(12-04-2018, 09:39)Ibn Khaldun : Bence olaya daha geniş bir bakış açısıyla bakmak gerek. (Büyük Resim)
(...)
Mükemmel bir yorum.
Ancak bu her zaman olumsuz bir durum değildir.Çünkü oyunların insanları zekileştirdiğini düşünüyorum.En azından literatürde oyunlaştırma diye bir kavram var.
Oyunlaştırma, oyun felsefesinin oyunsal düşünmenin ve oyun mekaniklerinin oyun-dışı alanlarda, motivasyonu arttırmak ve kullanıcıları problem çözmeye teşvik etmek için kullanılmasıdır.
Oyun bağımlısı olan kişi bir süre sonra karşılaştığı tüm problemleri oyunsal düşünecektir.Ve bu onun problem çözme becerisini arttıracaktır.
Gerçek hayattaki kimliğimizi büyük ölçüde çevremiz belirliyor.Oysa sanal dünyada kendi kimliğimizi kendimiz belirleyebiliyoruz.Oyunların çekiciliği de burada.Gerçek hayatta olmak istediğin ama belki hayatın boyunca hiç olamayacağın,yapamayacağın şeyler için fırsat sunması.
İster bir suikastçi,zengin,kral,ejderha hatta koyun bile olabiliyorsun.
Hani diyorlar ya Sanal'ı bırak gerçek hayata dön.
Dönüp bakalım ne varmış bu gerçek hayatta.
Hadi maddi konuları geçelim.Karşı cins diye soranlara da Sevmek Zamanı filmindeki şu diyalog ile yanıt vereceğim.
Alıntı:Halil: Resminle benim aramdaki bir durum, seni ilgilendirmez. Ben senin resmine âşığım.
Meral: İyi ama âşık olduğun resim benim resmim. İşte ben de buradayım, söyleyeceklerini dinlemeye geldim.
Halil: Resmin sen değilsin ki? Resmin benim dünyama ait bir şey. Ben seni değil resmini tanıyorum. Belki sen benim bütün güzel düşüncelerimi yıkarsın.
Meral: Bu davranışların bir korkudan ileri geliyor.
Halil: Evet. Bu korku sevdiğim bir şeye ebediyyen sahip olmak için çekilen bir korku. Ben senin resmine değil de, sana âşık olsaydım ne olacaktı? Belki bir kere bile bakmayacaktın yüzüme. Belki de alay edecektin sevgimle. Halbuki resmin bana dostça bakıyor ve ebediyyen bakacak.
Özetle Türkiye'de kadın olmak zordur da Erkek olmak daha zor.Bir Türk genci hem işsizlikle hem düşük eğitimle hem parasızlıkla boğuşuyor.Kız arkadaş bile edinemiyor.Edinse bile tabular yüzünden skerim böyle aşkın ızdırabını demek zorunda kalıyor.
Devlet+çevre ye sesleniyorum. Sen onu ne eğittin,ne spora yönlendirdin,ne iş verdin,paran yoksa kız arkadaş edinemezsin diye diye popüler kültürü pompaladın tüm değerleri mahvettin.
Sonra şikayet ediyorsunuz gençler yok deizme yöneliyor yok oyun bağımlısı oluyor yok bonzai içiyor. Hayattan umudu kesmiş adam içer tabi aminyum.