10-02-2016, 18:50
Kusur benim imzamdır. Bir ismim olduğu sürece bir kusurum da olacak ve olmalı.
Geleneksel ve Tarihi Müzikler
|
10-02-2016, 18:50
Maftirim, İbranice'de "sonlandırmalar" anlamına gelen bir kelimedir. Sinagoglarda okunan maftir adlı ilahilerin literatürünü tanımlamak için kullanılır. Yani bu ilahiler, adından da anlaşılacağı gibi, sinagogda yapılan herhangi bir ibadet ya da kutlamanın bitiminde cemaate artık törenin sona erdiğini anlatmak için okunan dualardır. Çoğunluğu İbranice olup, Türk makam sistemine göre şarkı formunda yazılmış olan eserlerdir. Kökenleri 16.yüzyıl'da Osmanlı topraklarında yaşamış olan İsrael ben Moses Najara ile Şlomo ben Mazaltov'un, İbranice duaları Türk Halk ve Şehir Müziğine adapte etme çalışmalarına dayanmaktadır. 17.yüzyıl'da Edirne'de ortaya çıkan bu müzik biçimi yoğun bir biçimde uygulanarak 20.yüzyıl ortalarına kadar gelmiştir. Günümüzdeki maftirim literatürünün yalnızca seksen adetten oluştuğu belirtilmekte, 20. yüzyıl başında ise bu sayının binlerce olduğu ifade edilmektedir. http://www.turkyahudileri.com/content/vi...2/lang,tr/
09-05-2016, 10:54
(Son Düzenleme: 09-05-2016, 10:55, Düzenleyen: uçan erişte.)
Rakija (rakı), turšija (turşu), tefter (günlük defteri)... Balkan dillerinde kalan Türkçe kelime izleri...
09-05-2016, 16:18
Lord of the Rings - Cüce müziği. ( Kara Su - Hun esintisi )
Orijinal hali : ( Belki yukarıdaki orijinal halidir kim bilir ? Kök aynı. )
Soğuk içiniz.
13-05-2016, 11:07
(Son Düzenleme: 13-05-2016, 11:24, Düzenleyen: uçan erişte.)
Yolumuz uğradı mah-i güzele. Güzel için güzel, bakmak güzeldir. Güzelin buyruğu emri üzere. Güzel ileŋ yola gitmek güzeldir. Hâl böyle böyle, hâlim arzeyle, var Şah'a söyle. Beni etti Mecnun, kend'oldu Leylâ. Mecnun Leylâ'sını bulmadı, dostum. Varıp divanına durmadı, dostum. Güzel ağlar güzel, güler nazınaŋ. Güzel çalar güzel, söyler sazınaŋ. Güzel doğar güzel, bahar yazınaŋ. Baharda açılan güller güzeldir. Hâl böyle böyle, hâlim arzeyle, var Şah'a söyle. Beni etti Mecnun, kend'oldu Leylâ. Mecnun Leylâ'sını bulmadı, dostum. Varıp divanına durmadı, dostum. Güzel giyer güzel, Şah'ım abayı. Güzel gezer güzel, eli obayı. Güzel doğar güzel, Muharrem ayı. Güzel için matem tutmak güzeldir. Hâl böyle böyle, hâlim arzeyle, var Şah'a söyle. Beni etti Mecnun, kend'oldu Leylâ. Mecnun Leylâ'sını bulmadı, dostum. Varıp divanına durmadı, dostum. Âşık Hasan Hüseyin
17-06-2016, 18:59
18-06-2016, 10:51
(Son Düzenleme: 18-06-2016, 10:54, Düzenleyen: GoktugPasa.)
Sovyet Muhafazakar Cumhuriyetler Birliği(yanlışlık mı var ne?)'ni sevmesem bile korosu güzel çalıyor.
Nazi marşları da kendilerini fazla sevmesem de güzel oluyor.
18-06-2016, 22:47
20-06-2016, 14:22
Bozkurt Einar reisten İzlanda Ülkü Ocakları mahnısı. Dikkat dehşetli kurt uluması ve faşist sesler içerir.
Soğuk içiniz.
Alıntı:One two three four, ![]()
08-10-2016, 19:09
|
|