Strategyturk Forumlarında çok sayıda strateji oyunu ve oyun serisi için bölümler, bu bölümlerde bu oyunlara dair Türkçe haberler, rehberler, paylaşımlar, modifikasyon çalışmalarının tanıtımları, hikayeler ve daha birçok içerik bulunur. Bu oyunlarda yaşadığınız sorunlar veya merak ettiğiniz hususlar için forumda konu açabilir, tecrübeli olduğunuz oyunların bölümlerinde açılan konulara cevap vererek bilginizi paylaşabilirsiniz.
Aztek-İnka
Aztek olarak başlayıp kuzeyimdeki Otomi'yi yuttum. Devamında onun da kuzeyindeki animist dine sahip Guamar'ın tek toprağını aldım ancak sonrasında lazım olacağından 'annex migratory tribe' yapmadım. 95 Doom'a ulaşmak için bolca fetih yaptım, bu arada da aldığım animist toprağında dinci huzursuzluk çıkardım, Doom 95 olunca isyan sekmesinden doğrudan animist dinine geçiş yaptım. Burada dikkat edilmesi gereken şey 'Cholula' toprağını almamak. Görev ağacındaki 'Punish the Invaders'ı almak için 75 toprağa ihtiyacınız var. Yeterli toprağı alınca görevi açıp 'High American' teknoloji grubuna geçtim. Ardından Cholula'yı alıp, gelen event ile yeniden nahuatl dinine geçtim ve full reformed Aztek devleti tamamlanmış oldu. 1644'te 'Sunset Invasion' başarımını aldıktan sonra kültür değişimiyle İnka kurup 'A Sun God' başarımı için 120 yıl yatışa geçtim. İnka'nın bir başarımı daha var ancak onu almak için İnka'nın dini reformlarını geçirmek gerekiyor, bu oyunda izlediğim yolda full reformed olduktan sonra ilkel yönetime geri dönüş olmadığından o başarımı almak mümkün değildi.