İleti Sayısı: 292
Üyelik Yılı: 2017
Imperium:
1
(18-05-2019, 08:19)Kurt Knispel : (18-05-2019, 01:26)Yohaynes :
Kitapla dizinin çok farklı olacağını düşünüyorum ben.Çünkü kitapta Elia Martel ve Rhaegar Targaryenin oğlu Genç Griff yaşıyor,taht sırasında Jon ve Dannynin önünde hak olarak.En basitinden Tyrion gibi bir karakter Aegonun yanında.Keşke şu senaristler aceleye getirip bitirmeye çalışmasalardı diziyi.Çok daha güzel şeyler izleyebilirdik.
Tyrion Aegon'un yanında değil. Rhaegar'ın oğlu olduğunu iddia ediyor ama değil. Kitapları okudun mu? Bu soruyu sormamı ofansif bulma lütfen Türkiye'de kitap okuma oranları bariz.
Kitaplar aynı sonla bitecek. Diyar'ın desteği muhtemelen fake Aegon'un yanında olacak. Cersei'nin o kadar tahtta oturacağını sanmıyorum. Aegon muhtemelen Dany'nin bardağını taşıran kısım olacak. Varys'in Dany elinden ölümünün de kitaplarda işleneceğini varsayıyorum bu kurgu akla yatkın geliyor.
Kitapları bitireler bayağı bir zaman oldu.Aklımda kalan Lord Connington,Rhaegar'ın en güvendiği adamı,genç Griffi(Aegon Targaryen,Mountainin öldürdüğü söylenilen).Essosta eğittiği,Tyrionu taş adamlardan kurtardığı ve şu an en son olarak Tyrionun onlarla seyahat ettiğini hatırlıyorum.Kitapta daha battle of bastards bile olmadı.Fake Aegon demenin sebebi sanırsam kendisinin bir Blackfyre olduğunu düşünüyorsun.Yani kesinlikle oğulları değil denilmemeli bence.Onun dışında Dorne dizide çok çabuk atlandı.Night Kingi saymıyorum bile.Kitabın çok farklı bir sonla biteceğini düşünüyorum.Sızan senaryodaki gibi bitmemeli.G.r.r. Martin böyle bir seriyi saçma bir şekilde sonlandırmaz diye umuyorum.
•
İleti Sayısı: 1,494
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
5
Bu başlığa giren artık son bölümü izlemiştir sanıyorum. Buradan itibaren spoiler kullanmak bana komik gelecek.
Kitapta Tyrion rotasını Dany'e çevirdi çünkü Jorah tarafından kaçırıldı. Dizi sonu ve kitap sonu aynı olacak bu GRRM tarafından da onaylandı. Benim son ile bir problemim de yok. Sona nasıl geldiğimiz kitapta farklı olacak.
İleti Sayısı: 731
Imperium:
3
Dizinin ve kitabın sonu aynı olmayacak zira kitabın sonu diye bir şey olmayacak. Martin geçen kendisinin de söylediği üzere yarattığı zibilyon tane storylineı bağlamakta zorlanıyor ve büyük ihtimalle ölene kadar değil iki kitabı bir kitabı dahi bitiremeyecek.
Aşağıdaki 1 üye TurkJedi nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye TurkJedi nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Yohaynes
Imperium:
5
•
İleti Sayısı: 1,039
Üyelik Yılı: 2018
Imperium:
6
•
Imperium:
5
Çok kötü bir son izliceksiniz. Kafa patlatmak istemiyorum bitti gitti. Kitapları da zor okurum hayal kırıklığı bir serüven.
•
İleti Sayısı: 26,428
Imperium:
139
Tüm sezon boyunca müthiş kalitesiz bir olay örgüsü, felaket diyaloglar, oldu bittiye getirilen tuhaf olaylar. Herhalde hayatımda ilk defa yapımcı/senarist adı aklımda tutup bu adamların isimlerini gördüğüm filmden diziden uzak duracağım. Game of Thrones'ta her zaman bir "sert gerçeklik" ve şaşırtma unsuru hakimdi ancak her karakterin bir kişisel hikayesi, kendince sezonlar boyunca öne çıkardığı değerleri, pişmanlıkları vardı. Bu sezonda belki Theon hariç her karakter biçildi. Jaime'ye - ki tüm hikayesi masumları korumak için kralını öldürmesi sebebiyle onursuz biri olarak damgalanmasına dayanıyor - "masumlar kimin umrunda" dedirtildi, 2 bölüm önce "Ben Bran Stark değilim, Winterfell Lordu olmam" diyen Bran'ı kral yaptılar. Tuhaf bir elektif monarşiye geçildi kuzeyi Sansa Stark yönetiyor kimle evlenecek belli değil CK2'deki gibi matrilineal mi evlendirecekler?
Birçok yönden üzücü, Arya'ya suikastçi oldu dedik kaşif çıktı. 3. bölümde yok edilip, 4. bölümde yeniden spawnlanıp 5. bölümde binlerce rakama ulaşan Dothrakilere herhalde 6. bölümde disband attılar. Arya'yı Braavos'ta karnından 10 kere bıçakladılar atlayıp zıplayıp kendisini suya attı gelip Night King'i öldürdü Daenerys'e bir bıçak geçirdiler konuşamadan hayatını kaybetti.
Bu konuda daha önce yazdığım gibi kitapta da olayların bu şekilde gelişeceğini ancak daha iyi işleneceğini düşünüyorum. Açıkçası Game of Thrones'ta kimin yendiğinin vs. de çok önemi yoktu benim için, işin sonunda Night King kazansa bile mantıklı işlenmesi durumunda "vay be ne diziydi ama" diyebilirdim, dizinin 1. 2. sezonu bu şekilde çekilse izleneceğini de sanmıyorum.
•
Imperium:
5
Star Wars'un yeni üçlemesini bu adamlar çekecek. Hatta SW ile uğraşıp GOT'dan sıkıldılar falan diyorlar. SW'ye yeni 3leme niye yapıyoruz daha 3.yü bitirmedik falan derken bunlarla 4.sü mü çekilir ya? Disney'de aklı başında bir adam varsa Allah rızası şutlasın şunları.
•
İleti Sayısı: 8,058
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
91
Game of Thrones'a benzer bişey izledik. Yorumsuz bi finaldi. Neyse ki bitti de kurtulduk.
Sic Parvis Magna
•
İleti Sayısı: 510
Imperium:
0
dı kuin in dı nort
Sezona sövdük sövdük ama yinede önceki bölümler bir şekilde senaryodan çok çok rahatsız olsak da izlenmeyecek durumda değildi. Bu bölümü izlerken ciddi ciddi ekrana kusacaktım katletmenin de bir adabı vardır. Bence daha fazla bir şey söylemeye gerek yok. Gelin hep beraber Kanal7'deki kötü kötü Hint dizilerini izleyelim onların daha iyi senaryoları var. Bu sezonu sonuna kadar izlemeyi başarıyorsak onlara da şans tanımalıyız.
•
İleti Sayısı: 2,859
Imperium:
15
sızan senaryo aynen gerçekleşmiş belli ki..bu kadar güzel başlayan bir proje bu kadar kötü bitirilmemeliydi.yazık oldu.
•
İleti Sayısı: 1,035
Imperium:
10
8.sezonu ısrarla çekmek istememelerinin nedenini anlamış olduk
•
İleti Sayısı: 762
Imperium:
3
(08-05-2019, 10:24)Emirhan :
Bronn'un dahi tutması üzdü. Birkaç güzel sahne dışında çok kötüydü. Drogon'un Jon'u öldürmemesinin nedeni neydi hala anlayabilmiş değilim. Şu son bölümü beşinci bölüme ekleyebilirlermiş uzun uzun sahnelerle boğmak yerine.
Ayrıca bu adamlara Star Wars'un emanet edilmesini daha iyi anlıyorum. Star Wars'un son çıkan filmlerinin kalitesi de GoT'un son üç sezonu kalitesinde olduğundan gelecek filmlerin seyirciye yabancı gelmesini istememişler.
Vir sapit qui pauca loquitur
İleti Sayısı: 162
Imperium:
0
20-05-2019, 14:16
(Son Düzenleme: 20-05-2019, 14:19, Düzenleyen: Carpathia.)
(20-05-2019, 05:59)Duman :
Tüm sezon boyunca müthiş kalitesiz bir olay örgüsü, felaket diyaloglar, oldu bittiye getirilen tuhaf olaylar. Herhalde hayatımda ilk defa yapımcı/senarist adı aklımda tutup bu adamların isimlerini gördüğüm filmden diziden uzak duracağım. Game of Thrones'ta her zaman bir "sert gerçeklik" ve şaşırtma unsuru hakimdi ancak her karakterin bir kişisel hikayesi, kendince sezonlar boyunca öne çıkardığı değerleri, pişmanlıkları vardı. Bu sezonda belki Theon hariç her karakter biçildi. Jaime'ye - ki tüm hikayesi masumları korumak için kralını öldürmesi sebebiyle onursuz biri olarak damgalanmasına dayanıyor - "masumlar kimin umrunda" dedirtildi, 2 bölüm önce "Ben Bran Stark değilim, Winterfell Lordu olmam" diyen Bran'ı kral yaptılar. Tuhaf bir elektif monarşiye geçildi kuzeyi Sansa Stark yönetiyor kimle evlenecek belli değil CK2'deki gibi matrilineal mi evlendirecekler?
Birçok yönden üzücü, Arya'ya suikastçi oldu dedik kaşif çıktı. 3. bölümde yok edilip, 4. bölümde yeniden spawnlanıp 5. bölümde binlerce rakama ulaşan Dothrakilere herhalde 6. bölümde disband attılar. Arya'yı Braavos'ta karnından 10 kere bıçakladılar atlayıp zıplayıp kendisini suya attı gelip Night King'i öldürdü Daenerys'e bir bıçak geçirdiler konuşamadan hayatını kaybetti.
Bu konuda daha önce yazdığım gibi kitapta da olayların bu şekilde gelişeceğini ancak daha iyi işleneceğini düşünüyorum. Açıkçası Game of Thrones'ta kimin yendiğinin vs. de çok önemi yoktu benim için, işin sonunda Night King kazansa bile mantıklı işlenmesi durumunda "vay be ne diziydi ama" diyebilirdim, dizinin 1. 2. sezonu bu şekilde çekilse izleneceğini de sanmıyorum.
öncelikle son sezonu beğenmediğimi belirteyim. daha iyisini bekliyordum. özellikle en büyük hayal kırıklığımı 8x3'de yaşadım.
arya suikastçi oldu evet. ama arya öldürmeyi sevdiği için veya bir savaşçı olduğu için suikastçi olmadı. onu bu kadere götüren verdiği kayıplardı ve içindeki intikam arzusuydu. zaten bütün düşmanları ortadan kalktı. onun için artık öldürülmesi gereken kimse kalmadı. ve 6x8'de arya'nın tiyatrocu lady crane ile olan bir sohbetinde şöyle bir diyalog geçiyordu ;
"essos is east, westeros is west and what is west of westeros?" daha o bölümden anlamıştım arya'nın sonunun böyle olacağını. açıkçası bunu bekliyordum. çünkü kendisi hiçbir zaman bir leydi gibi olmadı aksine bir maceracıydı. arya'ya biçilen sonu çok doğru buldum açıkçası.
---
jaime lannister konusuna gelirsek, ona biçilen sonun da çok doğru olduğunu düşünüyorum. çünkü kendisinin en büyük zayıflığı cersei. yaptığı her şeyi cersei için yaptı. zaten bunu kendisi de söyledi. cersei'ye dönebilmek için kendi kuzenini öldürdü, nehirovadaki tüm çocukları öldürmekle tehdit etti vs. ama içinde bir iyilik de var, deli kral'ı öldürmesi, büyük savaş için kuzeye gelmesi, tyrion'u idamdan kurtarması. ama yazının başında söylediğim gibi seri boyunca bize anlatılan şey; bu adamın en büyük zayıflığının cersei olduğuydu.
hatta prenses myrcella'yı kurtarmak için bronn'la dorne'a gittiklerinde bronn kendisine nasıl ölmek istediğini sorduğunda " sevdiğim kadının kollarında " demişti.
nasıl ki halkın iyiliği için deli kral'ı öldürdükten sonra, yani halka karşı sorumluluğunu yerine getirdikten sonra cersei ile olmaya devam ettiyse, kuzeye gidip yine insanlık için savaştıktan sonra cersei'ye dönmesi tam da onun karakterine uygun bir davranıştı. aksini beklemiyordum hiçbir zaman.
onun dışında söylediklerine harfiyen katılıyorum
bu sezon zaten senaryoda mantık aramayı falan bıraktım da,
ya arkadaş. o nasıl bir seçimdi? 3 saniyede kral seçtiler ya resmen. hele ki o dorne lu prensin tavırları falan çok komikti. 2 sezon boyunca dorne'dan bir sahne bile göstermediler. insanlık tarihinin en büyük savaşı olan winterfell savaşı oldu ve bitti ama westeros lordlarından hiçbirisinin bu konuyla ilgili duygu düşüncelerini görmedik. sadece targaryen, stark, arryn, yabanıllar ve birkaç tane kuzeyli hane savaştı o savaşta.
koskoca dorne, fırtına toprakları, menzil lordları ve hatta nehirova, freylerin kalesi olan ikizler ne durumda göremedik son 3 sezondur. ya çok zor olmamalıydı 3-5 er dakikalık sahneler serpiştirmek bu ailelerin duygu düşünceleriyle ilgili durum değerlendirmesi yaptığı.
ayrıca bütün bir millet jon snow'a dany'i öldürmesi yönünde telkin verdi. arya, tyrion bunu destekledi. ve kim olsa bunu yapardı. jon'un yaptığı son derece doğru bir olaydı ve anladığımız kadarıyla herkes de bunu onaylıyor. e arkadaşım neden bu adamı sürgün ettiniz ki o zaman? hikayesinin sonu kuzeyde bitmeliydi bence de evet ama bu şekilde olmamalıydı. bari son bölümde bunu düzgün yapsaydınız. jon'da arya gibi başını alıp kuzeye gidebilirdi ama bu şekilde olmamalıydı. jon'un sürgün edilmesinin sebebi, kıçı kırık gri solucan'ın öyle istemesinden dolayı mı yani sadece? sen kimsin demezler mi adama?
her şeye rağmen dizi bitti. tv tarihinin en iyi dizilerinden birini zamanında izlediğimiz için şanslı olduğumuzu düşünüyorum. her ne kadar son 2 sezon düşüşe geçmiş olsa da. (bu arada en iyi sezon 2. sezondu bana göre.) özleneceksin game of thrones.
•
İleti Sayısı: 8,058
Imperium:
91
Yorum yapasım gelmiyor. İyi kötü bitti işte. Tatmin olmadığım bi çok nokta var. Ciğerimin soğumadığı bi çok nokta var. Yapacak bişey yok. Efsane bi serinin adım adım dibe vuruşunu izledik. Daha da kimse GoT falan övmez heralde bu rezillikten sonra. En azından bu da bi tesellidir.
Sic Parvis Magna
•
İleti Sayısı: 3,510
Imperium:
51
İleti Sayısı: 2,138
Imperium:
1
Game of thrones dediniz dediniz bak şimdi ne oldu
•
İleti Sayısı: 607
Imperium:
18
Çıtayı Allahuekber dağlarına kadar yükselttiklerinden ardından gelen Süphan Dağı falan kesmez gibi görünüyor ama yine iyiydi olması gerektiği gibi ucu açık çok nokta ve hayal gücüne imkan tanıyan sahneler ile bitirdiler. Dizi aleminde raconu kestiler artık dizi aleminde herşey eskisi gibi olmayacak. Lotr dizisi için adamlar boşuna 1 milyar dolar ayırdık demiyorlar sırf bu çıta yüzünden.
•
İleti Sayısı: 1,125
Imperium:
24
•
İleti Sayısı: 2,138
Imperium:
1
Dizinin sonu ck2 de taht değişikliği sırasında bug oluşmuşta oyun saçmalamış hissi verdi.
Aşağıdaki 1 üye Semavi7 nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Semavi7 nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• altnkurt
|