Sohbet: Kültür Sohbetleri #5: Tüketimcilik
@etzel in dediklerine katılıyorum. insanlardaki tüketim çılgınlığının en önemli sebebi yine insanın kendisi , ego su dur bana göre de.

aldıgı asgari ücret cebinde 5 bin lialık telefon, lüks mekanlardna çıkmaz her gün kahvecidedirler. böyle bildiğim bir çok insan var etrafımda.

bir de bu tüketimciliğin artma sebebi firmaların sağlam kaliteli ürün yapmayışı; 3 5 sene sonra ürün kullanılamaz hale geliyor, tamir etmek yerine yenisini alın diyorlar. mesela sıfır km bir araba alın 100bin liraya , tek tek bir vidasına kadar parçalayıp satın yedek parça fiyatı sıfır km fiyatının çok çok üzerinde. sıfır araçtan kazanamadığı parayı yedek parça ve servisten kazanıyorlar. isim vermek istemiyorum Fransız bir otomobil grubu kullanıcıları beni daha iyi anlayacaktır.
[+] 1 üye Raijin nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
Kültür Sohbetleri #5: Tüketimcilik - Yazar: Sezar - 04-06-2018, 18:27
Kültür Sohbetleri #5: Tüketimcilik - Yazar: Duman - 25-06-2018, 20:14
Kültür Sohbetleri #5: Tüketimcilik - Yazar: Karyus - 28-06-2018, 05:56
Kültür Sohbetleri #5: Tüketimcilik - Yazar: Duman - 29-06-2018, 23:00
Kültür Sohbetleri #5: Tüketimcilik - Yazar: Raijin - 03-07-2018, 21:03

Konuyu Okuyanlar: 3 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.