(12-04-2018, 20:42)turkish lokum : Birşey sormak istiyorum. Oyunlar faydalı olabilir deniyor bu nasıl oluyor?
yani rohirim geldi mi mızraklı bas veya tank geldi mi anti tank'a aban tarzı şeyler gerçek hayatta bana ne katacak?
Ben varolan İngilizce mi ve tarih ile çoğrafya kabiliyetimi kesinlikle tw, paradox, microsoft ( Age of,Rise of ) diğerleri ve bu alana merakıma borçluyum. Bunlardan öğrendiklerimin üstüne koyarak ilerledim. Üniversitede bütün sınıf çalışkanlar dahil Çoğrafya dan kaldı bir tek ben geçtim. Özellikle Tarih konusunda insanlar bana çok bilgisiz geliyorlar. Hoca mesela sınıfta tarihi devirleri tek tek anlatırken ben içimden hadi be hocam yeter hep aynı şey artık şu Viktorya dönemine geçte kendimi farkettirim ve sözlü olarak birşeyler koparayım derdinde oluyorum. Çoğunlukla da o konularda hocalardan bile daha çok şey bildiğim oluyor ama ezmemek için pek zorlamıyorum. Bir hoca Arvernileri ve Suevleri kolay kolay bilmez (türkiyede). Zaten Türkiye de ki eğitim kalitesi de bundan düşük. (Alanında ustalaşmamak). Adam Süevleri, Markomanları bilmeden bana Alman tarihi anlatıyor.Birçok konuda oyunların yararlarıda var elbette. Bunlarda akıllıca değerlendirilmeli. Küçük yaştan beri hiç çoğrafya ve tarihimin zayıf geldiğini hatırlamıyorum. Hatta edebiyatımın bile. Benim elimde olsa her dersi oyunlar ile erken yaşlarda öğretmeye ve iyi göstermeye çalışırım. ( Bağımlılık ile öğreticiliği karıştırmayın ).