28-06-2018, 14:33
(27-06-2018, 18:22)Sezar : @Adm , oncelikle verdigin bu degerli bilgiler icin tesekkur ediyorum. Benim sorum su olacak 40w yapilidiginda ozellikle zirhli birimlerde arazisi kotu yerlerde ciddi bir supply problemi cikarmiyor mu? Ben logistics support eklememe ragmen asiri bir supply problemi cekiyorum Rusya`da ozellikle.
Supply problemi özellikle Afrika cephesinde çok çekilir ama gerekli altyapı çalışmalarını yapmak cephe sahiplerinin görevidir. İtalya her zaman için Alman ve varsa Macar zırhlılarını Fransa işgalinin ardından Afrika'ya bekler. Ama işler sadece taleplerle yürümüyor. İtalyanın normalde Doğu Akdeniz'den de geçen lojistik hattını Orta Akdeniz'e çekmesi Libya üzerinde altyapıyı güçlendirmesi, Girit, Rosos ve Libya üzerinde hava alanlarını yükselterek müttefik uçaklarına yer açması gerekir. Savaşın ana kazananlarından biri cephedeki ekipman miktarıdır. Sen gerektiğinde 1800 tankı Afrikaya yığdığında bunların 6 tümen veya 3 tümende teşkilatlandırılması lojistik ihtiyaçları değiştirmez ki 20w kullanıyorum lojistik sıkıntılar çekmiyorum tavrına bürünebilelim. Aynı esaslar Doğu cephesi içinde geçerli savaştıkça muhakkak altyapı bozulacak ikmal sorunları oluşacak ama şunu unutmamak lazım genellikle rakibimizde bizim çektiğimiz sıkıntıları çekiyor. Biz hasarı giderdiğimiz vakit rakibimizin besleyebildiği kuvvetleri beslemeye hazır olabileceğiz bu durumda dengeyi sağlamak daha kolay olacak. Bir yere ancak 1200 tank sokulabilecekse bunu 4 tümene bölmektense 2 tümene bölmek daha verimli 40w tercihinin ardında yatan esas bu. Ek olarak tanklarını %100 reliabilityde tutmanda yarar var attrition kayıplarını önemsiz hale getirmiş olursun.