynı şeyleri yazacak. O da o duvarın aşılması ve bir ejderha kaptırmalarını bunların hepsinin malum kişiyi ikna etmek gibi bir amaç güdeceğini yazdı bekletiyor gibi hissediyorum.
•
İleti Sayısı: 134
Imperium:
0
nerede kuzey hikayelerinde anlatılan uzun gece: karanlıkta doğup karanlıkta ölen insanlar, soğuktan tahtlarında donan krallar, bebeklerini acı çekmesin diye doğduklarında öldüren anneler.
bir bölümde bitti be wight walkerların davası. bölüm baştan aşağı mantıksızlık doluydu. aksiyon sahneleri bile saçmaydı bence.
İleti Sayısı: 3,336
Imperium:
56
Diziyi berbat ettiler. Dexter v2 oldu. İzlemez olaydım bu sezonu.
İleti Sayısı: 136
Imperium:
0
Ben bolumu cok begendim.Zevkler ve renkler tartisilmaz tabi ama begenmeyenleri anlayamiyorum.
Bu bir dizi ve acik konuscam tek bu bolumdeki savas sahnesi bile endgameden daha guzeldi.Ikisini yan yana koyun bunu secerim.
Yok film gece cekilmismis yok kalite kotuymus.Buyuk kuzey savasi gunduz mu cekilcekti?
Kalitesiz parlak TN panellerle izlerseniz tabi ki goremezsiniz gece goruntulerini:D
Iyi bir hoparlorunuz yoksa hissedemezsiniz atmosferi...
Dizide eksikler yok mu var tabiki...
Ama bu bir dizi ve bu bolumu sinemada izlemeyi endgameden daha cok izlerdim.
Endgame puanim 6 olursa buna 9 olur...
Yok night kingi jaime oldurseymis daha guzel olurmus falan...
Aryaya nasil harcatilirmis cok malca taktik yapmis yasayanlar.Benim anlamadigim Night Walker bu savasi belkide bin yillardir planliyor Danerys ayaginin tozuyla daha yeni gelmis vakit mi var iyi taktik yapicaklar.
Kuzeyin icinden gececekleri belliydi oylede oldu Nightin olcegide belliydi bu bolum oda oldu.6 bolumde bitcek 3 gitti geriye kaldi 3.Dizinin adi zaten taht oyunlari zombilerin olmasi bile sacma.
•
Imperium:
0
29-04-2019, 19:40
(Son Düzenleme: 29-04-2019, 19:41, Düzenleyen: fodunkiran.)
(29-04-2019, 17:15)Kurt Knispel : (29-04-2019, 15:04)fodunkiran : Biz bunu derken https://www.imdb.com/title/tt0944947 insanlar 9.5 ortalama puan vermiş. İnsanlar çok tuhaf.
Büyük savaş diye Resident Evil kitlediler, sabileri eğlendiriyorlar işte. Siyah ekranda kendi yüzünümü yarım saat izledim zaten bu seri değil de başka bir şey olsaydı eleştiriden geçilmezdi.
GRRM'de üç aşağı beş yukarı aynı şeyleri yazacak. O da o duvarın aşılması ve bir ejderha kaptırmalarını bunların hepsinin malum kişiyi ikna etmek gibi bir amaç güdeceğini yazdı bekletiyor gibi hissediyorum.
Ben %99 ihtimalle aynı şeyi görmeyeceğimizi düşünüyorum. Kitapla dizi mevcut durumda fazlasıyla ayrıştı. Diyelim ki çok benzer bir yola girdiler. Ejderha kaptırma kısmının dizide ki gibi olması tamamiyle imkansız bir durum zaten ışınlana ışınlana bir hale getirdiler 7. sezonda. Ayrıca 3.gözlü karga konusuna gelelim iyi bir amaç uğruna hareket etmediği kitapta çok büyük bir olasılık. Stannisin winterfelli alması, kitapta olup dizide olmayan Lady Stoneheart, Dorne hikayesi, Genç Griff ve Euron Greyjoy zaten kitaptakinden bambaşka bir kişi dizide herşeyi üst üste koyunca hiç sanmıyorum. Tabi bu demek değildir. Başarılı bir Winterfell savunması Arya'nın rolü gibi bir şeyler yapmayacak. Belki planı öyle olabilir fakat yapısı bambaşka olacaktır. David Benioff'un vs. açıklamalarına bakınca bunun böyle olmayacağını gösterdiğini düşünüyorum. Bu arada George'un kitabı dizi biter bitmez yakın bir tarihte yayınlayacağını bekliyorum. Dizinin hypeını kullanıp daha fazla kitap satmak için en uygun zaman, dizi yapımcıları özellikle istemişte olabilir. Kitap dizi ve kitabın ayrıldığı noktalarda çıksa kitap takipçileri tarafından topa tutulacaklarını tahmin ediyorlardır.
•
İleti Sayısı: 8,058
Imperium:
91
(29-04-2019, 19:04)clnn : Ben bolumu cok begendim.Zevkler ve renkler tartisilmaz tabi ama begenmeyenleri anlayamiyorum.
Bu bir dizi ve acik konuscam tek bu bolumdeki savas sahnesi bile endgameden daha guzeldi.Ikisini yan yana koyun bunu secerim.
Yok film gece cekilmismis yok kalite kotuymus.Buyuk kuzey savasi gunduz mu cekilcekti?
Kalitesiz parlak TN panellerle izlerseniz tabi ki goremezsiniz gece goruntulerini:D
Aryaya nasil harcatilirmis cok malca taktik yapmis yasayanlar.Benim anlamadigim Night Walker bu savasi belkide bin yillardir planliyor Danerys ayaginin tozuyla daha yeni gelmis vakit mi var iyi taktik yapicaklar.
Kuzeyin icinden gececekleri belliydi oylede oldu Nightin olcegide belliydi bu bolum oda oldu.6 bolumde bitcek 3 gitti geriye kaldi 3.Dizinin adi zaten taht oyunlari zombilerin olmasi bile sacma.
Çamur gibi grafiklerle, kimin naptığı anlaşılmayan ortaya karışık saçma bi kurguyla, hya hya diye mortal kombat vari seslerle, jason statham'ın 2000lerden kalma filmlerinde kullandığı seri kamera geçişleri gibi ucuz numaralarla ve çekim hatalarını saklamak için yaptıkları karartma ve dumanla sağolsun büyük savaş falan göremedik. Herkesi kamerada gösterelim ama kimseyi tam göstermeyelim. Oyuncular kameranın önünden geçsinler ara sıra. Ama savaş falan olursa da kadrajın dışına sallasınlar kılıcı. Aman dövüş sahnesi falan masraflı olur demişler. Kameraya bi girip bi çıkan kılıç darbeleri, tam başına bişey gelecekken kamera kapatılıp kurtulan karakterler, hiç bir akla mantığa sığmayan savaş taktiği vs daha anlatılcak çok eksisi var. Bi world war z sahnesi çekeceklerdi altı üstü yok çekemediler. Bi Hardhome sahnesi çekeceklerdi. Bütçeleri yetmedi ona da heralde. Bi Helm's Deep çekiceklerdi. Onun hayalini bile kuramamışlar zaten belli. Bi tane tek çekim savaş sahnesi yoktu adam akıllı. Venomdaki iki sülüğün karanlıkta anlamsızca it dalaşına girdiği kimin kime vurduğu belli olmayan sahne gibi dövüş sahneleri vardı. Senaryo kısmına hiç girmiyorum bile. Sadece çekim ve kurgudan dolayı bile rezalet bi bölümdü. Senaryoda 8 sezondur biriktirdikleri detayları nası hiç kullanmadan çöpe attıklarına falan girersem zaten diziye yazık olur. Kaç sezonun hatrına katlandık ama yok yani bitti. Bi ara Yüzüklerin Efendisi ile kıyaslıyorlardı. Hakkaten bi ara Yüzüklerin Efendisi ile kıyaslanacak kaliteye çıkmıştı. Ama şu bölümden sonra kıyaslamayı geç aynı cümlede bulunmayı bile hak etmiyor. Gece çekilmiş film görmemişsin heralde. Bi açıp Helm's Deep izle bunun üstüne. Gözün gönlün açılsın. GoT bu bölümden sonra Lotr yerine Resident Evil ile falan kıyaslanmalı. 2. sınıf zombi dizisi olarak kendi klasmanını belirledi.
Sic Parvis Magna
İleti Sayısı: 136
Imperium:
0
(29-04-2019, 20:54)altnkurt : (29-04-2019, 19:04)clnn : Ben bolumu cok begendim.Zevkler ve renkler tartisilmaz tabi ama begenmeyenleri anlayamiyorum.
Çamur gibi grafiklerle, kimin naptığı anlaşılmayan ortaya karışık saçma bi kurguyla, hya hya diye mortal kombat vari seslerle, jason statham'ın 2000lerden kalma filmlerinde kullandığı seri kamera geçişleri gibi ucuz numaralarla ve çekim hatalarını saklamak için yaptıkları karartma ve dumanla sağolsun büyük savaş falan göremedik. Herkesi kamerada gösterelim ama kimseyi tam göstermeyelim. Oyuncular kameranın önünden geçsinler ara sıra. Ama savaş falan olursa da kadrajın dışına sallasınlar kılıcı. Aman dövüş sahnesi falan masraflı olur demişler. Kameraya bi girip bi çıkan kılıç darbeleri, tam başına bişey gelecekken kamera kapatılıp kurtulan karakterler, hiç bir akla mantığa sığmayan savaş taktiği vs daha anlatılcak çok eksisi var. Bi world war z sahnesi çekeceklerdi altı üstü yok çekemediler. Bi Hardhome sahnesi çekeceklerdi. Bütçeleri yetmedi ona da heralde. Bi Helm's Deep çekiceklerdi. Onun hayalini bile kuramamışlar zaten belli. Bi tane tek çekim savaş sahnesi yoktu adam akıllı. Venomdaki iki sülüğün karanlıkta anlamsızca it dalaşına girdiği kimin kime vurduğu belli olmayan sahne gibi dövüş sahneleri vardı. Senaryo kısmına hiç girmiyorum bile. Sadece çekim ve kurgudan dolayı bile rezalet bi bölümdü. Senaryoda 8 sezondur biriktirdikleri detayları nası hiç kullanmadan çöpe attıklarına falan girersem zaten diziye yazık olur. Kaç sezonun hatrına katlandık ama yok yani bitti. Bi ara Yüzüklerin Efendisi ile kıyaslıyorlardı. Hakkaten bi ara Yüzüklerin Efendisi ile kıyaslanacak kaliteye çıkmıştı. Ama şu bölümden sonra kıyaslamayı geç aynı cümlede bulunmayı bile hak etmiyor. Gece çekilmiş film görmemişsin heralde. Bi açıp Helm's Deep izle bunun üstüne. Gözün gönlün açılsın. GoT bu bölümden sonra Lotr yerine Resident Evil ile falan kıyaslanmalı. 2. sınıf zombi dizisi olarak kendi klasmanını belirledi.
Bu bir dizi bolum basina 25m dolar ya harcaniyodur ya harcanmiyordur.Ayrica Helm's Deep ile kiyasliyorsun.Birisini Tolkien yazdi Tolkien bana gore 20.yy en iyi kurgu yazaridir hayatini ona adamistir adam kendi evrenini yaratmis hayati boyunca orta cagi kurgulamis yetmemis bir dil bile yaratmistir.Bana gore Tolkienin kaleminden cikan hicbir esere degil GOT,HBO nun tum dizileri toplasan denk olamaz.Benim siniflamam su:
HBO'nun herhangi bir dizisi Netflixin tum dizilerini alir.
Tolkienin tek bir eseri 21. yy. daki tum bilim kurgulari alir.
Birde Migfer Dibi savasi dunyanin bir cok yerinde ders olarak verilen bir savas.Ayrica o filmde 300m dolar harcanmistir.GOT bir HBO dizisi harcadigini ne kadar karsiliyor oda tartisilir.GOT bana gore hicbir zaman o kulvarda olmamisti ayrica kendi yazdigimiz senaryolarla diziyi kotulememiz ne kadar dogru LOTR da ozaman gandalf yuzugu bulldugunda kartallarla yuzugu hukum dagina atsaydi
Film ile diziyi karsilastiriyosun bide karsilastirdigin film puan olarak number one olan bir film.Peter reis yuzuklerin efendisini iyi kurguladi yeterli miydi degildi tabiki ama Hobbitte napti onu yapabildi mi?
•
İleti Sayısı: 2,840
Imperium:
47
•
İleti Sayısı: 740
Imperium:
22
7. Sezondan beri gözle görülür şekilde kalite düşüşü yaşayan dizi bu bölümüyle adeta izleyicileriyle dalga geçti. Adeta karanlık ve çamur seyrettik. Helm's Deep ile kıyaslayanlar Peter Jackson'un evine gidip tövbe etsinler bence. George Martin diziden elini ayağını çektiğinden beri dizi gititkçe alçalan bir grafik çiziyor.
Son 3 sezonun kurgusunu Night King üstüne kur ve Night King'i 3 sezonda 3 bölüm gösterip akıl dışı bir sahneyle Arya'ya öldürt. Senaryoyu sanırım ben yazsam daha iyi yazacağıma emin olabilirim. Jon ve Daenerys sahneleri mantık dışıydı. Senaristler Jon bu evrenin ilahıdır, 1 vs 500 savaşır burnu kanamaz ve tahta geçecektir ona göre seyredin deseler de biz de onlar da rahatlasalar. Küçük kamera ve ucuz oyunlarıyla seyircilere yedirmeye çalıştıkları bir savaş oldu. Blackwater, Hardhome ve Battle of Bastards'tan çok daha kötü bir savaştı. Kitapların hepsini okuyan ve diziyi 1. sezon yayınlanırken takip etmeye başlamış biri olarak söylüyorum ki artık dizinin sonuna dair pek bir heyecanım kalmadı. Son 3 bölümü de bundan daha ucuz 1-2 savaşla geçirip en sonunda da belki ufak bir sürprizle diziyi bitirecekler tahminimce. TWD ve Vikings gibi GOT'un da uzatınca sapıtan diziler arasına girebileceği aklımın ucundan bile geçmezdi.
•
İleti Sayısı: 8,058
Imperium:
91
(29-04-2019, 21:28)clnn : Tolkienin tek bir eseri 21. yy. daki tum bilim kurgulari alir.
Filmle diziyi ben karşılaştırmıyorum. Millet karşılaştırıyor. Ama önemli değil şu laftan sonra beni aldın.
Sic Parvis Magna
•
İleti Sayısı: 1,125
Imperium:
24
Night King'in işi bitti. Cercei'nin işi de bitecek görünen o ki... 3 bölüm var daha. Cercei ile yapacakları savaş 3 bölüm sürmeyeceğine göre ne anlatacklar acaba?
•
İleti Sayısı: 731
Imperium:
3
Bu dizi zirvesinde, yani taht oyunlarına odaklandığı ilk 3-4 sezon Yüzüklerin Efendisi'nden daha iyiydi, şu an ise Yüzüklerin Efendisi'nin kötü bir kopyası haline geldi. G.R.R.R.R.R.R Martin umarım mutludur başyapıtının düştüğü bu halden.
•
İleti Sayısı: 26,428
Imperium:
139
(30-04-2019, 02:08)Wickhart : Night King'in işi bitti. Cercei'nin işi de bitecek görünen o ki... 3 bölüm var daha. Cercei ile yapacakları savaş 3 bölüm sürmeyeceğine göre ne anlatacklar acaba?
Benim tahminim:
4. bölüm = NK savaşı sonrası toparlama - Cersei savaşı öncesi
5. bölüm = Cersei ile savaş
6. bölüm = Cersei savaşı sonrası komple toparlama
•
|