29-01-2018, 23:50
(Son Düzenleme: 29-01-2018, 23:55, Düzenleyen: perverende.)
(29-01-2018, 23:24)Dionysos : Şöyle biraz ütopik bir soru sorayım. EU4, Vic2, CK2 ve Total War karışımı bir oyun, şu an piyasada var mı? Ya da çıkması bekleniyor mu?
Yani bana göre bu oyunlar birbirini tamamlıyor. CK2'deki hanedanlık olayı EU4 ile birleşse dahi güzel bir oyun olabilir. Fakat bu ikisinin üstüne bir de Total War gibi bir oyunun da eklediğini düşünün... nefis!
Bu konuda bir bilgim yok ama olmayacağı konusunda neredeyse adım gibi eminim. Sebebi de HOI 4'ün gelmiş olduğu durum. Bence oyun firmaları artık senin benim gibi (yani ayrıntıda boğulmayı seven) oyunculara hitap etmek istemiyorlar. Daha basit oyunlarla daha geniş, daha soft oyuncuları hedefliyorlar ki satış rakamları artsın. Millet daha EU4'ü çözemiyor bir de üstüne CK2 koy delirirler.
Benim özlemim de Total war'ın veya EU4'ün modern zamanlarda geçen versiyonu. Şöyle günümüz dünyasına şekil versek güzel olurdu sanki.
He bir de oyunlara eklenmesini çok istediğim bir mekanik var o da döviz kavramı. Bugüne kadar bunu yapan sadece bir oyun gördüm o da Pride of Nation'dı. Onun dışında modern zamanlarda geçen hiç bir oyun döviz kavramına gerekli özeni göstermiyor. Hala Antik çağlar gibi takas sistemi kullanıyor oyunlar. Al sana odun vereyim sen de bana kömür ver. Hele HOI4 tam şenlik, al sana bir fabrika ver bana bir petrol.