15-03-2017, 05:50
Pasifik' te batırdığımız birkaç metal parçası ve yahut ele geçirdiğimiz birkaç yüz metrakarelik adaların Avrupa' da cereyan eden savaşa hiçbir katkısı yok. Japonya olarak halkımızı ve kendi çıkarlarımızı düşünsek de Sovyetler Birliği' nin Almanya' yı yenmesi halinde hangi tarafa yöneleceğini pekala çok iyi biliyoruz. Japonya için artık aklın ve mantığın konuşması imkansız. Ok yaydan çıkalı seneler oldu, akıllarmızı toprağa gömerek kılıçlarımızı çekeli neredeyse 1 sene oldu, artık intihar o kadar da anormal değil bizim için.
Başbakan Tojo Japonya' nın artık topyekün ve kutsal bir savaşta olduğunu kabul ederek ileride milyonlarca insanın nefretle ile hatırlayacağı no.111 genelgesini yayınladı. Buna göre, japon çarıklarının değdiği her toprakta ki çivi, her bir patates, her bir tas prinç Japonya ve onun Varlık İmparatorluğuna aittir! No.111 ile birlikte ülkemiz 45 kadar yeni fabrikayı endsütrisine kazandırmayı başardı. Toplamda Vietnam, Çin ve Kore' deki sanayi tesisleri hariç 32 askeri, 9 tersane ve 25 sivil fabrikaya Varlık İmparatorluğu el koydu. No.111 şüphesiz milyonları açlıktan ölmeye itecek kadar insanlıktan uzak olduğu kadar bizlere doğrultulmuş yüzlerce yeni namlu yaratacağı da aşikar! Fakat Tojo' ya göre biz binlerce namlu üretmeli ve bu kutsal savaşta ulusumuzu uçsuz bucaksız sonu belli olmayan kuyudan çıkartmalıyız.
Japon Genelkurmayı 4 ana hedef üzerinde durmakta. İlk olarak Avustralya ve Yeni Zelanda 1943 yazına kadar savaş dışı bırakılmalı. İkincisi Midway ve Hawaii ve diğer ABD kayalıkları alınarak Doğu Pasifik' te yıl içinde tam kontrol sağlanmalı. Üçüncüsü Burma üzerinden bunalımlar ile boğuşan İngiliz Hindistanı savaş dışı bırakılmalı. ve Sonuncusu ise Vladivostok, Khabarovsk, Irskutsk ve Moğolistan kırsalı ele geçirilerek rusları Doğu Asya' dan ebediyen sürmek!. Bu cürretkar ve boyumuzu aşan tüm operasyonları ivedi şekilde yerine getirmeli ve artık hiç şüphesiz dünya savaşına dönüşen bu cehennemi sonlandırmalıyız.
Pasifik' te ise Gulyabani Ozawa ve onun muzaffer uçak gemileri avlarını vurmaya devam ediyorlar. Hiç bitmek tükenmek bilmeden Marshall Adaların da baskı kurmaya çalışan düşmana karşı giderek dozajı azalan, sonu belli zaferler kazanıyoruz.
Alman Doğu Cephesi' nde ise Ağustos sonu ile birlikte Wehrmacht (Alman kara kuvvetleri) nispeten uzun bir hatta tutunmayı başarıyor. Fakat Aşağı Dinyeper üzerinde yoğun kızılordu baskısı bulunmakta. Genelkurmay' ın raporlarına göre Alman ordusu hızla çözülüyor, 450 tümene sahip olduğunu tahmin ettiğimiz Kızıl Ordu' nun sadece Doğu Asya' da 35-40 tümene sahip olduğunu biliyoruz. Eğer ki gerçekleştireceğimiz hücumlar ile batıdan 80 tümeni doğuya çekmeye zorlayabilirsek Avrupa' da ki Miğfer güçlerinin ömrünü 6 ay uzatabiliriz. Tablo ne zaman bu kadar karanlık oldu bilmiyorum fakat mevcut anda ne yapılması gerekiyorsa soğukkanlılık ile icra etmeliyiz.
22 Ağustos günü Sovyetler Birliği' ne kabul edilmesi imkansız ultimatomlar eşliğin de savaş açmak için hazırlığa başlıyoruz. Sert Sibirya kışından evvel Doğu Sibirya' daki stratejik hedefleri ve demir yollarını ele geçirmeliyiz. Yüzbinlerce asker, binlerce uçak ve onlarca gemi Sovyet işgaline hazırlanıyor.
Marshall adaların daki baskı artıyor. 7 farklı ABD filosu Marshall adalarına çeşitli baskınlar düzenleyerek ada garnizonlarının morallerini ve organizasyonlarını sarsıyorlar. İngiliz Kraliyet Donanması da savaşın ilk 8 ayında kinden farklı olarak Ağustos sonu ile 150 parçalık yeni filo düzeni ile özellşkle Tayland ve Çin açıklarını taciz ediyor. Varlık donanması için 1942 sonbaharı yeni bir sınav olacak.
Müttefikler ile girdiğimiz savaşta bu güne kadar resmi rakamlar ile 84k gerçekte ise 130k kadar vatan evladını vatanımızın dan uzakta ve yine vatanımız için feda ettik. Aylar geçtikçe yetimlerin, dulların ve gözyaşlarının sokakları yıkama oranı Japonya' da yükseliyor. Yine de diğer Miğfer ülkelerine kıyasla kayıplarımız için şükretmeliyiz.
6 eylül 1942 ile birlikte Japon Varlık İmparatorluğu aşağılık Kızıllara Savaş ilan ediyor. 55 tümen 35 gemi ve 600 uçak ile 4 koldan hücuma başlıyoruz. Uygur türkleri ve moğollar da beklendiği gibi Sovyetler tarafında savaşa katılıyorlar. Japonya artık bilinen tüm dünyanın katıldığı küresel bir savaşta. Samuray artık kılıcını son kez çekiyor, tüm bu olanlar bittiğinde kılıcı kınına tekrar sokabilecek kondisyonda olmayı umut ediyorum.
IJN Kaga yine bir harika yaratarak USS Saratoga' yı yok ediyor. ABD bu kadar çok uçak gemisi ve ağır gemileri kaybetmesine rağmen operasyonlarından ve tacizlerinden ödün vermiyor.
Sovyet direnişi beklenin çok üstünde, kışın bastırmasına 45 gün kadar var ve özellikle Moğalistan ve Uygur (Skingiang) cephelerinde ilerlemek hayal gibi duruyor.
Vladivostok (rusça doğuya hükmetmek) şehri 1.Harp Filosunun da desteği ile yavaş yavaş ele geçiriliyor.
Türkiye için günler sayılı görünüyor. İtalya ise Libya' da bazı limanları tekrar ele geçirdi ve İskenderiye' ye 3 Ekim' de girdi. Kahire yolu tamamen açık görünüyor. Yakında Süveyş kanalını ele geçirebilirse Japon Varlık Donanması İnigliz sahillerini vurabilir!
Zavallı Sovyet Pasifik Filosu, kendisine neyin vurduğunu asla anlayamadı. Birkaç hafif kruvazör ve destroyer dışında dikkate alınacak pek bir deniz gücüne sahip değiller.
Endonezya' da ise işler kızışıyor. Sumatra' yı ele geçiren deniz piyadeleri şimdi Hinstan'ı Burma' ya (Vietnam' ın batısın da kalan RAJ toprakları) bağlayan Dacca limanına çıkmak için hazırlanıyorlar. Sulaweseyi ele gçiren ( Borneo' nun sağında ki ada) deniz piyadeleri de Avustralya ve Yeni Zelanda yolunu açmak için Yeni Gine' ye çıkmaya hazırlanıyorlar.
3.Harp Filosu için 3 yeni Shogun sınıfı ağır kruvazör siparişi veriyoruz. Tersanelerimiz gece gündüz çalışarak denizaltı ve destroyer açıklarını kapatmaya çalışıyorlar. RAJ sınırın da ise ağır çatışmalar yaşanıyor.
10 günlük direnişin sonun da Vladivostok 16 eylül 1942 günü ele geçiriliyor. Sovyetler bölgeye çok sayıda takviye gönderiyorlar. Özellikle traktöre benzeyen t34 diye çağırdıkları tanklara çizik atamıyoruz.
22 Eylül 1942 günü Sovyet Pasifik Filosu' nun kılıç artıkları da imha oluyor. Kor Amiral Ostrovsky' i esir alarak halka teşir edeceğiz. Bu Çin savaşı hariç ele geçirdiğimiz en üst rütbeli esir.
Malasef Wehrmact Aşağı Dinyeper' de tutunamadı. Doğu Ukrayna' dan hızla çekiliyorlar. Alman savunması özellikle Kuzey' de Doğu Prusya' da zor günler geçiriyor. Tamamen alman toprağı olan Doğu Prusya kızılların eline düşerse bu Almanya için yıkıcı bir psikolojik yenilgi olur.
Arnavutluk' ta bir değişim yok iken türkler Sivas ve Eskişehir' i de düşmana kaptırıyorlar. Yine de ısrarla Şam' a hücum ediyorlar. İtalyanlar ise Kahire' ye girmek üzereler.
Amiral Ozawa ve altında ki IJN Asakura bir uçak gemisi daha olan USS Bunker Hill' i de 29 eylül de Truk açılkların da batırıyor.
Deniz piyadeleri 30 eylül de Dacca Limanını kısa bir çarpışma ile ele geçiriyorlar. Düşmanın lojistik ikmalini kesmek için Bhutan sınırına kadar hızla büyük bir araziyi nispeten az personel ile işgal edeceğiz. Vietnam sınırında ise 50 tümen hızla Burma yönün de ilerliyor.
6 Ekim şafağında ise koridor kapanıyor ve yüz binlerce ingiliz ve hindistanlı asker Burma' da sıkışıyor. Son damlamıza kadar hücum edip hızla Hindistan içlerine ilerlemeliyiz. BANZAIII!!
10 ekim de ise Bismarck Denizin de kaybettiğimiz insiyatifin bedelini ödüyoruz. ABD 5 piyade ve 1 tank tümeni ile Caroline Adalarının en doğusuna çıkmaya çabalıyor. 4.Harp Filosu ve onun süper savaş gemileri IJN Yamato ve IJN Musashi Caroline adalarına yardıma gönderiliyor. Bismark denizinden sorumlu olan 3 denizaltı flotillası ise 11 gün daha tersane de tamirlerinde. Zaten bu filonun da elinde sadece 4 denizaltı kalmış durumda. Yeni kurulacak olan 3. Sahil Güvenlik filosunu Bismarck ve Solomon denizi için görevlendirmeyi düşünüyoruz. Diğer taraftan Donanma Marshall Adaların' da yaptığı mücadeleler neticesinde Midway açıkların daki sulardan kısmen geri geçiliyor. Gelen Raporlar ise ABD nin sadece Eylül ayında 19 yeni 10,000 tondan büyük savaş gemilerini denize indirdiği yönünde. Biz ise 1942 yılı boyunca sadece 1 adet Jaga sınıfı Savaş Kruvazörü denize indirebildik. Amiral Ozawa ve onun bitmek bilmeyen küçük deniz avları sadece bize vakit kaybettiriyor. Fakat bu zaafımızı sadece gözden düşmüş Amiral Yamamato görebiliyor. Yamamato' ya göre Marshall ve Caroline adaları feda edilebilir. Önemli olan Santa Cruz, Solomon ve Midway adalarını alarak içeride kalan tüm müttefik adalarını izole etmek!
Öte yandan Varlık Donanması yaptığı hataların farkına yavaş yavaş varıyor. Korkunç kaynaklarını ayırdığı IJN Yamato ve IJN Musashi süper ağır savaş gemileri toplamda 3 gemi yok ederken IJN Akagi gibi 1927' de göreve başlamış 45 uçaklık eski uçak gemisi 49 gemiyi tek başına batırarak 39 gemiyi de destek ile batıra biliyor. Basında uçak gemilerinden çok her hafta Yamato' nun ihtişamlı gövdesi ve hayali operasyonlar yer alsa da övgü ve takdiri uçak gemilerimiz hak ediyor. Fakat onları besleyecek hangarlarımız giderek zayıflıyor. Alüminyum konusun da korkunç ham madde eksikliği hissediyoruz. Bu da uçak üretim programımızı giderek zayıflatıyor. Savaşın başında 4100 uçağa sahip olan Japonya, eylül 1942 ile birlikte 3800 uçağa sahip durumda. Mevcut 92 fabrikanın 47' sinin uçak üretim hatlarında çalıştığını söylemek durumun vahametini ortaya koyuyor. Son aylarda bazı taktik bombardıman ve avcı filoları ekipman eksikliğinde lağv edilmek zorunda kaldı.Özetle hava da yavaş fakat emin adımlar ile eriyoruz.
Kraliyet birlikleri hızla yok oluyor. Burma Ekim sonun da tamamen kontrolümüz altına girecek.
Nihayet İtalya Kahire' yi ele geçiriyor. İngilizler Süveyş, Sudan ve Filistin'e çekiliyorlar.
Binbaşı Fujita' nın efsanevi Saipan Adası torpido filosu bir uçak gemisi daha batırıyor. USS Lexington artık sadece ABD posta pulların da ki resimlerden ibaret.
28 Ekim ile birlikte kraliyetin zavallı tümenleri iki küçük alanda son direnişlerini yapıyorlar.
Yaşlı Kurt Kasım başı ile birlikte tekrar Midway sularına giriyor. Birkaç küçük çarpışma ile ABD' ye 15 den fazla kruvazör ve destroyer kaybı yaşatıyor.
13 Kasım 1942 günü Ruslar Ankara' ya giriyorlar ve başbakan İsmet İnönü' nün kayıtsız şartsız teslim belgesini Gölbaşı' n da ki bir pavyon da imzalatıyorlar. Türkiye Finlandiya' dan sonra savaştan çekilen 2. Miğfer Devleti oluyor. Sovyetler için bu zafer 30 yeni tümenin daha Alman yada Japon sınırına kaydırılabilmesi demek.
Birkaç İngiliz tümeni kuşatmadan kaçmayı başarsa da toplam 37 tümeni imha ediyoruz. 9 düşman tümeni ise Burma' da ki bir dağ çemberinde son direnişlerini yaşıyor.
1942 sonbaharı Miğfer için zor geçti. Kış Alman Doğu Cephesi ve Japon Sibirya Cephesine hızla çökse de, Pasifik' in suları ikinci kez kullanılan ay çicek yapı kadar kızgın olmaya devam edecek.
20.bölümün sonu