10-12-2019, 17:49
(Son Düzenleme: 26-02-2024, 12:28, Düzenleyen: Elefsar. Toplamda 1 kere düzenlenmiş.)
Kültürel Tatlar:Sebzeli karidesli Noodles
Evde yapabileceğiniz çin mutfağından basit ve pratik bir yemek
Hazırlık: 12 dakika | Pişirme: 12 dakika
Zorluk: Kolay | Kaç Kişilik:3 Porsiyon
Malzemeler
- 300 gr noodle
- 250 gr karides
- 1 havuç (varsa haşlanmış, doğranmış brokoli)
- 1 soğan, 2 diş doğranmış sarımsak
- 3-4 mantar
- 1er kapya ve yeşil biber(varsa sarı biber de olur)(içindeki damar kısımlarını mutlaka alın)
- Çeyrek beyaz lahana, 5 sap yeşil soğan
- Sıvı yağ (varsa susam yağı daha iyi olur)
- Soya sosu, oyster sosu, balık yağı
Hazırlanışı
- Tavaya yağ ekleyip ısınınca havuç, soğan ve sarımsakları ekleyip sotelemeye başlıyoruz.Soğanların rengi değişince biberleri ekliyoruz.
- Biberler de ölmeye başlayınca mantarı, mantardan 1 dk sonra noodles'ı ve yaklaşık 1 kaşık soya sosu, yarımşar kaşık oyster ve balık yağı ekliyoruz.
- 3 dk daha soteledikten sonra lahana ve en son karidesleri ve yeşil soğanı ekliyoruz.
- Karidesleri ekledikten 2 dk sonra tavayı alın. Afiyet olsun.
Püf Noktası
- Gençler bu çin mutfağı yemekleri genelde wok dediğimiz tavalarda olur ve bu tavaların amacı stir-fry dedigimiz az yağla, durmadan soteleyerek normalde 1 saatte yapacağımız yemeği 5 dkda yapmaktır. Bu sebeple wok kullanırsak ve tavayı yağı eklemeden önce ısıtmaya başlarsak tam istediğimiz uzakdoğu lezzeti yakalarız.
- Yüksek ateşte pişirmeniz gerekmekte ve pişirirken gıdaları yakmamaya dikkat edin.
Ayrıca sotelerken tavayı ocaktan fazla uzaklaştırmayın. Sıcaklığını kaybetmemesi lazım.
- Sebzeleri mümkün oldugunca eşit boyutlarda ve julyen kesmelisiniz. Görüntü açısından daha iyi durur.
- Kesinlikle tuz atmıyoruz. Zaten soya ve oyster sosları yeterince tuzlu.
- Karidesleri suda yıkayıp, kağıt havlu üzerine serip kuruladıktan sonra kullanmalıyız.