21-07-2018, 05:45
(Son Düzenleme: 23-07-2018, 02:26, Düzenleyen: napolyon94.)
Savaş bilinmeyen açılan bir kapıdır. Türk Milleti bugün onurunu ve şerefini korumak için taarruz ediyor. İç Savaş'da yara almış Ordumuz, Donanmamız ve havacılarımızı kısacık 6 ayda neredeyse yeniden donattık. Britanya güçleri ile verilecek mücadele de sevgili müttefiklerimizin yardımı ile milletimizi zoru başarabilir. Ben bu millete inanıyor ve güveniyorum.
Kışlalara emirler verildi. Sevgili Genelkurmay başkanım Kazim Orbay da alelacele oluşturulan askeri harekatları bana kısaca özetledi. "Kısmi bir kuvvet olarak I.Ordu'dan 3 tümen Selanik'i zapt ederek İtalyanların ilerleyişini kolaylaştıracak. II.Ordu doğrudan doğruya Levant bölgesine inerek Süveyş Yolunu kesecek. Sğveyş Yolu açıldığında Numan Paşa bir kolorduyu serbest bırakarak yeni kurmay kademesi oluşturulan yeni V.Ordu'nun bel kemiğini oluşturacak. III.Ordu'dan bir kolordu alınarak bu yeni V. Ordu'ya atanacak. V.Ordu süratle Aralık başında Irak'a ultimatom akabinde girecek. IV. Ordu Ege Adaları ve On iki almak ile sorumlu tutulacak. Zavallı Donanımız yok olduğundan Türk Havacıları önemli oranda IV.Orduyu destekleyecek. 5 avcı, 4 av bombardıman ve 1 lojistik destek filosundan oluşan hava filolalarımız Anadolu, Trakya ve Suriye üzerinde tek bir düşman teyyaresi uçurtmayacak. Yunanistan ve Irak'ın hızla düşmesi kati derece de önemli."
II.Ordu Kumandanı Numan Paşa, harp ilanından birkaç saat evvel hudutlardan ayrılmıştı bile. Britanya güçleri bölgeye yığınak yapamadan bölgede ki az sayıda bulunan düşman unsurlarını etkisiz hale getirmeliyiz. Numan Paşa'nın Taarruz Raporunu fazla fanatik ve imkansız bulsam da hava keşif raporları bölgede 4 aydır çok az askeri unsur bulunduğunu bize gösteriyor.
IV.Ordu plana riayet ederek harekete geçiyor. 16.Piyade Tümeni Donanma desteği olmaksızın alınabilir olan Sakız Adasına sürpriz baskın yapıyor.
98.Kolordu Meriç Irmağını geçiyor. Yunan kuvvetleri Selanik bölgesin de İtalyanlara karşı cepheyi daraltmayı tercih etmiş görünüyor.
Tekirdağ'da ki 5.Süvari Tümeni de 98.Kolorduya katılarak Selanik Seferine sokuluyor.
22.Kılıç Kolordusu III.Ordu'dan yeni VI.Ordu'ya Rakka'ya yollanıyor.
Bir an evvel silah sanayisini arttırmak için hızla hafif silah fabrikaları ve atölyeleri kuruyoruz.
Akaryakıt ve çelik ihtiyacını Almanya'dan karşılıyoruz. Balkanlar'da şimdilik tarafsızlık ilan eden Yugoslavya Şark Ekspresini açık tutuyor.
Musul meselesini kökünden çözeceğiz.
Türk Uçakları her yerde! 490 harp uçağı ile Orta Doğu'nun bir numaralı hava gücüyüz.
Zavallı Yavuz ufak bir törenle Donanma kayıtlarından siliniyor. Sancak Flamasını Çankaya Köşküne getirtiyorum. Esir alacağımız ilk yüksek rütbeli İngiliz'e bu sancağı bizzat öptüreceğim.
Askeri eğitimlere hız kazandırıyoruz. Temel eğitimi gören yallah Suriye'ye!
IV.Ordu'dan gelen raporlar On iki adaların iyi savunulduğu yönünde. Amfibik bir taarruz planı yaparken, kendimizi Muğla kıyılarını savunurken buluyoruz.
89.İhtiyat Kolordusunu IV.Ordu'nun emrine veriyorum. Menteşe'de işler ciddileşiyor.
Süvari güçlerimiz ciddi bir engel ile karşılaşmadan Batı Trakya'da "at koşturuyor".
Suriye'de ki tek muharip İngiliz gücü olan 20.Britanya Süvari tümenini kuzu gibi yiyoruz. Harbin 7.gününde ilk ganimetimiz olan Halep'e giriyoruz.
Ertesi gün gelen Selanik zaferi ise ülkede zafer taşkınlığı yaratıyor. Fakat gelen haberler şehrin boşaltılmak zorunda kalacağını gösteriyor. Uzun mesafe katetmiş olan süvarilerimize karşı amansız bir Yunan karşı hücumu başlıyor.
Yunan karşı hücumuna dayanamayan süvari tümenlerinin telef olmaması için bizzat ben tepeden "ricat" emrini veriyorum.
Beklentilerin pek üstünde ki Yunan reaksiyonu üzerine 4.Piyade Tümenini de Trakya'ya sevk ediyoruz.
III.Ordu'nun elinde ki tüm hava gücünü acil olarak Trakya'ya sevk ediyoruz.
4.Piyade Tümeni, 6. Yunan tümeninin geri çekilme rotasını keserek onu kuşatmaya başlıyor. Selanik'den 3 Kasım şafağında çekiliyoruz.
Beyrut'a Britanya güçleri yetişti. Giderek İngiliz muhalefeti bölge de artıyor.
Yeni V.Ordu 3 Kasım itibari aktif ve taarruz hazırlıklarına başladı. Bağdat ordusunu bize karşı seferber ediyor.
Zayıf Edremit Tugayı Antalya'ya gönderilirken, yeni 89.Kolordu bölgeyi devralıyor.
Selanik kaybedilse de 6.Yunan Tümenini kuşatıyoruz. Fakat Selanik'e Yunan ve Avustralyalı güçler akmaya devam ediyor.
İlk esirler 20.Birtanya Tümeninden geliyor. Tümen komutanını Çankaya'ya sevk ettiriyorum.
Yunan Tarruzu, kendi 6.Tümenlerini kurtarmaya yönelik, bin bir fedakarlıkla 15.Süvari Tümeni tutunuyor. Sık sık kırmızı telefona sarılıyorum.
Beyrut'u arkadan gelen taze güçlere havale ederek Filistin'e giriyoruz. II.Ordu'nun kronik problemi az miktarda personel, araç ve gerece sahip olması. Elinde ki en iyi birlik olan 2.Trabzon Kolordusu ve onun ağır topları V.Ordu'ya katıldı. Bir an evvel II.Ordu'yu takviye etmeliyiz.
Yunanlıların umutları boşa çıkıyor. 6.Yunan Tümeni Bursa'da ki esir kampına sevk ediliyor.
14 Kasım'da Selanik bölgesi kuşatılıyor. Şehri Mussoilini'den evvel ele geçirmeliyiz.
25.Piyade Tümeni hiç bir engel ile karşılaşmadan Süveyş'e kadar ilerliyor. 1.Lojistik Filomuz sayesinde temel ihtiyaçlar havadan atılıyor. Başka bir Limanköy'ü hele ki böyle bir harpte ulusumuz kaldıramaz.
Tam üç kez Beyrut'a hücum ediyoruz. Bu Allah'ın belası şehir için hiçbir şey kazanmadan 9 bin kayıp verdik. 6. ve 11. Kolorduların ateş gücü inanılmaz düşük seviyelerde.
Kudüs istikametin de giden 23. Tümen Beyrut için geri dönmek zorunda kalıyor. Çöllerde ki Bedevilerin insafına kalan kilometrelerce kare toprak bulunmakta.
Irak'a 22 Kasım'da ya Musul ya yok ol! Teklifi götürüyoruz, anında red gelen cevaba ilişkin V.Ordu tam inançla taarruz ediyor. Bu bedevi isyancıların tohumlarından Arapları dümdüz edeceğiz.
24 Kasım'da Selanik bir kez daha elimize geçiyor. Keşke Gazi de burada olsaydı. Gelip önce sevinir, sonra belki de hepimizi kurşuna dizerdi şu vaziyetler silsilesinden.
Yunan Orduları neredeyse yok oldu. Yunan hükümeti pes etmek üzere. Selanik İtalyan makamlarınca da Türk bölgesi olarak tanındı.
Çakmak Sınıfı iki yeni kruvazörün inşası resmen başladı. Artık şahsi bir mesele haline gelen donanmamızın düştüğü durumu düzelteceğim.
Irak ordusu V.Ordu'nun hatlarını yarıyor. Mardin'de bedevi sancağı dalgalanıyor. Söylentiler suryanilerin Iraklılar şehre girmeden Garnizon komutanını linç ettiği yönünde. Elbet "Devlet" oraya girecek!
Beyrut sonunda pes ediyor. 1 Aralık 1940'da Şehirde "Üç Hilal" dalgalanıyor.
V.Ordu Fırat boyunca Irak hatlarını parçalıyor. Risk alarak Bağdat'a taarruz ediyoruz.
Yunanistan resmen kayıtsız şartsız teslim oluyor. Birçok malzeme ve ekipman bize geçiyor. Gerçekten mühimmat ve malzeme konusunda çok eksiğiz.
İsmen ordu, pratikte kolordu olan IV.Ordu resmen Ordu seviyesine yükseltiliyor. Yeni üç tümenlik 31.Çakmak Kolordusu IV.Ordu'ya olası bir işgale karşı koyması için veriliyor.
Britanya güçleri Filistin'de karşı atağa kalkıyor. Sina çöllerin de 2 tümen, Tel Aviv'de de süvari tümenimiz kuşatılıyor.Orta doğu'da hava değişiyor, gökte 1:7 oranında düşman uçakları bulunmakta. Berlin'e uzun bir mektup yazıyorum.
Alman Orta Doğu Kolordusu Filistin'e Rommel komutasında bizzat yardım çağrım üzerine gönderiliyor.
Doğu Şeria üzerinden Sina ile köprü kurmak zorundayız. Numan Paşa adeta sıvıyor. Yerine hızla yeni bir isim düşünmek zorunda kalabilirim. 35 bin evladımız İKİNCİ BİR LİMANKÖY YAŞIYOR!
Muğla'nın düştüğü haberine inanamıyorum. Derhal yayın yasağı getiriyoruz. Halk bunu savaşın bu kadar erken bir safhasında bilmemeli, IV.Ordunun toptan acemi erleri kitleler halinde dökülüyor. Yeni 82. Piyade Tümeninin mevcudu 3.haftasında 4 bin kişiye nasıl inebiliyor! Kazım Paşa bu çocukları ne kadar yarım yamalak donatıp cepheye sevk ediyor?!
Sina'da ki 2 tümen kendi çabaları ile Süveyş Limanını ele geçirmeyi başarıyor. Sayısız fedakarlıkla dolu süngü hücumunun ardından İngilizlerin ikmal yolunu kesiyoruz.
1 hafta içerisinde Numan Paşa ibreyi bizim tarafa döndürmeyi başarıyor. Fakat Tel Aviv'in müdafaasın da son ana kadar harbeden 15.Süvari tümeni yok oluyor. Milletimizin başı sağ olsun.
6 Ocak sabahı III.Ordu kışlaları havadan dövülüyor. Anlaşılmayan hava saldırılarının ardından kütlesel bir Sovyet taarruzu III.Ordu'yu kevgire çeviriyor. Stalin namussuzu Almanya ile olan saldırmazlık paktını yok sayarak tüm Mihver güçlerine SAVAŞ İLAN ETMEDEN kara kışta taarruz ediyor. Cemil Paşa'nın tek cümlelik mesajı her noktayı özetliyor. "Hedefleri bariz Ankara..."
Berlin'den gelen haberler dehşetin ve paniğin Ankara'da artmasına sebep oluyor. Hazırlıksız yakalanan Alman-Türk Orduları her cephe de sarsılıyor... Allah sonumuzu hayır etsin...