İleti Sayısı: 867
Üyelik Yılı: 2020
Imperium:
1
16-04-2023, 17:46
(Son Düzenleme: 16-04-2023, 17:48, Düzenleyen: Legnica. Toplamda 1 kere düzenlenmiş.)
Dlc çıktığında ilk denemem Osmanlı ile olacak, ayrıca dekadans tetiklenmeden önce kaydın yedeğini alacağım ve seferi iki yola ayıracağım amacım o noktada wersterne geçmek mi daha mantıklı yoksa yeniçerileri reforme edip yeniçeri estateinin güçlü bonuslarını anatolian teche yamamak mı bunu öğrenmek.
Aşağıdaki 1 üye Legnica nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Legnica nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• baywatch06
İleti Sayısı: 1,695
Üyelik Yılı: 2019
Imperium:
2
(16-04-2023, 17:46)Legnica : Dlc çıktığında ilk denemem Osmanlı ile olacak, ayrıca dekadans tetiklenmeden önce kaydın yedeğini alacağım ve seferi iki yola ayıracağım amacım o noktada wersterne geçmek mi daha mantıklı yoksa yeniçerileri reforme edip yeniçeri estateinin güçlü bonuslarını anatolian teche yamamak mı bunu öğrenmek. Öğrenince haber et
Bilim hayattır ama onun dahi bilemediği tek şey kıyametin zamanıdır
İleti Sayısı: 6,932
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
17
@ korkusalan bende haber ederim istersen
•
İleti Sayısı: 867
Imperium:
1
16-04-2023, 20:30
(Son Düzenleme: 16-04-2023, 20:31, Düzenleyen: Legnica. Toplamda 1 kere düzenlenmiş.)
şu daha önce bazı casus bellilerin avantajlı peace teklifleri savaş hedefi olan ülkeden ziyade diğer ülkeler için de geçerli oluyordu aynı bug erken erişimde mevcut, mesela macara osmanlı seferi cb si ile savaş açılırsa ve macar avustura pu ise peace ekranında avusturu eyalet yapabiliyoruz böyle bugların fixiyle beraber eyalet mekaniğinin biraz nerf alarak erken erişimden önümüze geleceğine inanıyorum
Aşağıdaki 1 üye Legnica nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Legnica nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• baywatch06
Imperium:
2
(16-04-2023, 20:09)baywatch06 : @korkusalan bende haber ederim istersen Oluur
İleti Sayısı: 12,720
Üyelik Yılı: 2017
Imperium:
100
Europa Universalis geliştiricileri yeni açılan Discord sunucularında bugün TSİ 16:00'da bir Soru & Cevap etkinliği düzenleyecekmiş. Buradan detaylara ulaşmak mümkün.
•
İleti Sayısı: 2,286
Üyelik Yılı: 2017
Imperium:
18
Son güncellemeler ile oyunu mahvetmişler. Fransaya özel bir vassal mekaniği getirmişler ve direkt vassalarının %25 liberty desire i oluyor. Bu yüzden sürekli isyan edip duruyorlar hangi ülkeyle açsam fransa birliği sağlamayı bırakın 40 parçaya ayrılıyor. Ayrıca artık Osmanlı kafkaslara ve doğuya yöneliyor sürekli o sebeple rusya vs de kurulamıyor, hatta memlüğe hiç girmediği bile oldu. Memlükte kolonici olup sağa sola sala oluyor, Avustralyada ispanyollar ve memlükler koloni savaşı yapıyor bu nedir artık. Tarihsel ilerlenmesini sağlayan bir oyun seçeneği vs eklenmeli artık.
İleti Sayısı: 190
Imperium:
0
Oyuna çok hakim değilim ancak vasalların liberty desire seviyeleri benim de dikkatimi çekti, özellikle Timur olarak oynarken rahatsız oldum.
Ne yapmak gerekir acaba buna karşılık?
•
Imperium:
2
(31-08-2023, 14:43)MAB : Oyuna çok hakim değilim ancak vasalların liberty desire seviyeleri benim de dikkatimi çekti, özellikle Timur olarak oynarken rahatsız oldum.
Ne yapmak gerekir acaba buna karşılık? Vasallarından birine bağımsızlık ver. Truce bitince dal yut. Sonra diğerlerini de sırayla yut. Başka vasal alırsan onu da en kısa sürede yut.
•
İleti Sayısı: 524
Imperium:
0
02-10-2023, 21:52
(Son Düzenleme: 02-10-2023, 21:52, Düzenleyen: BeRDuSH.)
Imperium:
17
6 kasımda yeni dlc çıkıyor
•
Imperium:
17
yeni dlcdeki müzikler harika
•
İleti Sayısı: 151
Üyelik Yılı: 2018
Imperium:
0
Yıllardır oyunu oynuyorum, ticaret şirketinin bu şekilde efektif kullanımını ilk kez gördüm, bilenenler vardır mutlaka, benim gibi ilk kez görenler için güzel bir mini rehber:
•
İleti Sayısı: 2,842
Imperium:
47
@ Menars
Taktiği lisanslamazsan böyle olur.
Imperium:
17
(25-12-2023, 11:48)Salomon : Yıllardır oyunu oynuyorum, ticaret şirketinin bu şekilde efektif kullanımını ilk kez gördüm, bilenenler vardır mutlaka, benim gibi ilk kez görenler için güzel bir mini rehber:
özetleyebilir misiniz acaba
•
İleti Sayısı: 151
Üyelik Yılı: 2018
Imperium:
0
26-12-2023, 17:26
(Son Düzenleme: 26-12-2023, 17:30, Düzenleyen: Salomon. Toplamda 2 kere düzenlenmiş.)
(25-12-2023, 16:11)baywatch06 : özetleyebilir misiniz acaba
Her Trade Node için Ticaret geliri en yüksek olan, Estuary ve/veya Center of Trade içeren en az 4-5 şehre sahip bölgeyi Ticaret Şirketine veriyor. Aynı Trade Nodedaki diğer ticaret binalarını yıkıyor. Bu şekilde Ticaret Şirketinden yüksek etki yüzdesi ve fazladan bir tüccar alıyor. Aynı Trade Node içinde bulunan değerli Üretim malları içeren ve yüksek Üretim geliri olan şehirlere de bonus sağlamış oluyor.
Aşağıdaki 1 üye Salomon nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Salomon nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• baywatch06
Imperium:
17
•
İleti Sayısı: 407
Üyelik Yılı: 2023
Imperium:
1
Osmanlı oynuyorum yeniçeri basmak istiyorum ama bir türlü bulamadım nereden bakabilirim?
Ayrıca Osmanlı ile nasıl oynanır?
humanitas una debet esse; aliter evanescet.
•
İleti Sayısı: 247
Imperium:
5
(05-01-2024, 09:19)Númenorë : Osmanlı oynuyorum yeniçeri basmak istiyorum ama bir türlü bulamadım nereden bakabilirim?
Ayrıca Osmanlı ile nasıl oynanır? Dlc lerden hangilerine sahipsin? Cradle of civiliziations yoksa eğer yeniçeriler oyuna eklenmiyor.
Osmanlı ilk 200 sene tam bir savaş makinesi. Heryere ilerleyebileceği bir coğrafyada, onlarca yutulabilecek küçük lokmaların arasında büyüyen bir dev diye özetlemek doğru olur. Yapacağın oyun başlarında hızla anadolu ve balkanları toparlamak sonra memlük avusturya polonya gibi diğer devletleri yutmak olmalı. Oyunu öğrenmek için Osmanlıdansa Kastilyayı oynamanı öneririm. Pu nedir koloniler nasıl atılır ve yönetilir öğrenmişte olursun.
Onen i-estel elyë, ú-chebin estel anim.
İleti Sayısı: 407
Üyelik Yılı: 2023
Imperium:
1
Cradle of civizilation var. İlk defa eu4 oynuyorum bu Pu falan bilmiyorum forumda veya bana öğrenebilecek birisi var mı?
humanitas una debet esse; aliter evanescet.
•
|