[MP] EU4 - Multiplayer : Mayıs 2017
Kurallarda ciddi bir sıkıntı var bunu gördüğümden multilere katılmıyorum ama sadece kuralları sıkıntı çıkardığını düşünmüyorum.

Ara
Cevapla
Bir sıkıntı gördüyseniz maddeler halinde açıklayarak söyleyin burada gerekli destek gelirse değiştirilir. Bu oyun bence gayet güzel geçiyor. Oyundaki oyuncuların birbirleri arasındaki problemler herdaim olacaktır. Çünkü oyunun kendisi zaten oyuncuların birbirleri ile savaşmasına dayalı bir oyun. Onun dışında 1600 yılına geldik ve Amerikayı kolonileştiren 5 farklı devlet var. Avrupadan sadece Moskova ve Danimarka yıkıldı. Oyun gayet iyi durumda. Blokların oluşması ise her durumda olacaktır. Bloklar olmadan oyun oynanmaz zaten. Önemli olan olay o bloklardaki oyuncuların mobil olarak oynaması. Bu yüzden vc sistemini uygulamadan kaldırdık zaten.
Ara
Cevapla
VC sistemi zaten saçma bir sistemdi başından beri diyorum kaldırmanız iyi oldu ama gp saydığınız ülkeleri ve müttefiklik ayrıca gözden geçirebilirsiniz. Benim önerim herkesi gp saymayı bırakıp, sadece her oyuncuya 1 gp hakkı vermenizdir. Bir ülkenin sadece 1 garantörü olabilir. Hristiyan-Müslüman müttefikliği için 1600 yılı aşırı fazla yabancı multilerde gördük diyorsunuz da standart hepsinde 1550 dir o. Kendine güvenen girer mid war ally yasak zaten kaldırıldı mı bilmiyorum ama aynı anda her ülkenin kendi müttefiklerini çağırıp birisini linç etmesi yasaklanmalı saldıran kendi müttefiklerine güvenip dalar. Eğer başkaları fırsatı değerlendirmek istiyorsa savaş bitiminde dalar.

Ara
Cevapla
Austriae Est Imperare Orbi Universo

2-5-1

İmparator "Cumhuriyet Yıkan" Friedrich III

27 Ekim 1439 - 28 Kasım 1462



Ben, Avusturya Arşidükü, Tirol Dükü, Styria Dükü, Sundgau Lordu, Treviso Lordu Ve Kutsal Roma İmparatoru Habsburglar İçin V. İmparatorluk İçin III. Friedrich. Tahta İlk Çıktığımda Hedeflerimin Başında Atalarımın Ezeli Düşmanı Venedik'i Yenmek, Ana Karada Ki Güçlerini Kırmak, Hakkım Olan Macaristan Ve Bohemya Tahtlarını Ele Geçirmek, Güçlenmekte Olan Fransa Ve Kafir Osmanlı'nın Gidişatını Yavaşlatmak, Mümkünse Durdurmaktı. İlk Savaşımı Venedik İle Yaptım Treviso, İstria Ve Durazzo Kentlerini Ele Geçirdim. İkinci Savaşımı Osmanlı'nın Avrupa'daki Gidişatını Durdurmak İçin Sırpları Himayeme Almamla Sonuçlandı Başlarına Tanıdığım Bir Sırp Lideri Yerleştirdim Ve Ülkenin Yönetimini Onlara Bıraktım, Kendi Korumam Altında, Sonrasında İse Bizi Kendilerinin Seviyesinde Bir Rakip Olarak Gören Çelimsiz Töton Tarikatı'nı Aşağılamak İçin Basit Bir Savaş Yaptık Ve Kendilerini Tüm Dünya'nın, En Azından Önemli Olan Avrupa'nın, Gözü Önünde Rezil Ettim. Ardından Çok Agresif Tavırlar Sergileyen, Kendilerine "Cumhuriyet" Diyen Aptal İsviçrelilere Dersleri Verilerek Graubünden Kentini Ele Geçirdim. Bunun Ardından Kendini Beğenmiş Burgonya Kralına Savaş İlan Ederek Esir Altındaki Kutsal Roma Prenslerini Özgür Bıraktık. Ömrümün Son Günlerinde Bu Yazıları Aile Defterimize Geçiriyorum. Oğlum Ladislav Umarım Benim Kadar Başarılı Olur.

21 Ekim 1462

5-5-2

İmparator "Büyük" Ladislav I

28 Kasım 1462 - 14 Ekim 1503



Ben, Avusturya Arşidükü, Macaristan Kralı, Tirol Dükü, Styria Dükü, Sundgau Lordu, Treviso Lordu, Freighstcraft Lordu, Graubünden Lordu, Wismar Lordu, Straubing Lordu, Oberpfalz Lordu, Friaul Lordu Ve Kutsal Roma İmapratoru İmparatorluk Ve Habsburglar İçin I. Ladislav. Babamın Hastalıklar İle Boğuşurken Can Vermesinden Önce Planlarımı Yapmıştım. İlk Hedefim Hakkımız Olan Macaristan Tahtıydı, Ardından İse Venedik Ve Kendini Beğenmiş Bavyeralılar Geliyordu. Tahta Çıkışımın İlk Yılı Macaristan Tahtı İçin Savaş İlan Ettim. 4 Yıl İçerisinde Hakkım Olan Tahtı Ele Geçirdim. Bunun Ardından Küstah Bavyeralılara Haddini Bildirmek İçin Savaş İlan Edip Straubing Şehrini Ellerinden Aldım. Ülkenin Macar Tahtı İçin Olan Savaşından Yorulmasını Fırsat Bilen Aç Gözlü Osmanlılar İse Hiç Durmadan Sırbistan İçin Savaş İlan Ettiler. Zaten Himayemizde Olan Sırbistan İçin Savunmaya Gittik. Müttefiklerimiz İngiltere Ve İspanyol Birliğini Sağlama Yolundaki Kastilya Kralı Yardımıza Geldiler. Kafir Osmanlı Ordularını Bir Çok Kez Mağlubiyete Uğratmış Olsak Da Bunu Fırsat Bilen Fransız Kralı Bohemya Tahtında Oturan Soysuz Podebradlar İle İş Birliği Yaparak Kadim Müttefiğimiz Kastilya'ya Savaş İlan Ettiler. Biz İse Hemen Savunmalarına Gittik. Savaşın Ortasında Kaldığımız İçin İki Taraftan Biriyle Barış Yapmamız Gerekiyordu, Bunun İçin Osmanlılar'a Bir Teklifte Bulunduk Sırbistan Üzerindeki Himayemizden Çekilerek Savaşı Bitirdik. Ardından Fransa Cephesine Dönüp Hızlıca Lyon, Burgonya, Paris Şehirlerini Düşürerek Savaştan Freighstcraft Şehrini Alarak Çıktık. Ülkemiz Bu Süreç İçinde Borca Girmiş Olsa Da Hepsini Ödedik. Oğlum Georg'a Vasiyetim, Ülkeyi Babasından Daha İyi Yerlere Getirmesidir.

14 Eylül 1503

1-2-3

İmparator "Vasıfsız" Georg I

14 Ekim 1503 - 26 Haziran 1536

Ben, Avusturya Arşidükü, Macaristan Kralı, Tirol Dükü, Styria Dükü, İsviçre Dükü, Sundgau Lordu, Treviso Lordu, Freighstcraft Lordu, Wismar Lordu, Straubing Lordu, Oberpfalz Lordu, Friaul Lordu, München Lordu, Baden Lordu, Mantua-Ferrara Lordu Ve Kutsal Roma İmparatoru Bu İsimle Anılan I. Georg Belkide Bu Ünvanların Hiç Birini Hakketmedim Ama Babamdan Bana Kalan Bu Tahta Oturdum Ve Ülkeyi Yönetmeye Çalıştım. Tahttaki İlk Savaşımı Ferrara Düküne Karşı Verdim Ve Sayılı Başarılarımdan Birini Elde Ederek Onları Yendim. Sonrasında İse Kafir Bavyera Düküne Cezasını Vererek München Şehrini Ele Geçirdim. Küstah Augsburg Düküne De Cezasını Verdim. Lakin Başarılarım Burada Bitiyor. Bundan Sonra Aileme Asla Unutulmayacak Şekilde Bir Yenilgi Yaşattım. Osmanlı Orduları On Binlerce Alman Ve İspanyol Gencinin Canını Alarak Viyana'yı Kuşattılar. Bunun Sonunda Osmanlılara Macaristan Üzerinden Bir Çok Toprak Kaybettim. Bunu Başarı Olarak Bile Saymıyorum Ama Yapmam Gerekeni Yapıp Danimarka'ya Savaş Açıp Palatinate Dükünü Wittlesbach Lanetinden Kurtardım. Bunun Dışında Bir Kaç Kafiri Doğru Yola Tekrar Soktum Ne Yazık Ki Kendim Hakkında Daha Fazla Şey Yazamayacağım Lakin Hiç Bir Kafir Unutmasın Ki Avusturya İlelebet Ayakta Kalacaktır!

12 Nisan 1535

?-?-?

Aximillian De Trastamara

26 Haziran 1536 - 25 Ocak 1542

(Taht Koruyucusu, İmparatorun Annesi)

Dönemi Boyunca Osmanlı'ya Bir Savaş Daha Kaybedip Macaristan Tahtını Ailemizin Elinden Çıkardı. Tek Başarısı Bavyeralılardan Bir Kaç Kent Almasıdır.

27 Mart 1545

6-4-5
İmparator "Yılmaz" Franz I

25 Ocak 1542 - 20 Eylül 1581

(İmparator Franz'ın Hayatını Önemli Alman Yazarlardan Biri Olan Heinrich von Kettenbach'ın El Yazısından Okuyacaksınız)

Evet, Büyük İmparator Ve Arşidük I. Franz Bu İsimle Anılan İlk İmparator. Ben Kendisine Yılmaz Franz Demeyi Tercih Ediyorum, Çünkü Kendisi Yıllarca Bıkmadan, Usanmadan Türkler, Slavlar Ve Fransızlar İle Savaştı. Evet Yanlış Okumadınız. I. Franz'ın Yönetimi Agresif Tavırlar Sergileyen Alman Prensliklerine Ceza Verilerek Başladı. Franz'ın Büyük Başarısı 3 Süper Güç İle Savaşıp Ülkesinin Ve Milletinin Ayakta Kalmasını Sağlamasıdır. Hadi, Gelin Anlatılardan Savaşı Yaşamaya Çalışalım. Savaşlar İlk Önce Bohemya Krallığı İle Başlamış Anlatılanlara Göre Sadece 5 Yıl Sürmüş Olmasına Rağmen Bohemya Krallığına Danimarka'nın Geri Kalanı Ve Wismar Kenti Verilmiş. İmparator Açısından Büyük Bir Başarı Olarak Görüyorum Ben Bunu. Sonuçta Lehistan-Bohemya Slav Birliğine Karşı Verilen Bir Savaşta Sadece Wismar Kentinin Kaybedilmesi Çok Bir Şey Olmasa Gerek? Neyse Devam Edelim. İkinci Savaş, Türkler'in İspanya'ya Napoli İçin Savaş Açmasından Geçiyor. Tabii Ki De İmparator Müttefiği İspanya'nın Yardımına Gitmiş. Bu Sırada Fransa Kralı Da Durur Mu? Durmaz Ya... Kafir Dini Olan Protestantlığı Kutsal Roma İmparatorluğunun Daimi Dini Yapma Amacıyla "Din Savaşı" Adı Altında Savaş İlan Etti Büyük İmparatora. Osmanlı Savaşının En Büyük Muharebesi Fransızlar'ın Yardımıyla 250 Bin Kişiyi Bulan Osmanlı Ordusunun 80 Bin Kişilik Avusturya Ordusuna Nisibis Dağlarında Saldırmasıdır. İşte En Önemli Ve Franz'ın Büyük Başarısının Geçtiği Kısma Geldik. Fransızlara Karşı Verilen Savaşta İmparator Franz Yılmadan Savaşmış. Kısaca Savaşı Özet Geçelim. Savaş Avusturya Büyük Dehşet İçindeyken Fırsatçı Fransa Kralı Tarafından İlan Edilmiş. Savaşta Fransızların Yanında Saksonya Prensliği, Milan Prensliği, Hainaut Prensliği, Brunswick Prensliği Ve Frankfurt Özgür Şehri Bulunmuş. İmparatorun Yanında İse Sadece Müttefikleri Büyük Britanya Ve İspanya Bulunuyormuş. Savaş Yıllarca Devam Etmiş Bu Sırada Milan Prensliğinden Ceza Olarak Başkentleri Milan -Almanca İsmiyle Mailand- Alınmış. Fransızlar İle İse Savaş Bundan Ortalama 4 Yıl Sonra Katolikliğin Daimi Din Olarak Kabul Edilmesiyle Bitmiş. İmparatoru Bu Savaşı Kazanabilmesi Konusunda Bayağı Başarılı Buluyorum. Sonuçta Ülke Büyük Bir Kaos İçinden Çıkmış Ve Buna Rağmen İmparator Milletine Ve Kendine Güvenerek Savaşı Devam Ettirmiş. Umuyoruz Ki İmparatorluk Daha Nicelerini Görür.
Heinrich von Kettenbach'ın İmparator I. Franz İsimli Kitabından (1586)

4-5-5

 İmparator Joseph I

20 Eylül 1581 - (Devam Ediyor)
WhaW8Am.gif
[+] 2 üye PCOyun nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Cevapla
Oyun kuruldu
şifre : st
Ara
Cevapla
İlk dünya turu

20170509220040_1.jpg

Büyük savaş.

20170509235346_1.jpg
Ara
Cevapla
Savaşın sonucu?
Ara
Cevapla
Henüz bitmedi.
Cevapla
Otto yenildi her iki cephede gibi
Ara
Cevapla
20170510005006_1.jpg

20170510005016_1.jpg

20170510005232_1.jpg

20170510005025_1.jpg

20170510005032_1.jpg

20170510005036_1.jpg
Ara
Cevapla
Görsel
[+] 2 üye Duman nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Cevapla
46incit9463795.png

2617incix8533717.jpg

8244incij8037332.jpg
[+] 2 üye Aeschyli nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Cevapla
Görsel
[+] 2 üye Duman nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Cevapla
Arkadaşlar perşembe günkü oyuna Japonya ve Fransa boşta başvurabilirsiniz.
Ara
Cevapla
Dünyadaki 3 süper güçten 2'sinin sünni olmasının gururunu yaşıyoruz. Sultanımız geçen senelerde gittiği hacdan geri dönmüş olup orduları sefere hazır tutma emri vermiştir. Gavurların ilan ettikleri haclı seferleri yüzünden ölen müslüman kardeşlerimizin acısı hala kalbimizdedir. Bu sürecin devamlılığı olduğu taktirde geniş kapsamlı bir cihad girişiminde bulunabiliriz. Tüm hristiyan alemine duyrulur.

-Malaya İmparatorluğu
Ara
Cevapla
3fe3e9e605bcbc9b8474c3587b052710.jpg


Padisah degisimi ile defender of the faith in gitmesini firsat bilen Ispanya , Tunus`a savas acti. Bizde enforce peace gonderdik fakat talebimizi kabul etmedi.Bunun uzerine 100k lik bir orduyu Iberya`ya gonderdik. Donanma-yi Humayun da kucuk kadirgalardan olusmasina ragmen acik denizde Ispanyol Armadasi`ni yerle bir etti. 

1.Preveze Deniz Seferi


b8baae46_o.jpeg


Aslinda Iberya`ya cikmayacak idim sonra baktim ki direnis yok cikayim bari.


20f1356a_o.jpeg


d0e217ce_o.jpeg

2.Preveze Deniz Zaferi

11256a85_o.jpeg

Fransa sinirina kadar rahatca ilerledik derken

56ea8590_o.jpeg

Bolum sonu boss u Fransa geldi. Saglam tokat yedik. Osmanli cengaverligi -3 terrainde sokmedi.

87437f9c_o.jpeg

Bir tokat da CW ile Aus`dan yedik.

d5286369_o.jpeg

Ardarda dayaklar

fc7b8335_o.jpeg

5ff93095_o.jpeg

Tek uzuldugum nokta Bohemya`nin gang yemesi oldu. Kendi beceriksizligim yuzunden Bohem`i de adam gibi savunamadik. Bohemya`nin da hatasi 2.muttefigini mantikli secmemesi ve Fransa`yi bu noktada kusturmesi oldu. Britanya-Bohemya muttefikligi gercekten oldukca mantiksiz idi.Muttefikliklerde ya ortak bir dusman ya da ortak bir tehdit olmali. Oyundaki diger bir mantiksizlik da Aus`un 55k borca ragmen hala batmamasi.Bilmiyorum bu bir exploit sayilmali mi sayilmamali mi.
[+] 1 üye Sezar nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Cevapla
Katılırken yöneticiye belirttiğim gibi bu günlerde final haftama girdiğim için oyunu bırakıyorum.Tartışmaların ötesinde oyun benim açımdan zevkliydi, güzel savaşlar yaptım.Herkesin emeğine sağlık, Fransa yı alacak arkadaşa da başarılar.Ekonomik olarak sağlam bir devlet bıraktığıma inanıyorum quantity ve trade ideaları tavsiyemdir :).Force limiti arttırdığı ve manpoweri da dengelediği taktirde Fransa nın karşısında duracak bir güç yok, bol bol fc binası kasın ve Napolyon un ordularını sahaya sürün.Ek olarak poliçeleri savaşta olmadığım için iptal etmiştim, geçecek arkadaş unutmasın hoş poliçeler.
Ara
Cevapla
Great_Britain.png

Büyük Britanya Vekilharcı

Siyaset hayatımız boyunca Nuremberg kaymakamlığı ve Hamburg valiliği yaptıktan sonra Büyük Britanya tahtında kralın yokluğu üzerine vekilharçlık görevini üstlendik.

Geldiğimizde ülkenin bir çok yönden çağdaş medeniyetler seviyesinde olmadığı görüldü ve gereği yapıldı.
  • Çağdışı donanmamız çağa uygun tekniklerle modernize edildi.
  • Ordulardaki istenmeyen askerler terhis edildi ve yerine daha uygun bölükler getirildi.
  • Kraliyet donanmasına yakışır biçimde mevcut kalyon sayımız 7 katına çıkarıldı.
  • Kolonilerdeki huzursuzluktan dolayı kolonileşmeye ara verildi.
  • Adanın bir çok yerinde imar ve bayındırlık faaliyetlerine başlandı. Uygun görülen yerler kraliyet yatırımlarıyla güçlendirildi.
  • Ayrıca adada bir çok yerde çeşitli atölyeler ve fabrikalar inşa edildi.
  • Büyük Britanya tahtına yakışmayacak bir bayan varisliğini ilan etti. Derhal gerekli işlemler yapılarak varislikten el çektirildi.
İç politikada bunlar yaşanırken dış politikada da Avusturya ve İspanya müttefiklikleri devralındı. 

Bunun yanı sıra Malaya savaşı da devam etmekteydi. Ülkenin durumunu ve gücünü bilmeden böyle bir savaşı sürdürerek ülke riske sokulmak istenmedi. 
Malaya'nın talep ettiği Meksika topraklarının kan dökmeye değmeyeceğine karar verildi. Meksika kolonisi Malaya'ya devredildi.

Avrupa'da dengeler değişirken önce Avusturya bizim müttefikliğimize ihtiyacı olmadığı kararını bildirdi. Ardından biz de İspanya ile artık dost kalmak istemediğimizi bildirdik. Bunun yanı sıra Fransa ile anlaşmalarını iptal eden Bohemya bize müttefikliğini sundu. Diplomatik boşluğumuzu değerlendirip bu müttefikliği kabul ettik.

Ardından Fransa kralıyla da daha fazla rakip olmamızı gerektirecek bir problem olmadığı konusunda anlaşarak Fransa'yla müttefik olduk.

Bu diplomatik girişimler olurken İspanya-Tunus savaşı patlak verdi. Osmanlı ve Fransa'nın da savaşa müdahil olmasıyla Avrupa'da fitiller ateşlenmiş oldu.
Osmanlı'nın İber yarımadasına çıkartma yaptığını gören Avusturya, Osmanlı'nın müttefiki Bohemya'ya savaş açtı. Biz de bu durumda Bohemya'nın müttefiki olarak savaşa dahil olmuş olduk.

Avusturya'nın müttefiki Lehistan'ın orduları Bohemyayı dağıtırken Osmanlı İspanya-Tunus savaşında Fransız ordularına mağlup düştü ve o savaştan çekilmek zorunda kaldı. Lehistan'ın ordularına karşı giriştiği mücadelelerden de gördüğümüz kadarıyla pek istediği gibi bir sonuç alamadı.

Biz de Britanya olarak bu savaşta da asil kanımızı dökmeyi uygun bulmadığımız için Avusturya'ya barış teklifi gönderdik. İmparator bizim bu teklifimizi nezaketle karşıladı.

Sic Parvis Magna
Ara
Cevapla
Oyun kuruldu.
Şifre : st
Ara
Cevapla
Etkinlikten ayrılıyorum. Bu zamana kadarki güzel oyun deneyimi için herkese teşekkürler, mp oyuncu topluluğunda hala yerine oturtulması gereken çok taş var ancak bu multiplayer kültürü geliştirildiğinde özellikle sonraki etkinliklerde ortaya daha eğlenceli ve zevkli şeyler çıkabilir. Hem yaptığı RP hem de oyunculuğuyla özellikle Milan oyuncusu @basileus'a teşekkür ediyorum, oyuna değer katan oyunculardandı.
[+] 4 üye Duman nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Cevapla
 




Konuyu Okuyanlar: 17 Ziyaretçi



Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.