Sohbet: Kültür Sohbetleri #5: Tüketimcilik
Gunumuz ekonomik sisteminde artan tuketim yani talep arzi(uretim) cekip , kapitalist ekonomiye yaradigi dogrudur, lakin uretilen herseyin dogaya ve Dunya`ya bir maliyeti var. Iktisatin bilinen tanimina bakacak olursak der ki :Sinirli kaynaklarla sinirsiz ihtiyaclari karsilama". Evet,kaynaklar sinirli. Urettigimiz herseyin ayni zamanda kesilen agaclar, havaya CO2 ve metan salinimi, tuketilen petrol ve bilimum kaynaklar ,harcanan zaman olarak bir maliyeti var. Burada buyuk bir israf soz konusu.

Ayrica "tuketimcilik" kavraminin tarihin gelmis gecmis en basarili propagandasi olarak goruyorum.Kapitalizmin en onemli unsuru bile denilebilir. Ana amaci ust sinifin fabrika-is yerlerinde calisan alt-orta sinifa verilen paranin tekrar daha fazla olarak ust-zengin sinifa donusunu saglamak. Boylece zenginler servetlerine servet katabilmekteler. Amazon`dan aldigimiz her urunle Jeff Bezos`u u biraz daha zengin etmekteyiz. Nitekim dunyanin en zengin insanlarinin servetlerine bakacak olursak kriz zamanlari haric yani tuketimin dustugu zamanlar servetleri artma egilimi icerisinde, bu da paranin belli bir kesimin elinde toplanmasini ve piyasada dolasan paranin azalmasina neden oluyor. Bu trend boyle giderse eninde sonunda tuketicilikle kendi kuyumuzu kazacak ve giderek fakirlesmemize yol acacagiz.

Billionaire27s_net_worth_2000-2015.png
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
Kültür Sohbetleri #5: Tüketimcilik - Yazar: Sezar - 04-06-2018, 18:27
Kültür Sohbetleri #5: Tüketimcilik - Yazar: Duman - 25-06-2018, 20:14
RE: Kültür Sohbetleri #5: Tüketimcilik - Yazar: Sezar - 26-06-2018, 18:01
Kültür Sohbetleri #5: Tüketimcilik - Yazar: Karyus - 28-06-2018, 05:56
Kültür Sohbetleri #5: Tüketimcilik - Yazar: Duman - 29-06-2018, 23:00
Kültür Sohbetleri #5: Tüketimcilik - Yazar: Raijin - 03-07-2018, 21:03

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.